Tags

, , ,


Čia beklaidžiodamas Internete užtikau puslapį, tiksliau skiltį, skirtą maisto gaminimui, kurioje pateikiami tradiciniai klasikiniai receptai. Puslapis vaikinuko, tai pagalvojau, va, super, studentas, surašė super paprastus receptus (virtas kiaušinis arba kitas – kepta duona) kitiems studentams. Po to paaiškėjo, kad tą skiltį tvarko kažkokia jo pažįstama panelė, kas šiek tiek nustebino, bet, anyway, man priminė kai kuriuos tradicinius valgius, kuriuos visai primiršęs buvau ir todėl nebedarau niekada. Taigi tradiciniai klasikiniai karšti sumuštiniai. Ypač gerai kai pinigų nelabai yra. Kai buvau studentas, dažnai valgydavom. Reikės:

batono
sviesto
fermentinio sūrio
daktariškos dešros
pomidorų
pomidorų padažo

Gaminam. Supjaustom batoną riekelėmis, tiksliau, nusiperkam supjaustytą. Užtepam šiek tiek sviesto, papjaustom dešros griežinėlių, užpjaustom pomidorų griežinėlių, ant viršaus sūrio, šiek tiek pipirų ir į įkaitintą orkaitę (galima ir į mikrobangų krosnelę, bet orkaitė – kručiau). 2-3 minutes, kol sūris apsilydis.

Užpilam kečupo ir valgom. Skanumėlis 🙂

Advertisements