Tags

, , , , , ,


Apie maistą nerašiau, matyt, kad šimtą metų. Ir gal dar tiek pat metų būčiau nerašęs, jei netikėtas atradimas. Visada sakydavau, kad vienintelė daržovė, kurios aš nemėgstu – tai šviežias kopūstas. Raugintas, virtas ar dar koks – ok, bet šviežas – ne. Ir nežinau dabar, ar tai čia koks receptas spec. ar kažkokie švieži kopūstai kitokie, ar man kažkokių medžiagų trūksta, bet dabar jau kokį penktą (ne, dar daugiau) kartą darausi būtent tokias salotas ir yra be galo skanu.

Reikės:

1 šviežio nedidelio kopūsto

1 didesnio agurko, na, to ilgavaisio, jei trumpavaisio tai vieno neužteks, daugiau reiktų, kokių 2-3

1 saujelės krapų

1 saujelės svogūnų laiškų

Alyvuogių aliejaus, druskos

Ir viskas 🙂

Pjaustom kopūstą, paminkom su rankomis, kad suminkštėtų, sutarkuojam burokine tarka agurką, supjaustom krapus ir svogūnus. Užbarstom druskos, užpilam alyvuogių aliejaus, išmaišom ir viskas. Skanumėlis.

Na, aš dar turėjau daug ridikėlių tai ir jų pripjausčiau, visai irgi tiko. Man net labiau patinka, spalvų daugiau, linksmiau.

 

Advertisements