Restoranas “Guacamolė”


Seniai berašiau kokias maitinimo įstaigų apžvalgas. Juk vis tiek Andrius Užkalnis šimtą kartų geriau padaro. Nors jo, kartais jis užknisa, kartais atrodo, jog tik ir ieško prie ko prisikabinti, nors jo kelios paskutinės apžvalgos, tai tokios teigiamos. Ai, vėl ne į temą.

Paskutinį kartą norėjau rašyti apie “Mano Guru”. Taip, tai viena mano iš mėgstamiausių kavinių, nes ten duoda daug salotų, įvairių, vegetariškų, ir kas svarbiausia jų vegetariškos skanios, ne taip kaip kitur, užpila acto ir šekit, ėskit savo žolę, kad mėsos nevalgote. Bet kažkaip patingėjau rašyti, tai nors dabar paminiu, kad “Mano Guru” tikrai geriausia vieta Vilniuje pavalgyti.

Ir dabar tingiu rašyti, bet negaliu nepasidalinti naujiena. Panoramoje atsidarė meksikietiško maisto restoranas “Guacamolė”. Man meksikietiškas maistas asocijuojasi su mėsa ir dar, kad viskas labai aštriai, tai net pats nustebau, kaip pavyko žmoną prišnekinti užeiti paragauti. Na, ir ką. Pats buvau priblokštas vegetariškų patiekalų gausa:

  1. Cukinija įdaryta bolivinėmis balandomis;
  2. Portobelo grybas įdarytas sūriais;
  3. Echilados su grybais ir pupelėmis;
  4. Quesadilla su batatais, grybais ir pupelėmis;
  5. Kukurūzų sriuba;
  6. Načios su pupelėmis.

Gal dar kas. Ai, dar bandžiau tacos su tunu, aštrią sriubą (su mėsa), tai nežinau, gal atpratau nuo mėsos, bet įspūdžio nepaliko. Ai, dar bandžiau įdarytas aitrias paprikas, bet ir tos neypatingai man.

Pirmas dienas nuo atidarymo patiekalų teko ilgokai palaukti, o dabar kuo toliau, tuo vis greičiau, t.y. šiaip jau dabar visai normaliai. Net per pietus, kur dienos patiekalai tie patys kas vakare, tik pigiau, visai greitai, nors ir pilnas restoranas.

Ai, žodžiu, šiai dienai mėgstamiausias mano restoranas. Nors pagalvojau, kad kituose meksikietiškuose ir nesu buvęs. Gal reik pabandyti ir kitur?

Enčilada. Tiek mano nuotraukoje, tiek jų nuotraukose atrodo visai mažytė, bet tikrai daugiau nieko prie jos nereikia. Na, nebent šefo komplimento kol lauki maisto. Na, taip, kol lauki savo užsakymų, atneša nachos su guakamolės padažu. Ir dar kas. Pirmą kartą guakamolės padažas man skanus. Kiek teko iki šiol ragauti, tai niekaip nesuprasdavau, kodėl yra tiek daug gerbėjų šio padažo. Joo. Šitame restorane šis padažas tikrai skanus.

Interjeras. Ai, man tai keistas. Bet kad būtų nejauku taip nėra, o kitkas man dzin, nes jau labai skanu.

Ir po ilgos pertraukos iš to malonumo, net tekilos užsisakiau. Jose Cuervo. Nelabai gražiai lietuviškai skamba, bet irgi viena iš skanesnių, nes kažkaip kitokių, kur ragavau, tai net nelabai patiko.

Ir dar. Galvojau, kad tai šeimyninis restoranas. Pastoviai matau vaikšto toks vyras ir moteris, kurie viską stebi, styguoja, prižiūri. Galvojau, kad vyras ir žmona. Nes dar vakarais ir vaikutį savo (na, bent tos moters) atsiveda. T.y. galvojau, kad čia jų šeimyninis restoranas. Ir labai nustebau, nes tai tinklinis restoranas. Amber Food. T.y. Viči. Kauno mero Matijošaičio praktiškai. Katpedėlės, Manami, La Crepe, Čarli pica, gal dar kas. Nieko sau, tinklinis restoranas tokį fainą dalyką “išlankstė”.

Na, tikėkimės, kad nesuges.

Ai, gal kainos. Šiaip nemažos. Nors per pietus, galima sočiai pavalgyti už 5 eurus, tai sakyčiau normaliai. Vakarienei taip pigiai nesigauna. Enchilada (vegetariška) berods 7 eurus, ten kiti (vegetariški) po 8 eurus ir pan. Sriuba vakare berods 4 eurai. Ai, kukurūzų beje pigiausia. Kitos ir 6, ir 9 eurai, bet jos su mėsa, tai net nežinau, gal ten jos be galo didelės.

Ai, dar mačiau užsisako kažką, kad atneša dūmuose. Nežinau kas tai, bet reiks ir man išbandyti. Ir dar mačiau žmogus užsisakė viščiuką. Tai visą pilną ir atnešė, na, mažiuką, bet visą, man tai per daug būtų. Žodžiu, nors kainos ir didelės, bet ir porcijos didelės. Čia man kainos didelės. Užkalniui tai tikriausiai pigiau grybų. Ai, dabar šitas posakis nebetenka prasmės, nes grybai brangūs pasidarė.

Žodžiu, kol kas rekomenduoju, kol nesugedo. Juk visi žinom, kad su laiku dauguma sugenda.

Ir žmonai patiko. Buvom jau kokį 10 kartų 🙂

P.S.

Paragavom to kas labai gerai atrodo – dūmuose (tiksliau gal garuose) patiekiami kokosiniai ledai. Dieviškai skanu.

4 comments

  1. Ranka beveik visą mėnesį buvo sugipsuota, tai rašyti negalėjau, bet valgyti už tai galėjau. Per tą laiką su žmona aplankėme ir kitus meksikietiško maisto restoranus. Norėjau aplankyti visus, kurie yra Vilniuje, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių visų neaplankėme. Taigi papildysiu. Gal pradžiai nuo tų kur nebuvau.

    Sofa de Pancho (Visų Šventųjų g. 5, Vilnius) – Užkalnio labiausiai išgirtas. Esu ne kartą pro šalį ėjęs, bet manęs kažkaip labai netraukė vidun, labai tokia bohemiška aplinka atrodo, na, čia kaip alubaris Lietuvoje, kažkaip alubariai ne mano lygis jau. Bet tikriausiai man taip tik pasirodė iš išorės. Tai pirma priežastis kodėl ten dar nebuvau. Antra – vieta. Man ten nelabai patogu nuvažiuoti, nėra kur mašinos pastatyti. Trečia: dar berods Užkalnis rašė, kad ten reikia prieš savaitę užsisakyti. Gal taip buvo seniau, o dabar taip nėra, bet aš tikrai neužsakinėsiu iš anksto, nes nežinau, kada važiuosim. Nebent kokia mano šventė, bet ir tai ne. Na, gal kada eidamas pro šalį užeisiu, gal nebereikia ten prieš šimtą metų rezervuotis, Labai įdomu pabandyti.

    Tres mexikanos (Tilto g. 2, Vilnius) – kažkaip kai šalia Gedimino prospekto, tai atrodo, kad bus į turistus labai orientuota: aukštos kainos, mažos porcijos ir šiaip nieko gero. O geras, dabar pamačiau, vadovas – Jose Carlos de Leon Padilla. Na, čia tai įdomu, dabar tikrai reiks nueiti. Tik vėl vieta man nelabai patinka, bet ai, labai sudomino vadovo pavardė.

    Salsa Bar and Grill (Naugarduko g. 12, Vilnius) – buvom su žmona vieną kartą. Žmonai labai nepatiko, tiesiog žiauriai. Viskas. Ir interjeras, ir baldai, ir kėdės, ir kava ir ką ji ten valgė. Tikriausiai žinojo, kad Užkalniui patiko. Nes jai taip yra, jei Užkalnis jai nepatinka, tai jai nepatinka ir tas, kas jam patinka. O kaip man? Valgiau enchilado. Skani buvo. Daug sūrio, daug grietinėlės. Grietinėlė juk skanu. Bet, ok, aš ir kasdien nevalgyčiau tiek daug grietinėlės. Bet kokiu atveju, kol aš su šita žmona, mes čia daugiau neateisim, nebent per klaidą, kai ji pamirš. Aš bijau pasakyti, bet interjeras man ir nelabai, gal žmonos įtaka, bet šiaip netraukia manęs čia dar kartą. Ai, šiaip čia jau antrą kartą, buvom prieš kokį pusmetį ar metus, bet tada vėlai vakare buvom, tai galvojau, kad dėl to nesužavėjo, kažką ten tada su mėsa užsisakiau, tai nelabai buvo.

    Meksika (Algirdo g. 2, Vilnius) – mano žmonos mėgstamiausias. Jai čia viskas patinka. Priešingai nuo Guacamolės. Šiaip man ir visai patinka. Pas juos atradau Nachos, labai fainas patiekalas. Nebrangu pas juos. Maloniai ir greitai aptarnauja. Beje, ir Užkalnis visai neblogai apie šią vietą atsiliepė, neblogai, bet ir neišgyrė kaip kitų. Kas man nepatinka, tai kad enchiladas daro su kvietinių miltų paplotėliu, t.y. kaip ir blynu, o aš norėčiau kukurūzų kaip Guacamole daro.

    Na, kaip ir nežinau daugiau Vilniuje meksikietiško maisto restoranų. Ai, dar Tymo turguje iš kažkokio furgonėlio pirkom, bet nelabai prisimenu pavadimą, kadangi ir ypatingai nesužavėjo, tai matyt dėl to ir pamiršau. Bet gal, jei ne furgonėlyje, tai geriau padarytų? O kiek ten higienos pažeidimų tame furgonėlyje, oi, oi, oi.

    Ai, o žmona vėl sugrįžo nuo Meksika į Guacamolę. Tipo, ne taip ją storina. Na, taip Meksikoje nėra vegetariškų be kviečių. Bet, ai kas tas moteris supaistys. Neseniai buvom vienam restorane, tai pakėlė skandalą, kad ten viskas storina, o vegetariški patiekalai su krakmolu. Na, taip, viskas teisingai. Bet po poros valandų valgė sumuštinį iš McDonalds.

    Ai, į Guacomolę negalima eiti sekmadienį, nebent neturite ką veikti ir esat sotus, nes laukti reiks labai ilgai, kokius 2-3 kart ilgiau nei kitomis dienomis.

    Na, žodžiu, labai sudomino dabar Tres mexikanos.

    Like

    • Na, va. Tik parašiau, skambina man Užkalnis, ei, atf, įdomiai čia prirašinėjai, mėgstu aš meksikietišką maistą, varom vakare į Guacamole, kartu ir reportažą padarysiu.
      Ai, juokauju, neskambino man pats Užkalnis, bet Guacamole sėdim kartu. Na, ne visai kartu. Aš su žmona. Jis su drauge. Ai, beje, draugė tai jo graži. Net labai. Dabar gali “dusti visi pavyduoliai”. Sėdžiu, galvoju, blin dabar kol Užkalniui neatneš, tai mums net nepradės daryt. Bet ne, greit atnešė. Žmona sako, ar žinai, kodėl taip greit atnešė? Nes, ot, būtų, pakeltume skandalą kaip sekmadienį ir tai prie Užkalnio. Geriausias jo reportažas būtų.
      Na, Guacamole laikykitės. Man tai visaip gerai. Parašys teigiamai – džiugu, kad aš geras skonio specialistas. Parašys neigiamai – nesuplūs minios žmonių ir aš toliau galėsiu ramiai ir skaniai pavalgyti.
      Baisiai įdomu. Lauksiu. Dabar praktiškai galiu sakyti, kad miegojau su Užkalniu.

      Like

  2. Na, va. Paragavom Guacamolėje tų garuose pateikiamų ledų. Ką galiu pasakyti – dieviškai skanu.

    Ir buvom nuėję į Tres Mexikanos. Aha. Seniai ten nebe jokie Tres Mexikanos. Dabar ten Margarita’s Casa Mexicana. Kiti savininkai, žodžiu, nespėjau aš. O ta Margarita man nelabai patiko. Panašiau į barą, o ne restoraną, Ir kėdės, stalai tokie neypatingi. Ir meniu toks keistai mažas, ne tai kad ne platus, bet pati knygelė kažkokia apšiūrus. Kavą kai atnešė tai ir aš supratau iš išvaizdos, kad niekam tikusi. Valgėm vegetariškas buritas. Kaip ir nieko, bet neypatingai. Žodžiu, nesužavėjo visai.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s