Tradiciniai karšti sumuštiniai


Čia beklaidžiodamas Internete užtikau puslapį, tiksliau skiltį, skirtą maisto gaminimui, kurioje pateikiami tradiciniai klasikiniai receptai. Puslapis vaikinuko, tai pagalvojau, va, super, studentas, surašė super paprastus receptus (virtas kiaušinis arba kitas – kepta duona) kitiems studentams. Po to paaiškėjo, kad tą skiltį tvarko kažkokia jo pažįstama panelė, kas šiek tiek nustebino, bet, anyway, man priminė kai kuriuos tradicinius valgius, kuriuos visai primiršęs buvau ir todėl nebedarau niekada. Taigi tradiciniai klasikiniai karšti sumuštiniai. Ypač gerai kai pinigų nelabai yra. Kai buvau studentas, dažnai valgydavom. Reikės:

batono
sviesto
fermentinio sūrio
daktariškos dešros
pomidorų
pomidorų padažo

Gaminam. Supjaustom batoną riekelėmis, tiksliau, nusiperkam supjaustytą. Užtepam šiek tiek sviesto, papjaustom dešros griežinėlių, užpjaustom pomidorų griežinėlių, ant viršaus sūrio, šiek tiek pipirų ir į įkaitintą orkaitę (galima ir į mikrobangų krosnelę, bet orkaitė – kručiau). 2-3 minutes, kol sūris apsilydis.

Užpilam kečupo ir valgom. Skanumėlis 🙂

10 comments

  1. Oho, orkaitė sumuštiniams. Aš jau matyt gyvenimo išlepinta sumuštinius kepu tik toj mažutėj dėžutėj. 🙂 Ak tiesa, kai buvau mažesnė kepdavau pasakiškus, bet itin riebius sumuštinius keptuvėje. Batonas, o ant jo kiaušinio(ių), dešros, prieskonių pagal skonį ir sūrio mišinys. Niam niam. 🙂

    Like

  2. Priminei, skanumėlio pamirštą receptą. Reiks kada vakarienei pasidaryti. Pamenu, kai neturėdavom sūrio užpildavom iš kiaušinio plakinį. Tikras skanumėlis 🙂

    Like

  3. Dažnai gaminu šitą gėrį. 😀 Tiesa, kiek kitaip: dedu dešros arba kumpio gabalėlius, sūrio, pomidorų padažo, pomidorų, svogūnų. Sviesto nededu, šiek tiek labiau suskriunda, bet būna valgoma ir, kas ragavo, sakė, kad skanu. 🙂 Žinoma tiems, kas nemėgsta savogūnų, mano karštų sumuštinių gaminimo būdas tikrai nera priimtinas.
    Karšti sumuštiniai – toks dalykas, kad ant batono dėti ir kišti į orkaitę galima beveik viską, kas valgoma. 😀

    Like

  4. Na, kadangi gavau labai daug prašymų numesti to puslapio nuorodą (2 prašymai kaip man tai jau daug), tai prisiminiau kaip iki jo nusigavau (ieškojau, kaip bulves kepti orkaitėje) ir radau iš naujo: http://www.zaleskis.lt/?cat=8. Jei sudariau per gerą nuomonę apie tą puslapį, tai sorry, nes žiūriu nuo 2009 metų nieko naujo, na, bet yra keli geri seni dalykai.

    Like

  5. Batonas su kiaušiniu ir sūriu – čia kitas irgi klasikinis receptas. Su obuolias ir cinamonu, hmz, įdomiai.
    Aha, svogūnas visai tinka, seniau jo dėdavau. O dešrą galima aišku ir saliami kokią.
    Aišku, kad galiam dėti viską ir kepti, bet čia klasikinis receptas 🙂
    Bernadeta, dėl tų “daktariška”, na, ir dabar yra tokia. Beje, ilgai ieškojau šlapiankės be E621. Jau net buvau taip nusivylęs, kad sakiau imsiu “Tarybinę”, juk reklamuoja, va, tada tai dešra buvo. Skaitau sudėtį – absoliučiai tokia pati sudėtis kaip ir kitų dešrų – E621 ir kita krūva E konservantų. Žodžiu, visiška reklama, tas pats šudas kaip ir kitos dešros, apgaudinėja liaudį, aišku taip jiem ir reikia, sugalvojo, gi, kad “Tarybinė dešra” gera. Bet po to kažkokią radau be to mononatrio glutomato. Bent jau su minimaliu kiekiu. O pagooglinau dėl E621 naudojimo sovietų laikais. Tai tik aišku, kad Vegeta buvo su šiuo skonio ir kvapo stiprikliu, o daugiau neradau jokių duomenų kas ir kaip. Bet Vegeta buvo labai plačiai naudojama.

    Like

Leave a comment