Terasa


Tvarkymasis tęsiasi. Vakar į namus įleidau svetimą žmogų, vairuotoją, kuris daiktus pervežinėja. Ir nieko, jau nebegėda. Namai pasiekė šiaip netvarkingų namų lygį, bet jau nebėra kaip buvo – šiukšlynas. Jeee. O sūnus nuėjęs į tualetą pasakė – vau, tvarkinga. Na, dar nevisai tvarkinga, bet jep juda reikalai. Kažkaip vakar labai daug pajudėjo. Gal kai viską po truputį visur (man taip patinka, nors girdėjau rekomendacijų, kad reiktų pradžiai vieną, paskui kitą), ir kai jau pradeda matytis, tai matosi. Džiugu. Savaitgalį perdaviau per sūnų savo eks didelį kiekį jos drabužių, labai didelį. Bet dar vis lieka. O vakar sūnus su vairuotoju ir autobusiuku padarė net du reisus – išvežė dar krūvą daiktų – sofą, fotelius, stalą, dar šį bei tą. Dar ir pats prikišau visko, ne tik ko ji pati norėjo. Labiausiai pasimatė, kad paėmė visus paveikslus. Kol jie kabėjo, tai ir nemačiau, kad kaba, o dabar, kai nėra, tai tuščios sienos. Tai arba reiks kažką kabinti, arba priprasiu.

Mažė įkišo nuotrauką su eks išvežimui. Aš net nemačiau, kad ta nuotrauka ant lentynos stovi. Įdomu, kad ji pamatė ir įkišo. Sakė, nenori, kad kas mamą primintų. Net facebook’e, sakė, unfulovino jau. Oi, nežinau, matyt, kad skaudu mažei. Man kažkaip dzin, net nemačiau, kad kambaryje stovi nuotrauka su eks, manęs tai nejaudino. Reiks pažiūrėti, gal dar kur ko panašaus yra. O tai po to kiti nesupras, ateis į svečius, o pas mane eks nuotrauka ant lentynos 🙂

Brolis jau užsiprašė į svečius. Na, tipo, namų atidarymas, po tvarkymosi. Bet, ai, toli dar, o ir šiaip nelabai noriu aš tų svečių.

Ok. Įdomiausia. Baigėm terasą. Kaip tik spėjom iki lietaus.

Na, originale nebuvo tų skylių (beveik), bet ten buvo jau taip išpūvę, kad lengvai su koja paspardžius taip ir ištrūpėjo. Sūnus, sakė, kad dabar man bus motyvacija pakeisti greičiau. Staliukas, tvora, kėdės – ką tik nudažyti.

Čia bandėm be įrankių išlaužyti. Ta priekinė sija irgi visai supūvus. Bet čia priekyje supūvę, o kur neužlija, tai medis kietas. Ir apskritai, kas per amžiaus statybų terasa. Tokie stori medžiai sudėti, o medvarščių storumas ir ilgumas, kad atsukti neįmanoma niekaip. Reikia kažkaip pjauti juos.

Nusipirkom, tipo, bulgarkę, pradėjom pjauti. Blin, reikėjo pirkti medžiui elektrinį pjūklą, o tai dabar medis toks storas, kad tik iki pusės įpjauna, o po to su lomu dar laužti reik. Darbelio daug.

Šiaip ne taip nupjovėm. Užmanymas buvo, kad tuos medvarščius irgi su bulgarke pjausim. Bet nebegalėjom nuimti medžiui pjūklo, tai sūnus išsivežė pas save į darbą, kad kas labiau patyręs nuimtų. Ten ilgai juokėsi. Be to, sakė, kad mes pjūklą medžiui netinkamą bulgarkei uždėjom, žodžiu, labai pavojingai viską darėm. O medvarščius aš su plaktuku per 15 min nudaužiau, net lengviau gavosi. Galinė sija irgi pakeista, tašas pirktas jau impregnuotas, bet dar žaliu impregnantu ir pats prasiėjau.

Dar buvo šiokie tokie keli nesklandumai ir štai terasa baigta. Na, gal dar reik nulakuoti, nes čia tik impregnantu padengta, nors sakė, kad kaip ir nereik.

Ir aišku. Ardėm kelias dienas, o sudėjom per pora valandų. Seną išardyti žymiai sunkiau, nei naują sudėti. Įdomu, koks čia filosofinis pamąstymas gavosi?

Pas rusus yra patarlė: lomat ni strojit. Atseit, griauti lengviau, nei naują pastatyti.

O man atvirščiai.

Na, anyway. Įdomiau, ar reikia dar dengti laku ar užtenka impregnanto?

21 comments

  1. Gražiai dabar atrodo 😉 nesu šios srities specialistas, bet sakyčiau, kad lako reiktų. Jei taip ant sienos, tai jo, bet kai vaikščiojama ant jų bus, trinsis, purvinsis, tai laką dėčiau 🙂

    Like

  2. geriau alyvuot, tada atrodys panasiai kaip lakas tik veliau kai reiks atnaujint bus viskas paprasciau ir greiciau, nereiks slifuot ir tt. ir alyvavimo procesas zymiai paprastesnis ir lengvesnis net neprofesionalams.

    Like

    • Oi, kaip ačiū už patarimą. Ką tik išalyvavau. Ąžuolo spalvos. Nerealiai gražiai atrodo. Ir rašo, kad joks vanduo nebaisus. Kaip nuo žąsies. Dar antrą kartą ryt praeisiu, bet super.

      Like

  3. Šaunūs pasikeitimai! Man baisu ir pagalvoti kaip gyvenot prieš tai. O dabar mažė galės ir drauges atsivesti, ir tu nebeturėsi gėdintis netvarkos. Su sūnum santykiai taps pavyzdiniai. Ir viskas dėl to kad netinkamas žmogus ten gyveno, o dabar nebe…Tau visi jau seniai sakė skirkis, žmona tavęs neverta. Gerai, kad pagaliau paklausei. Dabar be bobos isterikų į žmones galėsit išeiti, keliauti. Suprasi ką reiškia gyventi be nuolatinių konfliktų. Super!

    Like

    • Linoreta, aha. Taip dabar lengva ir ramu. Net šitą terasą kai darėm. Ramu. Viską apgalvoti galima. Geriausiai, kad padaryti. Blin, graži gavosi. Ką tik dar aliejumi ištepiau. Dar gražiau. Bet kaip faina, kad užsukai pas mane. Va, ir dar Bernadeta. Nerealu. Ok. Einu, jai dar asmeniškai atsakysiu.

      Like

  4. Labas, senas bičiuli. Žinok, skaitau visus tavo įrašus, o paskutiniu metu tai, pati pastebėjau, kad labai dažnai užsuku čia. Nebežinau, ar aš pati dar kada ką rašysiu, bet senus draugus prisimenu, smagiai kažkuomet subendraudavom, sentimentali nostalgija apėmė… Tokie visi skirtingi, bet mieli… Nu, gerai, užteks seilėtis. Sėkmės tau ir tavo vaikams, tu pavyzdys man darbštumo (nenutuokiu, kaip viską spėji) ir meilės. Norisi nuoširdžiai, kad viskas tau klostytųsi puikiai.

    Like

    • Bernadeta !!!! Labas mano virtuali drauge. Nerealu. Kaip džiaugiuosi tave matydamas. Kokie buvo linksmi laikai kai visi rašinėjom, tu, linoreta, ladymadona, katytė, gluosnis, pieštukėlis, žiežula. Ot. Yra ką prisiminti. Ok. Pasidžiaugiau. O dabar linksmoji dalis. Juk per tave aš patyriau geriausią gyvenimo nuotykį – įsimylėjau ir buvau pats laimingiausias žmogus pasaulyje. Per tavo blogą. Užsuko žmogus recepto pas tave, iš ten pas mane ir … Nežinau, kaip viskas baigsis, bet kažkur skaičiau, kad bet kokiu atveju yra ko džiaugtis – patyriau Meilę savo gyvenime. Ne visiems tai pasiseka. Na, juk ir man tik dabar. Ačiū dar kartą tau. Ir tau sėkmės. Jeee. 😂😂😂

      Like

      • As vis tuo misko keliu vaziuojant ,ant posukio kur stotele dabar, tave prisimenu ir pagalvoju kaip paciam einas. Kokie pokyciai… nors man tai ir visai ne staigmena.
        Tai vis gi kaimynu likai?
        Smagu paskaitines tavo irasus ( ne apie kina). 0 jau Bernadetos zinute man visiem metam prisiminimas bus.

        Like

  5. Kokie šaunūs pokyčiai!!! Va čia man norisi džiaugtis! Ir dėl terasos ir dėl Jūsų naujo gyvenimo etapo! Ir, kad seni bičiuliai komentaruose aplanko! Skaičiau ir aš! Dar užsuku, galvoju gal kas naujo pasirodys!!!

    Like

    • Na, vyrukai, suvirpinot mano seną sudiržusią širdį 🙂 Gal, tikrai, ant žiemos reiks parašinėti į blog’ą… Tik tektų naują sukurti, nes senasis kažko merdi. Kažkada jau baigsis pomidorai ir paprikos šiltnamyje, ir visos tos konservavimo nesąmonės ir atsiras daugyyybė laiko. Galbūt tada ir Atf-ui smagiau rašysis, ir s-j padangėje tie tamsūs debesys pragiedrės 😉

      Like

      • Bernadeta, o fain 🙂 Nežinau, ar būtina naują kurti, nes jei pradėsi rašyti, tai gal atgys ir senas. O man panašu, kad laiko kaip tik bus mažiau, reisk leisti mažę į mokyklą, būrelius ir t.t. Bet pagyvensim – pamatysim.

        Like

      • Koks keistas sutapimas. Aš kažkaip po Atf įrašų ir pati pagalvojau, kad gal pradeti vel rasyti. Kazkaip ikvepate jus, Atf..

        Teraselei 9 is 10. Desimtuka tegu nauja mylinti moteriska ranka papildo 😉

        Like

        • Aha, pradėk, linksmiau bus 🙂

          9? Tik 9? Ne, nu. Ai, šiaip dabar du kart išalyvuota, tai tokia tamsesnė, blizganti ir vanduo nubėga kaip nuo žąsies.

          Like

      • oi, Bernadeta, kaip gera butu vel paskaitinet Tavo pastebejimus apie tai kas mus visus supa ir i ka patys ziuredami nestabteleje prabegam.
        karta i rankas papuole knyga ” karta gyveno Uve”. tai ten pasirodo vyrukas rasinejo istorijas i savo bloga. taip butu ir like, tik skaitytojai ikalbejo ji i knyga viska sudet. nu ir va… sekme neaplenke!

        Like

        • Jep, lauksim Bernadeta.
          O tą knygą tada pagal tavo rekomendaciją nusipirkau. Taip ir guli kol kas neskaityta 🙂

          Like

Leave a comment