Filmas: Deepwater Horizon / Liepsnojantis horizontas (2016)


Vėl savaitgalis ir aš jau taip atsargiai, iš tolo, siūlau žmonai vėl eiti į kino teatrą, juk praeitas filmas Sully apie lėktuvo katastrofą visai neblogas, visai abiems patiko. Žmona sutinka, ok, gerai. Kad tik būtų ką žiūrėti. Kai buvome Sully per anonsus rodė filmą apie naftos platformos katastrofą. Įspūdingas anonsas. Ir filmai apie katastrofas mano žmonos mėgstamiausias žanras. Visus esam pažiūrėję, net rusiškus šio žanro. Na, o kino teatre su katastrofą žiūrėti turėtų patikti ir man. Turėtų būti efektinga.

Deepwater Horizon / Liepsnojantis horizontas (2016)

deepwater_horizon

Rež.: Peter Berg
Vaidina: Mark Wahlberg, Kurt Russell, Douglas M. Griffin, Kate Hudson ir kt.

Filmo pradžia nuteikia visai neblogai. Coca colos išsiveržimas atrodo įspūdingai, labai gerai nuteikia prieš gręsiantį tikrą naftos išsiveržimą. Bet tikriausiai tai ir vienintelis man patikęs kadras. Na, dar žmona jo graži. Kas ten ją vaidina? Kate Hudson. Oho, jos vaidmuo net į pagrindinį trejetuką nepatenka.

deepwater_horizon-2 deepwater_horizon-3

Toliau seka ilgos kalbos. Po to dar ilgesnės kalbos, kurios prie nieko neveda, tiesiog parodo, kad žmonės gyveno įprastą savo gyvenimą, nelaukdami jokios katastrofos. Na. Taip. Realybė tokia. Bet žiūrėti labai nuobodu. Ir kai pažiūrim daugiau nei pusę filmo apie beprasmius tauškalus, jau lyg prasideda katastrofa. Tiesa, ji kažkokia vangi. Nepanaudota jokia efektinga filmuose naudojama technologija. Tiesiog po truputį prasideda. Jokios įtampos, jokio efekto ar streso. Po to rodo daug ugnies. Aktoriai blaškosi po naftos platformą. Ten kelis kartus rodė kaip viskas išlėkė į orą, bet kažkaip vis pasirodydavo, jog ne viskas. Jokio efekto.

deepwater_horizon-4

Ok. Efektingas momentas, kai išsigelbėjo visi atsiklaupė ir pradėjo kalbėti “Tėve mūsų”. Stipru.

O pabaiga, kai jis guli ant žemės ir ateina jo dukrytė, tokia saldžiai dirbtinė, kad net nesinori ašaros nubraukti.

Na, taip, šaunuolis, didvyris tas bičas. Šiaip ar taip teigiamas filmas. Iš tokio veikėjo reikia imti pavyzdį. Filmas paremtas tikrais įvykiais.

Mano manymu visiškai vidutinis filmas, kurį po kelių mėnesių iš vis pamiršiu, kad žiūrėjau. Taip ir vertinu. 5/10. Visiška vidutinybė. Nei geras nei blogas. Praktiškai joks.

Leave a comment