Filmas: Moteris Berlyne / The Downfall of Berlin: Anonyma / A Woman in Berlin / Anonyma – Eine Frau in Berlin (2008)


Dar vienas filmas iš Antano L. kolekcijos.  Moteris Berlyne / The Downfall of Berlin: Anonyma / A Woman in Berlin / Anonyma – Eine Frau in Berlin (2008):

anonyma_poster_big

Filmas pastatytas pagal mano jau skaitytą knygą Anonimė “Moteris Berlyne”, todėl man nebuvo netikėtas. Parodytas karo žiaurumas. Gal net šiek tiek kitu aspektu nei knyga. Gaunasi, kad vienas kitą papildo. Rusų kareivių barbariškumas. Vokiečių beviltiškumas. Tiek moterų, tiek vyrų. Knygoje ne taip atkreipiau dėmesį į vyrų beviltiškumą. Filme į tai atkreipiau dėmesį. Jooo, siaubekas. O kaip aš elgčiausi tokiu atveju? Grįžtu namo, o čia arba tavo žmona šimtus kartų išprievartauta, arba sutiko savo noru būti dulkinama, kad tik išgyventų ir kad bent šiurkščiai neprievartautų. Siaubekas.

Visą filmą mano žmona tik ir kartojo: kaip nekenčiu tų ruskių. Man net baisu dėl to pasidarė.

Žodžiu, žiūrėti visiems, kurie dabar trokšta karo. Čia ypač ruskiai, kurie neturi ką veikt, patys tingi dirbti, tai užpuolė Ukrainą, kad pagyventi kito geru. Oi, ruskiai ruskiai. Bus jums kaip tam Hitleriui, atsikels vieną dieną ukrainiečiai ir kaip tvos atgal į rusišką mordą, kad maža nepasirodys. Pastatykit save į vokiečių vietą ir pažiūrėkit, o kas gi gali būti, jei jūs pralaimėsite. O niekšai visada pralaimi, anksčiau ar vėliau. Tikitės, kad ukrainiečiai yra europiečiai ir taip nesielgs? Oi, nežinau, nežinau. Nerizikuočiau jūsų vietoje.

Žiūrėkite realų siaubo filmą.

12 comments

  1. Knyga ,,Moteris Berlyne,, yra šokiruojanti, bet tikra. Tą knygą už 1 litą nusipirkau turguje. Puse metų pragulėjo lentynoje kol prisiruošiau perskaityti. Galima pasakyti tai Antrojo Pasaulinio karo dokumentas, Nemalonu skaityti apie moterų prievartautojus, bet tai tikrovė … Tai paskutinė mano žmonos skaityta knyga, bet … ir nebaigta skaityti … Kino filmo nemačiau. Nežinojau, kad yra sukurtas pagal knygą. .Būtinai pasižiūrėsiu. Kartais pamąstau, jeigu kiltų karas. 100% tikiu, kad žiaurumas pasikartotų ir dar būtų žiauriau … Pameni Jugoslavijos karą ? Siaubas ! … Ypač yra žiaurus prievartautojai, smurtininkai, savivaliautojai, girtuokliai … serbai. Karas yra visada žiaurus !
    Dar trumpai apie knygą. Man keista, kad dienoraštis rašytas tokioje vietoje kur viksta prievartavimas… Man dienoraštis atrodo labai literatūriškas, bet tai neturi reikšmės žiūrint ką išdarinėjo Raudonoji Armija įžengusi į Berliną ir netik į Berliną …

    Like

  2. Knygos autorė kiek pamenu buvo ar tai tapo žurnaliste, t.y turėjo literatūrinę gįslelę. Gal todėl taip sklandžiai ir gražiai viskas išdėliota. Jai rašymas buvo išgyvenimo priemonė. Ir kaip jau minėjau, filmas man paliko kitokį įspūdį nei knyga. Gal knyga labiau sukrečianti, o gal dėl to, kad pirma ją skaičiau. Bet filmas palietė kitais aspektais, kuriuos tikriausiai per visus tuos baisumus praleidau.

    Like

  3. Oi, kiek komentarų prirašei. Ačiū už rekomendaciją, man filmai apie Antrąjį Pasaulinį karą yra įdomūs. Pažiūrėjau treilerį, įdomus pasirodė ir šis.

    Like

  4. Joa man irgi lb patinka apie WWII, tiek filmai tiek dokumentikos. Taip prirasiau nemazai komentaru, nes prisiminiau blogas.lt, seniai cia buvau apsilankius, o jusu blogas idomus, yra daug idomiu temu 🙂

    Like

  5. Aham jau buvau aplankęs tavo blogą. Ir jame esu buvęs prieš kelis metus jau. Tik, kad man su anglų kalba nėra taip gerai, kad galėčiau klausytis dainas ir suprasti žodžius. Man kažkaip būtų įdomiau, jei tai būtų tavo mintys, Arba kažkas ir ne tavo, bet su tavo komentaru.

    Like

  6. Hrrr, blogas.lt matyt ant manęs supykęs, kad pabėgau iš jo, tai iš vis man nebeleidžia komentuoti ten. Kartais kai turiu laiko ne iš darbo, tada apeinu šį draudimą. O dabar, pažiūrėjau, kad ne tik angliškai, bet dar ir vokiškai 🙂 Kietai, kad moki daug kalbų.

    Like

  7. 😀 joa man vokieciu kalba lb patinka. Dar rusiskai moku kazkiek. Na seip nlb megstu kurti kazkokius textus, nors galeciau gal, bet ner laiko kolkas ir ikvepimo reikia, geriau man kazka pakomentuoti. Bet kai pas mane nera komentaru, tai nieko ir nerasau 🙂

    Like

  8. Viešpatie, kiek pykčio ir neapykantos atskirai tautai rekomenduojant filmą! Ar galima būti žmogui tokiam ribotam ir vertinti tautą pagal pažiūrėtą filmą? Turėtumėte susigėsti. Labai nežmogiška. O kare būtumėte pirmas bailys…

    Like

  9. Dalia, būtent, kad toks vertinimas visai ne pagal pažiūrėtą filmą, o pagal taip kaip jie elgiasi po karo. Apie tai kaip elgėsi iki karo tiek to, patylim, sakykim gūdūs viduramžiai tada buvo kai užgrobė Lietuvą, Latviją, Estiją, kai bandė užgrobti Suomiją ir t.t. Pažiūrėkim kas buvo po Antrojo Pasaulinio karo. Paimkim žiaurius to meto japonus ir žiaurius vokiečių nacistus. Aha, sakysit, o kodėl gi jie žiaurūs. Toks klausimas kyla, nes po Antrojo Pasaulinio karo jie nebeturėjo nei koncentracijos stovyklų, nei trėmimų į Sibirus, nei bandė užgrobti kaimynines šalis. O Sovietų Sąjunga, šiaip de facto tai Rusija? Trėmimai į lagerius be skaičiaus tautų, masinės žudynės iš vis norma. Vengrija, Čekoslovakija. Na, ok, sakysit, Tarybų Sąjunga buvo. Čia irgi praeitis, Rusija pasimokė ir pasmerkė (wtf? Stalinui gi paminklus stato, nieko jie nepasmerkė). Ok einam artint laiką.Gruzija, Moldova. Ta pati Lietuva, tik prieš 25 metus tankais traiškė lietuvius. Ok, Sakysi, kad čia praeitas amžius. Paimkim XXI amžių. Civilizacijos ir meilės amžių. Ane? Kiek žmonių ruskiai išžudė Ukrainoje? Kiek tūkstančių? Tai kokiu pagrindu mes tuos kraugerius turime mylėti ir gerbti?

    O apie tai ar bučiau bailys ar ne. Ką aš žinau. Nemažai metų nugyvenau. Nemažai mačiau ekstremalių situacijų, kad ir ta pati prieš 25 metus Lietuvoje. Vieni žmonės rėkia, kad va kokie drąsuoliai, o kai ateina reikalas slepiasi po krūmais, o kiti atvirkščiai tyliai ramiai tampa didvyriais. Koks aš pats būčiau? Nežinau. Tikiuosi, kad ir nereiks sužinoti. Noriu ramiai nugyventi gyvenimą, užauginti vaikus, o ne kariauti su kraugeriais ruskiais. Yra ir pas juos normalių žmonių. Dauguma net. Tik, kad dauguma apgauti, o jie kažkaip labai lengvai pasiduoda tai apgaulei. Gaila labai. XXI amžius juk.

    Like

Leave a comment