Filmas: Raudonoji valstija / Red State (2011)


Mažai filmų pažiūrėjau per šį laikotarpį, o vertų dėmesio dar mažiau, t.y. tokio, kad pasakyčiau – vau, tai nei vieno. Na, bet pasidalinsiu, ką mačiau. Pirmiausia Raudonoji valstija / Red State (2011):

red_state

Nežinau kas mane sudomino. Treilerio nežiūrėjau iki filmo, dabar pažiūrėjau, tai siaubas kažkoks, nors iš principo labai tiksliai parodo apie ką filmas ir koks jis. Jei būčiau pažiūrėjęs anksčiau, tai tikriausiai filmo būčiau nežiūrėjęs iš vis.

Tikriausiai mane sudomino, kad filmas apie sektas. Ir, atseit, paremtas tikrais įvykiais. Pradžia kaip ir nieko. Trys vaikinai, ištroškę sekso, internete susiranda vyresnę moterį netoli jų, su kuria būtų galima tuo užsiimti. Neskaniai skamba, bet gal tai tik pradžia. Jau pačioje pražioje kažkoks keistas gėjų klausimas. Kažkaip įtartinai pabrėžiama, kad sekta nusiteikusi prieš gėjus ir panašiai. Nežinau, man sukėlė kažkokį tai įtarimą, kad nebus įdomus filmas.

red-state

Vaikinai važiuoja susitikti su ta moterimi, pakeliui užkabina policijos mašiną, kurioje pasirodo sėdi policininkas gėjus, kuriam čiulpia kažkoks vyras. Ir vėl gėjų klausimas? Tas pasirodo, kad turi šeimą, žmoną, vaikučius. Atvažiavus pas moteriškę, joma jo, kokia ji baisi. Kokiais reikia būti degradais, kad eiti su tokia dulkintis (įskaitant, kad jie dar mokiniai). Taigi, atvažiavus pas moteriškę, juos nugirdo alumi su kažkokiais migdomaisiais. Prabunda sektos viduje. Toliau viskas vyksta kaip siaubo filme, o aš siaubo filmų nemėgstu. Bet tai dar nieko.

Didžiausia nesąmonė prasideda, kad atvažiuoja FBI būrys jų šturmuoti. Jau galvojau išjungti, bet momentas kai nuskamba angelų trimitai pranašaujantys apie pasaulio pabaigą – geras. Va, šitas momentas filme geras. Aišku, vėliau jis paaiškinimas, bet vis tiek patiko.

Pabaigoje FBI tyrimas, pokalbis, iš vis kažkoks absurdiškas, net nesupratau jie ten juokauja ar kaip.

Šiaip tikriausiai būčiau net nerašęs apie šį filma jei ne:

Red_State_2011

Matėt? Amerikoje FBI ant sienos pasikabinę mano ATF herbą. Kietai, ane?

Leave a comment