Filmas: Liūtas / Lion (2016)


Į šį filmą aš kaip ir neplanavau eiti, bet žmona, kai tik pamatė reklamą, iš kart užsinorėjo. Na, man į kino teatrą eiti vis tiek patinka, tai mielu noru sutikau. Liūtas / Lion (2016):

Režisierius: Garth Davis

Vaidina: Sunny Pawar, Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman, Abhishek Bharate, Divian Ladwa ir kt.

Tikrais įvykiais paremtas filmas. 1985 metais kažkur Indijos glūdumoje penkiametis berniukas ieškodamas brolio užmigo traukinyje, kuris jį nuvežė tūkstančius kilometrus nuo jo kaimelio. Jis nežino nei savo pavardės, nei jo kaimelio niekas nežino. Vienišas milžiniškame ir pavojingame Kalkutos mieste. Galų gale jam pasiseka ir jį priglaudžia pora iš Australijos. Po 25 metų jis kamuojamas ilgesio mamai ir broliui nutaria surasti savo gimtinę. Prisiminimai labai migloti, tačiau pasitelkęs šiuolaikines technologijas, Google Earth, jis bando surasti tą stotį iš kurios išvažiavo. Tiesa, Indija, ne kažkokia maža valstybėlė, todėl galimų variantų tūkstančiai.

Kaip ir fainas, už širdies griebiantis filmas, bet man pasirodė, kad kažkas specialiai ieškojo filmo aktoriui Dev Patel. Na, taip “Lūšnynų milijonierius” (su kuriuo Dev Patel išgarsėjo) buvo tikrai klasiškas filmas ir man vis neapleido kažkokios aliuzijos, sąsajos su tuo filmu, kas trukdė žiūrėti šį.

Buvo gaila žiūrėti į Nicole Kidman, mano gražiausią ir mylimiausią aktorę. Amžius daro savo, o dar šiame filme ji turėjo vaidinti tokia pagyvenusią moteriškaitę, o aš taip norėjau ja grožėtis.

Ir šiaip man šiame filme pagrindinis aktorius tai Sunny Pawar, tas kuris suvaidino Saru vaikystėje. Jei kam duočiau Oskarą tai jam (filmas nominuotas šešiems Oskarams ir pelnęs daug kitų apdovanojimų). O Dev Patel vaikšto toks įsijautęs, susimąstęs, ai, nežinau, kaip ir gerai, bet man Sunny Pawar žymiai labiau patiko.

Šiaip prie keistenybių. Ieško du metus su Google Earth, randa, pritraukia, o ten kaimelio pavadinimas parašytas. Joma jo, taigi reikėjo su Google Search ieškoti, tai būtų užtrukęs dvi minutes, o ne du metus. Na, taip, pavadinimas šiek tiek kitoks, nei jis prisimena, bet juk Google puikiai ieško apytiksliai. 100 procentų įsitikinęs, kad su tokia paklaida, kurią parodė, tai Google Search būtų tikrai radęs.

Dar. Indų berniukus atvežė į Australiją. Kokių 5-6 metų. Hindi ar bengalų (kokia ten pas juos kalba?) jie pamiršo. O angliškai ką kalba su tokiu akcentu, lyg tai būtų genetiškai paveldima? Ypač tas netikras Saru brolis. Jau toks indiškas akcentas, kad tikrai ne nuo 5 metų kalba vien angliškai.

Žmonai tai labai patiko, o man nežinau, kaip ir patiko, bet kažko trūko (ar gal per daug ištemptas?). Kad ir pati pradžia, žmona sako, oi, žiūrėk, kaip gražiai nufilmuota. O man atvirkščiai, trūksta ryškumo, arba kai skrenda, tai taip viskas bėga apačioje, kad nieko nesimato, man atrodo, būtų gražiau šiek tiek labiau iš viršaus. Na, tie operatoriaus mėgiami dideli panoraminiai vaizdai, kur centre mažytis žmogelis, kaip ir faina, bet nesupratau, man trūko ryškumo. Gal akiniai purvini buvo?

Ai, kas faina dar. Filmas Australijos apie Indiją. Toks pasaulis darosi draugiškas, kažkaip ne taip kaip Holyvudo dominavimo laikais.

Ir įvertinu. 7/10. Sorry, kad tiek mažai. Net gerai nežinau kodėl, bet tik tiek.

Niekada nepasiduok.

2 comments

  1. buk geras, istrink ta visa rasliava, tuos nieko vertus 30 komentaru, kurie dabar jau neturi jokios prasmes, juk sakoma – viskam savo laikas, – tavo laikas baigesi.

    geros kloties,

    delete

    Like

Leave a comment