Tags

, , , ,


Pieštukėlis užsiprašė sriubos. Ir kaip tik turiu. Man labai rekomendavo, nors pats ir nepabandžiau. Nežaliavalgiška, bet labai jau vegetariška. Ir skamba tikrai be galo skaniai.

Reikės:

1/2 didelio kopūsto arba 1 mažos galvelės kopūsto
2 paprikų
4-5 svogūnų
1 saliero kotelių pako arba saliero šaknies
6 pomidorų
druskos pagal skonį (norint sulieknėti – be druskos)

 Gaminam:

Viską supjaustyti maždaug 1 cm dydžio gabalėliais, suberti į puodą, užpilti vandeniu, kad normaliai apsemtų ir virti. Kai užvirs, sumažinti karšti (sulėtinti ugnį) ir dar virti, kol daržovės suminkštės.

Jei nenori labai daug skysčio, gali pilti vandens mažiau (maždaug 2/3). Verdant daržovės dar išskiria savo sultis.

Tada viralas būna tirštesnis ir sotesnis bei aštresnis (labiau atsiskleidžia daržovių skoniai)

Norint skaniai pavalgyti galima paskaninti lėkštėje šaukšteliu grietinės. Nebebus veganiška 🙂

Laba skanu 🙂

P.S. Dėl druskos ir liekniejimo ne mano pastaba. Recepto autoriaus. Aš visada dedu druskos ir lieknėju vis tiek 🙂

Ir tikrai skamba skaniai, kada pabandysiu.

Advertisements