Kinas: Hobitas: Penkių armijų mūšis / The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)


Jau darosi tradicija prieš Kalėdas žiūrėti Hobitą. Aha, Hobitą, o ne “Vienas namuose”. Na, tiesa, šiais metais ši tradicija ir baigėsi. Taigi, jau minėjau, kad labiausiai tai norėjau šeštadienį nueiti į Krikščioniško kino klubą, bet, deja, Dievas yra pasakęs: Mylėk savo artimą. Todėl teko taikytis su žmonos norais ir ten kur noriu neiti. O dėl Hobito kažkaip kitaip gavosi. Pasakiau žmonai, kad aš jį eisiu, ar su ja, ar be jos, bet kažkurią dieną būtinai eisiu. Tai ji nusprendė eiti kartu.

Ir kaip tik vaikščiojom Oze, ieškojom vaikam dovanų, galvoju, o taigi ant dienų Hobitą turi pradėt rodyt, pažiūriu Multikino repertuarą, akurat, rodo. Tiesa, tą dieną nebenuėjau, nes nebuvo normaliose vietose bilietų, o kur nors šone sėdėti nenorėjau. Kitą dieną irgi ne pačios geriausios vietos, nevisai centre, bet nieko kentėti galima, nes po to vėl reiks derinti laiką, kad galėčiau nueiti.

Taigi: Hobitas: Penkių armijų mūšis / The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014):

The-Hobbit-The-Battle-of-the-Five-Armies

Beje, labai geras treileris, patiko.

Trečia ir paskutinė dalis. Ir ką galiu apie jį pasakyti? Nelabai ką. Tiesiog užsidėjau varnelę, kad mačiau. Juk dvi serijas pažiūrėjus, norėjosi pažiūrėti, o kuo visa tai baigsis. Asmeniškai man labiausiai patiko 1 dalis. Na, tikriausiai ta HFR vaizdo kokybė buvo nauja, labai stebino. O dabar arba pripratau, arba nebe tokia gera. Nors skaičiau, kad atvirkščiai, 3 dalies HFR kokybė atseit žymiai geresnė. Gal.

Drakonas pabėgo iš pilies ir nuskrido sudeginti žmonių kaimelį. Tą pakankamai sėkmingai ir vykdė kol … O šiaip rimtai. Niekaip nesuprantu į kokią auditoriją orientuotas šis filmas. Tikrai manau, kad man šis filmas vaikystėje būtų patikęs nerealiai. Pasakos, nykštukai, hobitai, drakonai ir dar visokių keisčiausių ir įdomiausių gyvių. Bet dabar, lyg išaugau iš pasakų amžiaus. O filmo reitingas N13, t.y. vaikams negalima. Dar gerai, kad po kiekvieno galvos nukirtimo nesitaško kraujais, nes kitaip reiktų ne tik N18, bet N100 dėti dėl žiaurumo, nes galvos lakstė visą filmą be perstojo. Na, taip, juk ir vadinasi – Penkių armijų mūšis, t.y. praktiškai 3 valandas ir vyko mūšis. Šiaip kaip ir nieko, įdomu, vaizdinga, galinga, bet kažkaip nėra taip, kad pasakyčiau “Vau, va čia tai filmas”, kaip pavyzdžiui buvo po Avataro, Inception ar tų pačių Matricų.

Pora vietų net aš mačiau kaip paveiksliukai nupiešti slankioja po ekraną, bet šiaip, kaip nebūtų keista, pagalvojau, o ką, juk čia pasaka, kaip nori taip ir slankioja, t.y. tas visai nesugadino vaizdo.

Ieškojau kokių čia fotkių įsidėti atminimui. Ir įdomus dalykas, kad nelabai daug tų fotkių yra. Arba kažkokie mixai iš daug kadrų, arba paplaukę (tipo, judesyje), arba atrodo kaip nupiešti. Matyt, kad tikrai tik judesyje galima ir žiūrėti, o stop kadrai nelabai ir gaunasi. Nors, gal aš tiesiog neradau. Tai ką gražesnio radau, įsidedu:

battle of the five armies header hobbit 3 hobbit-battle-armies hobbit-battle-five-armies-banner-thranduill-banner hobbit-battle-five-armies-legolas-tauriel-banner-785x1024 hobbit-battle-five-armies-troll the_hobbit_the_battle_of_the_five_armies-wide the-hobbit-3-the-battle-of-the-5-armies The-Hobbit-Smaug The-Hobbit-The-Battle-of-The-Five-Armies (2) The-Hobbit-The-Battle-of-the-Five-Armies (3) war-goats-the-battle-of-the-five-armies-the-hobbit

O fotkės susidėjo sumažintos, tai nelabai išvaizdžios, šiaip paspaudus ant fotkės, atidaro originalaus dydžio, tai visai įspūdingai atrodo.

Amžina gėrio ir blogio kova. Nors, va, hobitas pakariavo pusmetį, o po to 111 metų sau ramiai gyveno. Kaip čia taip su ta amžina kova?

Na, tai ką? Bendras įvertinimas? Ką aš žinau. Pasaka suaugusiems. Salės tai perpildytos. Vadinasi tikriausiai labai geras filmas. Nors va, pažiūrėjau treilerį dabar, eina sau koks gera filmas pagal treilerį. O aš dabar galėsiu ramiai žiūrėti Hobito tęsinį “Žiedų valdovas”. Nesu jų matęs. Tik vėl kaip čia laiką suderinus.

3 comments

  1. ATF, būk pripildytas nuostabos, būk paliestas ramybės ir tikėki stebuklais … Ramaus kūčių vakaro, džiaugsmingų Šv.Kalėdų, visų gerų norų ir svajonių išsipildymo ateinančiais 2015 metais !
    Tebūna tavo namai pilni sveikatos, santarvės ir ramybės

    Like

  2. “bet, deja, Dievas yra pasakęs: Mylėk savo artimą. Todėl teko taikytis su žmonos norais ir ten kur noriu neiti”

    maladec 🙂 viska teisingai supranti … 🙂

    geru svenciu…

    Like

  3. Ačiū už sveikinimus. O aš taip pat visus sveikinu su nuostabia švente Šv. Kalėdomis – Kristaus gimtadieniu 🙂 Gerų visiems metų.

    Like

Leave a comment