Vištienos guliašas


Taigi tęsiam mano blog’o sukulinarinimą. Ai, bet toks gyvenimas. Juodas. Blogos nuotaikos, taigi taisom su valgiais. Knygų mugėje prisipirkau knygų, daugiausia vaikams, o sau apie valgio gaminimą, gal kokias 5. Iš tikrųjų keista pirkti maisto gaminimo knygas, kai pilnas Internetas receptų, video pamokų, bet nežinau, gal galvoju ir autoriai turi kažkiek uždirbti, gal jaučiu nostalgiją popieriui, žodžiu, pats nežinau kodėl, bet prisipirkau. Taigi pirma ką išbandžiau tai iš mažos mažos knygutės “Aštrūs patiekalai”. Nors pavadinimas ir ‘aštrūs’, bet man visai nesigavo aštru ir mano visa šeimyna irgi valgė, aštru nebuvo. Šiaip recepte nebuvo parašyta, ką daryti su aitriąja paprika, tai gal ne tuo metu sudėjau, todėl nesigavo aštriai. Gal. Bet, kad gavosi labai skanu, tai tikrai. Nebūtinai gi turi būti aštru.

Taigi naudojau:

2 didelius svogūnus
6 šaukštus alyvuogių aliejaus (tipo, reikia aukščiausios rūšies, bet aš turėjau tik paprastos rūšies)
3 žalias aitriąsias paprikas (rinkausi didesnes)
4 česnako skilteles (manau, galima dar daugiau)
2 šaukštelius ciberžolės
2 šaukštus acto (naudojau acto marinatą)
1 stiklinę vandens (apie 250 ml)
1 šaukštelį druskos
1,5 kg vištienos (aš naudojau blauzdeles, jei visą vištą, tai reiktų sukapoti į 8-10 gabalus)
4 šaukštai sutrupinto kokoso riešuto (aš naudojau kokoso drožles)
1 šaukštelis malto imbiero (pirkau šaknį ir dalį sutarkavau su nesmulkia, bet ir nestambia tarka, gavosi kokie 2 šaukšteliai)

Į keptuvę įsipyliau aliejaus. Kadangi pyliau iš akies, manau, gavosi šiek tiek daugiau nei 6 šaukštai, kurie vėliau šiek tiek trukdė, riebokai atrodė užpilus ant vištos. Griežinėliais, t.y. pakankamai stambiai supjausčiau svogūnus, sumečiau, gerokai pakepinau, kol pageltonavo. Per tą laiką supjausčiau irgi griežinėliais česnaką (irgi stambiau nei įpratęs), sutarkavau imbiero. Tada sumečiau česnaką, imbierą, ciberžolę, išmaišiau ir pamaišant kepinau kokias 5 minutes. Taip pat šiuo metu sumečiau griežinėliais pjaustytą aitriąją papriką (knygutėje neparašyta kada ją dėti, man pasirodė, kad kaip tik tinkamas laikas).

Sumečiau druską, įpyliau actą, vandenį ir sumečiau vištienos blauzdeles. Uždengiau ir troškinau apie 30 minučių, kol išsitroškino vištiena. Vištieną perdėjau į didelę lėkštę, o į padažą supyliau kokoso riešuto drožles, dar pakepinau pora minučių. Dėliojau vištieną į lėkštutes ir apipyliau padažu.

Pirštus apsilaižyti galima.

3 comments

Leave a comment