Dabar aš tikras vyras


Tiek metų nugyvenau, o vyru, tikru vyru, tapau tik dabar. Nea, čia ne moterį patvarkiau, o žymiai daugiau. Kaip Pieštukėlis sakė – tikras vyras turi mokėti pakeisti sugedusią santechniką.

Jau seniai žmona prašė, kad vienoje vietoje pakeisčiau nulužusį čiaupą. Ten gyveno dvi gražios jaunos panelės, tai aš vienas bijojau eiti pas jas. Žinai, ateina gražus vyras santechnikos patvarkyti, maža ką, gal dar ir jas reik truputį patvarkyti. Bet iš tikrųjų, tai tik atsikalbinėjimas. Niekada gyvenime nekeičiau čiaupo. Bent neprisimenu, kad tai būčiau daręs. Daug ką esu daręs, bet tik ne santechnikos darbus. Todėl bijojau imtis šio darbo. O baisiausia, tai kaip iki to čiaupo prasibrauti. Tada dar apžiūrėjau – na, niekaip aš su savo pilvu netilpsiu, ten reikia liauno santechniko.

Ir jau kai reikalas pribrendo iki to, kad arba keisti, arba kviesti santechniką, nuvažiavau. Ai, nuvažiavau elektros darbų atlikti – sulaužytos rozetės, tai pakeisti reikėjo, bei baldus sulaužytus suremontuoti. Galvoju, na, užmesiu akį, gal kaip nors ir man pavyks prasibrauti pro tą skylę.

vyras1 vyras2

O ką, dabar numečiau 10 kg. Esu beveik lieknas, galima pabandyti. Pasiklojau kažkokį užtiesalą, įtraukiau pilvą, ir, oplia, tilpau (jei ne ta dieta, tai tikrai niekaip nebūčiau tilpęs). Tiesa, iki čiaupo prieiti niekaip neįmanoma. Ir tada kilo geniali mintis – išimti visą kriauklę. Susirinkau savo įrankius ir vėl po kriaukle palindau.

vyras3

 

Taigi išėmiau visą kriauklę.

 

vyras4

Va, čia supratau kodėl tai vyriškas darbas. Viskas taip surūdyję, kad net WD-40 apipurškus vis tiek reikėjo vyriškos jėgos. Kol galų gale neapsikentęs paėmiau reples ir nulaužiau tą aprūdyjusį galiuką.

vyras5

 

Santechniko įrankius jau iš kažkur turėjau. Kai turi įrankius, tai viskas įmanoma.

vyras6

Seną nuėmus, naują uždėti vieni juokai. Turėjau net pakūlų nusipirkęs, bet šiuolaikiniai čiaupai turi mažas gumytes, kad net pakūlų nereik. Susukai varžtus, net labai stipriai suveržti nereikia, gumytės užsandarina. Ir štai – naujas čiaupas stovi.

vyras7

Beje, irgi vyriškai. Naują čiaupą sudėjau – mano vyriškas darbas baigtas, o ten dabar plauti, valyti – nebe mano reikalas.

Visi pirštai nubrozdinti, kraujuoja, bet už tai dabar esu tikras vyras 🙂

16 comments

  1. pradejau skaityt ir anekdota prisiminiau:

    issikviete profesorius santechnika. meistrui besukiojant tuos kranus ir vamzdzius seimininkas pradejo kalbint. zodis po zodzio profesorius ir klausia:
    – o kodel pasirinkot sita specialybe?
    – tada buvau jaunas ir daznai ziuredavau pornografinius filmus…
    – ir?…
    – kadangi juose daznai pagrindinis herojus budavo santechnikas nusprendziau pabandyt.
    – ir kaip sekesi?
    – pasiseke tik viena karta. … po to as ja vedziau…

    Like

  2. Ochocho kokie pasiekimai! O kaip čia žmona nebijojo leist rodyt savo vyriškumo pas dvi gražuoles? :O
    Sveikinu sėkmingai sutvarkius! LAi teka vandenys laisvai ir santechnikų tom merginom neprireikia jokiom kriauklėm tvarkyti! 😀

    Like

  3. Niekas ir neabejoja kad vyras 🙂 Bet va dar jeigu ir lediniu vandeniu apsipiltum tai butu paskutinis ir galutinis irodymas 🙂 mada gi dabar tokia… 🙂

    Like

  4. cia truputi i tema… vakar kaimynas is namuko istempe lygiai tokia pacia elektrine virykle. as zvilgtelejau i lentele prilipdyta virykles nugarinej pusej – 9.5 kW. zveris pasirodo. mano motoroleris per puse silpnesnis 🙂

    Like

    • Čia nori pasakyti, kad neefektyvi? Na, ne aš gi moku šio už monstro sunaudotą elektrą, bet informacija naudinga, gal pravers kada, dėkui.

      Like

      • noriu pasakyt, kad baisiai raji. as tai tokia indukcine paprasta. 1.4kW. uz 200lt isigijes. jau 6 metus nadoju. patenkintas. tiesa ne visi puodai tinka, bet…

        Like

        • Ai, jo žinau tas indukcines, nerealus dalykas. Kažkoks technologinis stebūklas. Bet namie kol kas neturiu tokios, nes šiaip retai ir gaminu namie.

          Like

        • s-j, viskas gerai su tuo indukcinės efektyvumu. Kokia pas tamsta indukcinė su 1.4kW galingumu? Gal tik vienas a la „blynas“, jei ne ir „blynų“ daugiau, man jau įdomu 🙂

          Pagalvokite s-j logiškai ir kartu pateiksiu paprasčiausią pavyzdį. Tarkim, jei mikrobangų krosnelės galingumas apie 1000W, matavau su matuokliu, aišku naudoja ji daugiau galios. Tas ir taip akivaizdu, bet man buvo įdomu kiek. Taigi pavyzdys. Sakykim sriubos lėkštėje esantis turinys mikrobangėje sušyla/sukaista per 2 minutes nustačius max. O ant naujos indukcinės per ne pilną minutę. Tie a la „blynai“ yra 4: du mažesni, du didesni. Tai paskaičiuoti galima kokios reikės galios, jei visi jie dirba maksimaliai. Tuomet prisimint galima, kad ant elektrinės kaitlentės rašo būtent maksimalią galią. Arba kiekvieno „blyno“ ar pseudo „blyno“. Gal išėjo smartass’iškai, bet mėgstu elementarią logiką. 🙂 Čia gal net fizikos nereikia išmanyt.

          O dėl indukcinės kaitlentės, tai tikrai vertas dėmesio daikčiukas. Puodai beveik visi tinka, jei magnetas limpa. Ir seni dar tarybinių laikų tinka. Jokie dažai ten nesilupa ir niekas nesilydo, kaip prigąsdino nežinantys, bet mėgstantys pašnekėt. O ir maistas greičiau šyla tam pritaikytuose naujuose puoduose su storesniu dugnu.

          Like

        • nelabai suprantu kam cia reik skaiciuot. ir ten ir ten visur raso max galia.
          tiesiog i 9.5kW atkreipiau demesi. nes mano name ivadinis saugiklis isjungia srove nuo 5.5kW apkrovos. o butuose ir bendrabuciuose projektine apkrova paskaiciuota max 3kW/butui.

          pas man su viena kaitinimo vieta. turiu 2 nusipirkes tam atvejui kai reik kazkam ruostis- tada is stalciaus issitraukiam antra (bet tai tik 1 karta buvo). o ziema dar pastoviai kurenu krosnele ant kurios galima dar 2 puodus uzkelt.

          Like

        • Taip, ten vieno sakinio būtų užtekę dėl max 🙂

          O aš nesupratau, kodėl 9.5kW yra daug standartinei el. viryklei iš 4 blynų, todėl ir parašiau paklodę.

          Like

Leave a comment