4 comments

  1. na čia tokius posakius mėto self help guru specialistai, gražiai skamba, bet praktikoje nevisiems ir nevisada atsitinka.
    Juk 2 didžiausios pasaulio religijos teigia, kad gyvenimas yra kančia, tokia filosofija gyveno ir mūsų protėviai, proprotėviai…
    Labai siūlau pasidomėti Jordan Peterson.
    Jo filosofija kartu paprasta, kartu labai sunki. Gyvenimas yra kančia, bet vertas gyventi jei jame yra prasmingų dalykų.
    Jis atskiria žodį happpiness (papr.laimė) nuo statisfaction (tam tikra prasme pasitenkinimo, išpildymo).
    Tai yra galbūt tave gali pult depresijos karts nuo karto, sunkumai, išbandymai, mažiau juokiesi bei jauti kažkokią ekstazę bet atisukus atgal į tai kas įvyko prieš 5 m. ar pan. tu pasakysi – gal ir buvo sunkumų, bet mano metai buvo prasimingi, aš turėjau vieną, antrą ar trečią dalyką, neišvaisčiau savo metų nesąmonėm ir beprasmiems dalykams.
    Ir apskritai manau mūsų smegenys kartais prastai interpretuoja tai, kas yra blogi metai, išgyvenimai, nutikimai ar geri ir laikui bėgant dažnai juos pakeičia ar iškreipia, todėl jei lauksi kokių aiškių riboženklių ar palengvėjimo momentų tai gali likti stovėti vietoj ir viskas atrodyti kaip audra

    Like

    • Ačiū Tomai už priminimą, kad gyvenimas yra amžina kova. Gėrio ir blogio. Dievo ir velnio. Ir apie tai kalba ir krikščionybė, bei daug knygų ar filmų. Tokie kaip Žvaigždžių karai, Hobitas, Žiedų valdovas, Narnijos kronikos, Sostų karai ir t.t. Amžina. Ir aš nesiskundžiu, nedepresuoju, tiesiog konstatuoju faktą, kad šiandien man sunku, kad kova pačiam įkarštyje.
      P.S. Apie mano situaciją. Žmona persiviliojo dukrą pas save – šuniukais, nauju telefonu ir pan. Dabar vaiką nuteikinėja prieš mane, nusisamdžiusi privačius detektyvus kasasi po mano visais pažįstamais. Dukrą įtikino, kad mano draugė prostitutė, atseit, detektyvai įrodė. Visus bando įtikinti, kad aš esu nusikaltėlis, priklausau klanui kartu su visa jos gimine, kuri naudojo smurtą prieš vaiką ir t.t. Prie viso to pradangino mūsų katytę, kažkur po miškus dabar bėgioja. Ai, ir t.t. Žodžiu, “linksma”.

      Like

      • na neatsitiktinai paminĖjau Jordan Peterson. Nes jis dažnai kalba apie tai, kad gyvenimas yra KANČIA. Ne kai kuriem, ne tik jam, ne man, o by deffault kančia visiems. Prasmingi dalykai gyvenime padeda iškęsti kančią. ir jis kalba, jog svarbu, jog gyvenimas netaptų košmarų, o kančios niekaip neatsikratysIME.
        Dėl skyrybų jis irgi nemažai kalbėjo. Minėjo, kad ypatingai vyrams jos būna skausmingos iki pat sielos gelmių, dažnai traiškančios gyvenimą. Ir tai milžiniškas išbandymas
        Ką tik ką aprašei yra tikrai didelis siaubas… Manau dar su tokiu liguistu žmogumi skirybos tampa dar didesnis išbandymas. Negaliu sakyti ,,suprantu tave” , nes nesuprantu tokio skausmo, reiktų tą išgyventi kad suprasti.
        Bet vėlgi kiti žmonės irgi turi visokias netektis ir ligas, kurios ne būtinai pasitraukia.
        Tiesiog palinkėsiu stiprybės ir mokėti kažkaip tapti pxuistu gyvenime, nes jei imsi viską į širdį ir pergyvensi, tai be tų esamų problemų dar atsiras ir papildomos problemos – sveikatos (o jei jau atsirado, tai gali ir daugėti).
        Tiesiog pasiūlysiu daug sportuoti, tęsti savo veiklą šitam forume, nes esu girdėjęs, kad savų minčių dėstymas raštu gali būti tarytum psich.terapija. ………
        Dievo stiprybės ir palankaus vėjo tau

        Like

        • Dar kartą ačiū. Einu kepti sūrio pyrago, jei gausis, tai bus sveikiausias ir lengviausiai pagaminamas pyragas, pasidalininsiu.

          Like

Leave a comment