Spektaklis: Chaosas


Kaip jau ir minėjau – gavau dovanų bilietus į teatrą. Nacionalinį dramos 🙂 “Visuomenės priešas”. Ateinam, o pasirodo, kad pagrindinis aktorius susižeidė ir vietos “Visuomenės priešo” rodys “Chaosas”. Ai, aš tai nežinau nei vieno nei kito, tai koks man skirtumas. Chaosas man primena tą Kaos organizaciją iš “Ieškokit Gudručio” tai dar linksmiau nusiteikęs einu.

Ooo, reikėjo prieš einant paskaityti recenzijas. Praktiškai vien geros. Liaupsės. Kad čia nerealus spektaklis. Žodžiu – šedevras. Bet recenzijas paskaičiau tik dabar, jau po spektaklio. Va, net subjektyvi rašo, kad super spektaklis http://subjektyvi.blogas.lt/spektaklis-chaosas-4997.html. O. Tai gal teigiamus atsiliepimus pas subjektyvi ir paskaitykit 🙂

Na, aktoriai Algirdas Gradauskas, Rimantė Valiukaitė, Džiugas Siaurusaitis tai man tikrai patinka. Tai bent tiek gelbėjo spektaklį.

Va, kaip tik nuotrauka iš scenos, kur visi mano mylimiausi aktoriai, o ir ši scena geriausia. Pagyvenus psichoterapeutė, jau sakyčiau senmergė, ieško savo meilės. Įsimyli pacientus. Šis pacientas susidvejinusi asmenybė: iš vienos pusės aktyvus optimistas (Džiugas Siaurusaitis), iš kito pusės bailys (Algirdas Gradauskas). Ir čia vyksta dialogas. Tiksliau trialogas 🙂

Dar spektaklyje yra pora moteriškių su psichologinėmis problemomis. Na, spektaklio ir esmė, kad vos ne viskas vyksta savitarpio pschologinėje pagalbos grupėje. Žiūrovai, beje irgi joje:)

Taip, kad man pavadinimas absoliučiai atitiko tai kas vyksta scenoje – Chaosas. Na, kaip aš suprantu – čia šiuolaikinės teatro technologijos, vos ne kad avangardas. Deja, spektaklius aš mėgstu klasikinius, o jei noriu naujų technologijų, tai einu į kino teatrą.

Va, ir kitų, net specialistų, pastebėta, kad ši trijulės linija geriausiai išreikšta. Na, man ji tik ir patiko.

Dar gera scena, kai mokyklos direktorė susirinkimus pradeda suomiška daina. Joma jo. Ir kaip ji tiek žodžių išmoko 🙂

Oba, čia pasirodo, kad komedija. Blin, nežinojau 🙂 Ai, kažkokia intelektualioji. Na, tipo, nejuokinga 🙂

Kodėl nejuokinga? Gal, kad per daug realistiška. Labai jau atpažįsti save. Kaip ir neturėtų nieko trukti, bet gyvenimas pilnas durnų problemų. T.y. spektaklis labai realistiškas, mano manymu. Todėl man keliantis depresiją.

Va, va. Apie depresiją. Spektaklyje labai pabrėžiama, kad naudoti antidepresantus kartu su alkoholiu yra labai pavojinga. Ir psichoterapeutės sesuo prašo, kad paaiškintų kodėl. Psichoterapeutė labai aiškiai ir vaizdžiai paaiškina kaip veikia antidepresantai. Bet kuo čia dėtas alkoholis? Paprašyta, ji išrašo cheminę antidepresanto formulę. Ir tipo aišku. Kodėl pavojinga.

Ok. Kadangi aš geriu ir antidepresantus ir alkoholį, tai man labai aktualu, nes pagal spektaklį aš turėčiau vos ne kasdien žmonių galvas į sieną ar stalus daužyti. Deja, nedaužau 🙂

Taigi kodėl negalima gerti antidepresantų ir alkoholio. Ogi labai paprastas dalykas. Alkoholis mažina seratonino kiekį, t.y. didina depresiją. T.y. gaunasi, kad naudoji du cheminius preparatus, vienas didina, o kitas mažina, t.y. neutralizuoja vaistų poveikį. T.y. gydymas eina per niek arba bent jau sulėtėja.

Ai, gal daugiau nerašysiu. Daug kam labai patiko, o aš kaip kompensacijos eisiu pažiūrėti bilietų į kitą spektaklį.

Bet kokiu atveju bet koks spektaklis žymiai geriau nei nieko. Eikit ir žiūrėkit.

17 comments

  1. Oba, pagooglinau apie H. Ibseno “Visuomenės priešas”. Įdomu, kad ir A. Račas ir A. Užkalnis neigiamai abu apie šį spektaklį atsiliepė. Gal verta nueiti 🙂

    Like

  2. Bet sudominai. Norėčiau ir aš jau į kokį spektakliuką. O jei dar psichologinės problemos žmonių – pasaka.
    Na, bet pasidžiaugsiu, bet blogeriečių recenzijom 🙂

    Like

  3. Pieštukėli, aš tai taip mėgstu spektaklius. Nežinau, man tai kažkas tokio, nerealaus. Gaila, kad retai nueinu. Gal dėl to ir mėgstu? 🙂 O ko retai einu? Ai, taigi stresas. Nes, jei eiti, tai su žmona. O ji tada pradeda išsikalinėti, kai lieka 15 min. iki teatro. Gal eisiu, gal ne. Arba įsivaizduoja, kad galima į teatrą vėluoti ir čia bus normalu. Arba dar ką nors išsigalvoja. Nors šį kartą visai normaliai. Nors jau antras skambutis buvo, tai varėm skubos tvarka karšto šokolado 🙂 Nes pasirodo, kad pertraukos nebus, tai kada ji karšto šokolado išgers 🙂 Bet šiaip tai antras skambutis, tai ne trečias dar (laimingas atsitiktinumas) – užteko laiko ir streso nebuvo.

    s-j. Tai kad nelabai čia pas mane kas ir lankosi. Jaučiu dviese su tavimi ir eitume 🙂 Na, ok. Kas dažniau čia pas mane apsilanko (šiaip keista, ką čia įdomaus randate? 🙂 )?:

    Pieštukėlis – Kretinga. Be to žmona keistai žiūrėtų, tokią jauniklę gražuolę į teatrą kviečiuosi. Šakės man būtų 🙂
    Mylimoji – Klaipėda. Joo, fb paskutinė nuotrauka tai tokia sexy, irgi gražuolė. Na, į mano žmoną užneša 🙂 Tai irgi būtų šakės man.
    Katytė – Danija. Nuotraukos nemačiau, bet pagal viską nereali pana 🙂 Kažin ar važiuos iš Danijos pas mane. Net ne pas mane, o tik į teatrą. Kažin 🙂
    Auris – o nors vienas vyras 🙂 be tavęs s-j. Ukmergė. Na, šiaip netoli Ukmergė. Gal ir įmanoma. Bet vyras 🙂
    Aleliuja – inkognito. Neateis.
    Vaida – berods Kaunas. Pagal fotkę (google plius savybė, rodyti fotkes, net jei ir neieškai) irgi jauniklė. Nelabai ryški fotkė, bet panašu, kad irgi nebloga 🙂 Sorry už tokius vertinimus, bet aš vyras. Tai ką man meluoti, kad nežiūriu į moteris? Ok. Ką žmona mano sakys už dar vieną gražuolę?
    Bernadeta – Šiauliai. Ui, jos vyro bijau 🙂
    Linoreta – kažką smarkiai dirba, nebeužsuka į blog’ą. Ai, fotkė irgi tokia nebloga (švelniai sakant) moteris. Čia kaip žiūriu žmonos imti negalėčiau.
    Ladymadona – irgi išėjo gyventi į realų gyvenimą. Fotkėje irgi gražuolė.

    Nežinau, ar daugiau kas užsuka? Seniau subjektyvi užsukdavo dar. Bet dabar kažin.

    Oi, joma. Kokį įdomų pastebėjimą dabar matau. Pas mane lankosi beveik vien moterys. Dar įdomiau, kad beveik visų mačiau fotkes. Anoniminiai (alkoholikai? 🙂 ) gi čia mes 🙂 Ir dar įdomiau, kad visos tokios gražios :)) O aš vedęs ir turiu vaikų :((( :))))

    s-j, dabar man vietoj to, kad eiti į teatrą su gražuolėmis, siūlai eiti su tavim 🙂 Eeee 🙂 Kažkaip tai :)))

    Gal aš vienas su žmona geriau 🙂

    Like

  4. tai vienas ar su zmona ???
    as tai vienas vaikstau. dukros toks amzius kai visi suauge durniai, o kita seimos dalis namuose dabar turi but. sausi paskutini kart teatre buvau. “sniego simfonija” ziurejau. ir pagalvojau- kokioj nuostabioj vietoj gyvenu- i pasaulinio lygio spektakli pries pat pasirodyma galima bilietus nusipirkt.

    Like

  5. Tikrai ne visas išvardinai, manau dar daug anonimiškų skaitytojų nežinai. 😀 Juk ne visi, -os komentuoja. 🙂

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

    Like

  6. s-j. Na, čia matyt filosofinis klausimas:) Galima vienam ir su žmona. Tiesa, taip negerai, bet kartais būna tokia realybė. Tiesiog žmona dabar labai nenoriai mane vieną kur nors išleidžia. Gal bijo mano vidutinio amžiaus krizės? 🙂 Ai, beje o sūnus su manim tai eina, bet aš ir parenku tada komedijas, kad ir jam patiktų. Hmz, kažkaip tikrai senokai su juo buvau.
    Va, kaip gerai – nuostabioje vietoje gyvenam 🙂

    derva, o, net nežinojau. Eisi į spektaklį? 🙂

    Vardukas. 🙂 O tu eisi ? 🙂

    Gal dar kas nori eiti? 🙂

    Like

  7. s-j, o tai ta “Sniego karalienė” tai vaikams. Ui, čia ne tas 🙂 Kur čia tokį žiūrėjai? Einu googlinti. Hmz,. Nacionalis dramos. Neberodo. O šitas neblogas jaučiu buvo.

    Katyte, na, dar iki birželio dagyventi reik. Bet dėkui už palaikymą 🙂

    Einu, toliau ieškoti, kur nueiti, ne taip ir lengva pasirodo. Čia tik s-j lengva 🙂 Tas neįdomus, tas negeru laiku. Apskritai keista, kad dauguma spektaklių darbo dienomis rodomi. O rusų dramos teatre kažką įdomesnio lyg radau. Nesu rusų dramos teatre buvęs. Blin, dabar klausimas ar žmona ten eis. Ot. Bet va kaip nebūtų keista, ten tik ir randu šiai dienai įdomių. Eee, Nacionaliniame yra Koršunovo, bet bilietai jau išparduoti. O pačio Koršunovo OKT, nežinau Julijus Cezaris – kažkaip pagal aprašymą nesąmonė 🙂

    Like

  8. Ooo. Rusų dramos teatre net keturis spektaklius išsirinkau. Ir laikas tinka ir įdomūs. Dabar tik žmoną dėl vietos įtikinti reik.

    Like

  9. s-j, bet tai užburiantis vaizdas, o pabaiga tai iš vis afigiena. Eina sau, gaila, kad nesudalyvavau.

    Vaida 🙂

    Subjektyvi, na, dėl skonio nesiginčijama 🙂 Malonu, kad užsuki pas mane 🙂

    Ai, beje, turiu bilietus į Lietuvos rusų dramos teatrą. Po to parašysiu, ar patiko.

    Like

Leave a comment