Bernadetos sriuba vienišiems


Perskaičiau Bernadetos komentarą, kad ir ji pasiguglino apie save, kažkaip paguglinau ir aš pagal bernadeta.blogas.lt.  Ir sužinojau pora įdomių dalykų. Pirma, kad yra toks vardas Bernadeta. Antra, kad aš daugiau kaip pusė Bernadetos blogo nesu skaitęs. Ir jame radau ne tik įdomių įrašų, bet ir įdomių patiekalų. Vieną iš jų ir noriu pareklamuoti http://bernadeta.blogas.lt/sriuba-vienisiui-109.html. Perskaičiau pavadinimą, o kaip tik man – Sriuba vienišiui. Žmona meldžiasi šventąjai trejybei: TV, kompiuteris, mobiliakas. Taip kad tikrai sriuba man – Vienišiui. Dar kažkaip įtartinai atrodė su Pekino salotomis, bet kai padariau, tai nutariau, kad būtina tokią sriubą pareklamuoti. Nerealu.

Taigi kaip gaminau. Maždaug 0,5 kg kalakutienos faršo padruskinau, ir uždėjau kepti, taip pat uždėjau puodą vandens kaisti pačiai sriubai. Kai faršas šiek tiek apkepė, sudėjau pjaustytas morkas, po to svogūną, česnaką, šiek tiek pipiriukų. Kai vanduo užvirė subėriau kubeliais pjaustytas bulves, šiek tiek joms apvirus supyliau pakepintą faršą. Druskos, pipiriukų, prieskonių (pasitaikė bazilikas). Kai bulvės jau buvo beveik išvirusius pribėriau pjaustyto pekino kopūsto. O, pala, pekino kopūstas čia tas pats kas pekino salotos? Jei ne, tai vadinasi naują receptą išradau 🙂 Bernadeta rašo, kad tai labai sveika skandžiui, gal būt, bet, kad skanu, tai nerealiai.

Reikia pasimokinti fotografuoti, kažkaip dažnai nelabai gerai gaunasi.

5 comments

  1. oi, Atfatf… na, tu šaunuolis. Tiek turėjai kantrybės mane perskaityti, net pati nebepamenu, ko gilioje senovėje prikrevezojau…Tikiuosi, nesulauksiu sąskaitos už reklamą? 🙂 Beje, noriu pasigirti, mano vyras pareiškė, kad keps bandeles. Taigi, kada nors gal informuosiu apie šį amžiaus įvykį. (Pasilieku viltį, kad jis neskaito blog’ų ir nepažįsta jokios Bernadetos, ir neteks man sprukti į kitą nicą…:)

    Like

  2. Linoreta. Aha, turi ji ten užslėptų perliukų 🙂

    Nešanti taiką – kad tik man žmona leistų, tai dar ne taip padaryčiau 🙂

    Bernadeta – perskaičiau, raminančiai veikia. O reklama? Tai juk sau išsisaugau, kad žinočiau gerus patikrintus dalykus. Ir dar su išsisaugojimu reik rimčiau galvoti, kad nebūtų kaip su linoreta dabar, kai uždisablino priėjimą prie savo blogo.

    Subjektyvi – grietinė čia 🙂 Fotografuoti nelabai sekasi, mat vis probėkšmom, ant greičio fotografuoju, ir čia jau pusę nuvalgiau, ups, reik foto pasidaryt, taip tarp šaukštų kabinimo ir pasidariau.

    Like

Leave a comment