Koks tavo Zodiako ženklas?


Per įvairius vakarėlius ar šiaip kur daugiau žmonių, dažnai išgirstu klausimą:

– Koks tavo Zodiako ženklas?

Kadangi manęs klausia rimtu veidu, tai aš ir rimtu veidu atsakau:

– Asilas.

Pamatau žmonių akyse sumišimą, vieni galvoja, kad juokauju ir juokiasi, kiti nesupranta prie ko čia tas asilas ir stebisi vos neišsižioję, aš išlaukęs sekundėlę, kol jų sumišimas dar pilnai nepraėjo, toliau rimta veido išraiška tęsiu:

– Ne, nu, tikrai – Asilas. Žinot, senų senovėje buvo ne 12 Zodiakų ženklų, o 13. Tryliktas buvo – Asilas. Tačiau vėliau žmonės nutarė, kad 13 yra nelaimingas skaičius ir nutarė vieną išmesti, kadangi Asilas pasirodė labiausiai tinkamas išmetimui, tai jį ir išmetė, o šiaip iš tikrųjų turėtų būti ne 12 Zodiako ženklų, o 13. Ir mano kaip tik gaunasi, kad – Asilas.

Kadangi visa tai pasakoju rimtu veidu, tai tie kurie juokėsi, nurimsta ir išsižioja, o kurie stebėjosi, stebisi dar labiau. Aš, manau, kad jie galvoja, jog aš esu beprotis, kad tokias nesąmones kalbu. Bet tai aš juk nesu didesnis beprotis nei tie, kurie tiki, kad kažkokios tolimos žvaigždės gali taip įtakoti mano charakterį ir likimą. Ir, apskritai, manau, kad vyrai Zodiakais domisi tik dėl to, kad taip palaikyti pokalbį su mergina, atseit, įdomus pašnekovas, o vėliau įlisti į jos kelnaites.

Na, man kaip argumentą pateikia, kad na, taip, laikraščiuose yra visiška nesąmonė (pažįstama žurnalistė pasakojo, kad kai jų astrologė atostogauja, tai ji rašo Zodiakus), bet va individualus Zodiakas pagal tikslų laiką ir vietą yra tikslus. Aš kaip matematiškos sielos žmogus iš kart bandau paskaičiuoti.

Tarkim žmonės gyvena maždau 100 metų. Vieno nulio tikslumas ten ar šen nieko ypatingai nelemia. Gimimo datą sakė, kad reikia nurodyti minutės tikslumu. Ok, dauginam:

100 metų * 365 dienos * 24 valandos * 60 minučių = 52 560 000

T.y. 52 milijonai Zodiako pranašysčių variantų. Skaičiavimas labai grubus, jei norit galima numesti 0. Imam nurodom konkrečią gimimo vietą, imkim Lietuvos tankiausią vietą Vilnių ir ką turim – 0.5 mln. gyventojų. Taigi akivaizdu, kad taip be abejonės, kad 52 mln. variantų yra daugiau už Vilniaus ir net už visos Lietuvos gyventojų skaičių, todėl tikrai kiekvienas turės individualų Zodiaką. Net jei tarsim, kad visi gimė vienais metais, t.y. numesim du 0, gausim, kad kiekvienas Vilniuje turi unikalų Zodiaką. T.y. tikrai kiekvienas žmogus yra unikalus.

18 comments

  1. Turiu tokią pažįstamą – juristė, inteligentiška ir, šiaip, gudri moteris, bet viskas joje paremta Zodiako ženklais. Net tai, ką papasakoju, ką užsisakau valgyti ar kokį anekdotą suskeliu, ji suriša su mano ženklu. Domisi nesvietiškai. Ir dalina patarimus, nors žino, kaip skeptiškai žiūriu į tą reikalą. Tai kartais jos jau ir vengiu…
    Beje, buvęs mano bosas, šiaip geras draugas, kartą, sutiktas krepšinio varžybose, mestelėjo: nei tu horoskopus skaitai, nei serialus žiūri, kokia gi tu moteris? Žinok, nesupykau. O gal turėjau? 🙂

    Like

  2. Taip ir įsivaizduoju atfatf anketą į pažinčių portalą ” …mėlynakis ( tikriausiai), tamsiaplaukis, po Asilo ženklu gimęs vaikinas ieško draugės…” :)))

    Like

  3. Bernadeta, o gal pas jį viena mėlyna kita ruda? Atfatf, greit pasiaiškink čia prašau su savo akimis ir mikliai nuotrauką savo įkelk. Kelis metus pliurpiam bloge, o nuotraukos nematėm 🙂

    Like

  4. Sakyčiau visai nieko ženklas. Toks rimtas ir neįprastas. Bet žinok, nenustebk, kad klausia dėl to zodiako ženklo. Šitai man, po dviejų tragiškų draugysčių su dvyniais, mama uždraudė į tokius ir žiūrėti. Sako, per pirmą pasimatymą būtinai išsiteirauk, koks ženklas. Jei dvynys – bėk. 😀
    Aišku, juokas juokais. 🙂

    Like

  5. Geras ženklas- asilas :). Aš tai gali būti, kad po vištos ženklu gimus, nes kaip viena draugė identifikavo- kury, pticy gordyjie… 🙂

    O dėl horoskopų ir astrologų. Nežinau. Manau, kad ten irgi gali būti tiesos, neveltui karaliai turėjo žynius ir astrologus. Tačiau kai žvaigždes skaito visi, kas netingi, tai finale visas reikalas praranda rimtumą.

    Like

  6. Visą mūsų diena prabėga per 13 zodiako žvaigždynų. 13-tas yra gyvatės ženklas. Norint tiksliai žinoti savo horoskopą, reikėtų žinoti netik dieną, bet ir valandą kada gimei. Tai yra būtina, nes tik tada gali sužinoti koks tavo zodiakas … Sėkmės tyrinėjant zodiaką 🙂

    Like

  7. O mano tada turet but ozka su nikeliuotais ragais 🙂
    🙂
    Bet tu ir duodi 🙂 asilas…
    Mano buves kolega sakydavo, kad jis du kart asilas.

    Like

  8. kaip kad žmonės tiki į Dievą, Visatą ar Aukščiausiąjį, taip tikėjimas į Zodiaką, nelabai kuom skiriasi. Ir ten ir ten su mokslu prasilenkia, paremta tik ant neginčijamų/nediskutuotinų dogmų ir aklo tikėjimo.

    Like

  9. Bernadeta, o tu tai juristei pasakyk, kad tavo ženklas Asilas. Gal padės? Man padeda tokiais atvejais. O dėl tavo boso. Gal tu jį išmuši iš vėžių. Žmogus sugalvojo mergų kabinimo būdą (čia hiperbolizuotai, gal tiesiog bendravimo su moterimis), puikiai sekasi, o tu bats ir nesidomi tais dalykais. O dėl kabinimo būdo, tai tikrai skaičiau, berods Čekuolis tai pasakojo. Kaip sužinoti kabinamos merginos gimtadienio datą, kad vėliau galėtum netikėtai pasveikinti. Klausi koks Zodiako ženklas. Atsako. Mėnesį jau beveik žinai. Tada klausi o kada, pradžioje ar viduryje, nes, atseit, ar turi kitų ženklų savybių artimų, ar esi grynas. Dažniausiai tiksliai niekas nežino, kada ta pražia ir pabaiga to ženklo, tai sakys, maždaug, na pradžia, ten kokia Sausio 3 d. Ok, nukreipi kalbą toliau, o datą jau žinai.

    linoreta, tu, kaip visada, tavo humoro jausmas begalinis.

    s-j, o ką gali žinoti, gal kas norės gelbėti iš jungo 🙂

    bernadeta, linoreta dar kartą – šiaip rudaakis. O nuotrauką tikrai ryte galvojau kad reiktų įdėti. Tiesa šiaip dėti neįdomu, tai kai nusipirksiu naują kepurę, įdėsiu. Buvau savaitgalį turguje, neradau tokios kokios noriu. Gal rasiu kur.

    Pieštukėli, na, jei rimtas ženklas tai rimtas, Kaip suprantu daugiau už mane žinai apie dvynius ir kitus ženklus 🙂

    ladymadonna, kurica eto ne ptica, eto takaja pisčia. Nežinau ar eis suprasti rusiškas tekstas lotyniškom raidėm.

    Gluosni, tai ką nori pasakyti, kad mano išsigalvojimas dėl 13 ženklų visai neišsigalvojimas? O gal aš kada seniai skaičiau apie tai ir pamiršau?

    Sa (kad jau pakeitei niką, taip ir vadinsiu, trumpiau rašyti) – ožkytė :)))

    Subjektyvi – man pagal Zodiakus su Liūtu ar tai gerai ar tai blogai, nepamenu. Mano pirmoji meilė buvo Liūtė, tai kaip ir nepasisekė. Mano kolegė darbe buvo Liūtė, tai visi galvojo, kad mes vos ne, kad įsimylėję, nes taip gerai sutarėme. Kiek pamenu man vis gi turėtų netikti Liūtai. Ai, nepamenu. O dėl asiliuko, va, pati matai, kad teisingą ženklą pasirinkau, asiliukas, kuris ieško laimės.

    Aleliuja. Aha. Labai panašu. Tik tikėjimas į Dievą remiasi antgamtiškumu ir tada viskas susidėlioja logiškai į savo vietas. O tikėjimas į Zodiakus remiasi gamtiškumu ir tada pradedi taikyti fizikos dėsnius, logiką, ir tada šuds gaunasi.

    Dar dėl Zodiakų. Kaip aš žmoną atpratinau nuo jų. Kiekvieną kartą tik kai ji užveda apie tai kalbą, aš pradedu vardinti jos ženklo pažįstamus. Pirmą pasakau alkoholiką (na supratat kaip visa tai atrodo), antra tokią keistuolę (na, psichiškai sveika, bet kažkas panašaus į tą kur smėlį valgo, tokia ant ribos) ir iki trečio neprieinu, supyksta ir nebekalba. Jau senokai mačiau, kad žiūrėtų ar skaitytų Zodiakus.

    Like

  10. Koks žmonos ženklas? Nes jau gerai čia pavarei :DDDD Nu, aš tai pvz pastebėjau,kad kai kurios savybės taikomos vienam ar kitam ženklui tai atitinka. Bet dar esu girdėjusi,kad dabar ten tie ženklai pasikeitę ir pvz, kas yra tarkim vėžys, tai pagal dabartinį ženklų išsidėstymą turėtų būti dvynys. O horoskopai laikraščiuose tai nesąmonė, nors,jei kokia astrologė sudarytų asmeninį man būtų įdomu. Mano vienos pažįstamos tėvas buvo kažkoks astrologas, tai,ką jai pasakydavo, tai viskas išsipildydavo, tai va, ir nežinau, ar tikėt ar netikėt tokiais dalykais 🙂

    Like

  11. nea, man ne pranašystės pildosi, jos nesipildo niekada, bet va, atitinka savybės, ten tipo jautrus, jausmingas ir pan. Na, žmogaus apibūdinimai.
    Am, Jaučių nelabai pažįstu, tai nežinau,kokio keistumo jie 🙂

    Like

  12. Na, dėl pildimosi, tai paskaityk tą linką, kur daviau, labai jau aiškiai parašyta, kodėl pildosi.
    O mano žmona tikrai nėra tokia keista. Beje, čia, kur rašiau, kad draugas mirė, tai Jautis pagal Zodiaką, dabar prisiminiau. Taip, kad nesąmonė tie Zodiakai.
    Ai, dar papasakosiu kaip aš kažkada pas ekstraseną buvau. Ateinu, pradeda pasakoti. Tu nesutari su tėvais. Na, man tada 18-19 metų buvo. Tai kaip ir logiška, visi paauglystėje daugiau ar mažiau nesutaria, nors mano manymu mano paauglystė labai lengvai praėjo, bet šiokių tokių nesutarimų buvo, vis tiek pasakyta, kad vaikai paliks tėvus ir gyvens savo gyvenimą. Tada sako, kad tavo tėvai pykstasi. Na, taip kartais pykstasi, nors jų tie pykčiai, tai net nežinau kaip palyginti, kaip skruzdelę su drambliu. Na, tiek to, tarkim. Tada sako, o pykstasi nes tavo tėvas išgeria. Galvoju, aha, logiška, kas Lietuvoje neišgeria, o daugiausia kai išgeria ir prasideda pykčiai. 90 procentų, kad taip ir bus. Bet, mano tėvui su kasa blogai, taigi jis 20 metų nei gramo alkoholio, nei gramo. Ir čia nutiko jam tas Ups. Tiesa pabaiga įdomi, sako, ok, matau, kad nesusikalbam, bet matau, kad tau širdį skauda, stokis, pagydysiu. Pusę metų po to neskaudėjo. Nors man po to pasakojo, kad tokio amžiaus berniukams dažnai širdį skauda, nes nespėja širdis užaugti pagal kūną.

    Like

Leave a comment