Žaliosios šviežių kopūstų salotos


Apie maistą nerašiau, matyt, kad šimtą metų. Ir gal dar tiek pat metų būčiau nerašęs, jei netikėtas atradimas. Visada sakydavau, kad vienintelė daržovė, kurios aš nemėgstu – tai šviežias kopūstas. Raugintas, virtas ar dar koks – ok, bet šviežas – ne. Ir nežinau dabar, ar tai čia koks receptas spec. ar kažkokie švieži kopūstai kitokie, ar man kažkokių medžiagų trūksta, bet dabar jau kokį penktą (ne, dar daugiau) kartą darausi būtent tokias salotas ir yra be galo skanu.

Reikės:

1 šviežio nedidelio kopūsto

1 didesnio agurko, na, to ilgavaisio, jei trumpavaisio tai vieno neužteks, daugiau reiktų, kokių 2-3

1 saujelės krapų

1 saujelės svogūnų laiškų

Alyvuogių aliejaus, druskos

Ir viskas 🙂

Pjaustom kopūstą, paminkom su rankomis, kad suminkštėtų, sutarkuojam burokine tarka agurką, supjaustom krapus ir svogūnus. Užbarstom druskos, užpilam alyvuogių aliejaus, išmaišom ir viskas. Skanumėlis.

Na, aš dar turėjau daug ridikėlių tai ir jų pripjausčiau, visai irgi tiko. Man net labiau patinka, spalvų daugiau, linksmiau.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s