Vyras visada turi palaikyti savo moterį


Kas nors šiek tiek domisi santykiais tarp vyrų ir moterų (o jais nesidomi tikriausiai tik homoseksualai, nes aišku kodėl, jie tarp abiejų lyčių domisi), tas girdėjęs, kad vyras bet kokiu gyvenimo atveju turi palaikyti savo moterį. Kas beatsitiktų. Kažkaip neabejoju, kad tai parašė moteris, bet irgi aišku, kad jos to nori.

O kaip su vyriška pozicija šiuo klausimu?

Prieš kelias dienas kraunu į automobilio bagažinę daiktus. Pro šalį eina moteriškė ir kažką rodo prie priekinių durelių, kur sėdi mano žmona ir dar kažką lyg burbuliuoja. Pagalvoju, kad mano žmonai kažkas iškrito ir geraširdė moteriškė nutarė parodyti. Nesistebiu, nes mano žmonai taip dažnai nutinka. Kažkada Lenkijoje einam, o, sakau, žiūrėk, kažkas bankinę kortelę pametė. Galvoju reikia pakelti ir grąžinti savininkui, kol kokie piktavaliai nepasinaudojo, tik galvoju, kaip man dabar Lenkijoje reiks tą kažką surasti. Kol apie tai galvoju, pakeliu. O geras, Swedbank dizainas kaip ir Lietuvoje. Oba, mano žmonos pavardė ant kortelės. Taigi …. 🙂

Taigi pažiūriu ir aš, ką ten sako, nes neįsitikinęs, ar mano žmona girdi ir ar pasiims kas iškrito. Žiūriu ir nieko reikalingo nematau, tuo metu sugrąžinu mintis iš svajonių ir įjungiu garsą ausyse:

– Ot gražu, šiukšles tiesiai į gatvę išmetė. Susirinkit savo šiukšles su savo Lexsusu.

Žiūriu ir tikrai matau – šiukšlės. Ir tikrai atpažįstu šiukšles iš žmonos rankinuko.

Tuo metu reikšmingai ta moteriškė į mane pažiūri ir nueina prie savo mašinos, ten girdžiu atpasakoja dar kažkam. Aš stoviu pasimetęs. Jei dabar jos sugrįš ir pradės mane gėdinti. Ką man daryti?

Variantas 1. Surinkti pačiam. Bet tai bus žmonos nepalaikymas. Jei tų moteriškių nebūtų, tai taip ir būčiau padaręs, atskaitęs moralą žmonai ir kadangi žinau, jog ji nesusirinks, demonstratyviai surinkčiau ir išmesčiau į šiukšlių dėžę.

Variantas 2. Liepti žmonai surinkti. Aha, o tai kur čia žmonos palaikymas?

Variantas 3. Užsipulti tas moteriškes kokia nors priežastimi, ko čia durnės lendat, ne jūsų reikalas, arba ne mano žmona čia primėtė. Bet tai būtų visiška neteisybė. Nes jos absoliučiai teisios, mano žmona absoliučiai neteisi.

Variantas 4. Apsimesti, kad nieko negirdėjau ir nieko nemačiau, ir nieko nežinau, ir apskritai “maja chata s kraja, ja ničego neznaju”.

Ketvirtą variantą sugalvojau paskutinį ir jį pasirinkau. Atsisėdau ir nuvažiavau lydymas niekinančių moteriškių žvilgsnių. Va, kokia boba, toks ir vyras – šiukšlina Lietuvėlę ir dėję ant visko yra. Arba dar blogiau – koks vyras tokią susirado. Toks tokį susiranda. Pižonai.

Na, taip ir neišsprendžiau dilemos, ką tokias atvejais reikia daryti. Situacija konkreti. Kaip ir nedidelis prasikaltimas, bet taip ir yra, kada jau ta riba, kai žmonos nebepalaikyčiau viešai. Aišku, pradėtų kokį vaiką mušti, tai tikrai nepalaikyčiau. Dzin, visos tos teorijos, bet ir tokiais pakankamai smulkiais atvejais, kaip elgtis?

7 comments

  1. Labai jau į keblią situaciją pakliuvai. Aš turbūt siūlyčiau tokioj situacijoj šiukšles surinkti, o tada jau be aplinkinių atskaityti moralą.

    Like

  2. Na, gal ir surinkti. O atsiprašyti tai čia kaip? Atsiprašau, kad mano žmona šiukšlina? Hmz. Prie žmonos šitaip?
    O šiaip tai tokių situacijų daug. Ne, ne kad šiukšlina. Šiaip Lietuvoje žmona nešiukšlina paprastai. Tipo, sakė, Lenkijoje galima, nors aš neleidžiu jai to daryti ir Lenkijoje. Bet čia daugaiu ne apei šiušklinimą, o apie palaikymą žmonos, kai nepritari jos nuomonei. Šiukšlinimas labai akivaizdu, visuotinai priimta, kad tai blogai. O tarkim santykiai tarp žmonių yra keblesni, sunkiau pasakyti, kada juoda, o kada balta. Nors man kaip ir aišku irgi būna.

    Like

  3. perskaiciau ir galvoju- pasielgta elementariai kiauliskai. cia nera jokio pasirinkimo. jau jei taip gerbi ir palaikai savo brangiaja ka ji bedarytu (kad ir ant tavo galvos) tai greit apsikuopi ir padekoji, kad leido pasireikst. nematai reikalo priekaistauti? na tai bent galetum paprasyt brangiausios, kad kita kart pries darant rankines iventorizacija tave ispetu, idant galetum viska sutvarkyt be aplinkiniu pastabu ir priekaistu.
    dar smalsu paklaust, o ir namie tokia pat tvarka palaikot? (cia klausimas daugiau rtorinis)

    Like

  4. Na, tai klausimas, ar priekaištauti žmonai prie kitų galima? Taip ir galvojau, kad jei parašysiu konkretų atvejį, tai ant jo ir užsiciklinsim. Juk yra kitų atvejų, kai ne taip akivaizdu, tačiau konfrontacija yra. O jei 90 procentų nesutinki? Ir viešai tai reikšti?

    Like

  5. zinioj, kad tarpusavio santykiu aiskinimasis viesumoj negalimas.
    bet as net suglumau, ar tokiu elementariu etikos normu nieks nemokino nei darzely, nei mokykloj. apie seima net nekalbu.

    Like

Leave a comment