Filmas: Virtuvė Paryžiuje / Кухня в Париже / Kukhnya v Parizhe (2014)


Mano mėgstamas rusų serialas Кухня (kurio dabar žiūriu 2 ir 3 sezonus) išėjo ir į didžiuosius ekranus ir sukūrė pilnametražinį filmą “Кухня в Париже“. Šaunuoliai.

Restoranas “Claude Monet” po 2 ir 3 sezono tapo garsus. Ypatingas atvejis, deryboms į restoraną atvyksta Rusijos ir Prancūzijos prezidentai (ir prezidentės, na, prancūzė juk turi būti moteris). Aišku, kad tam ir komedija, kad vakarienė pavirstų praktiškai į “susišaudymą” ir “Claude Monet” uždaromas. Tačiau Dmitrij Nagijev nenuleidžia rankų ir perka restoraną Paryžiuje. Pradžia liūdna, tačiau tam tikromis komiškomis pastangomis išgarsėja. Ir vėl Rusijos ir Prancūzijos prezidentų susitikimas. Šalia kita linija – Makso mylimąją Viką kabina prancūzas, tačiau meilė nugali viską.

Žodžiu, man tai žiauriai patiko. Labai linksma nekalta komedija. Na, aišku, galima prikišti tam tikrus moralinius nukrypimus – seksą iki vestuvių, bet tikriausiai tenka pripažinti, kad visuotinoje žiniasklaidoje šiuo klausimu esam pralaimėję. Bet už  tai filme meilė svarbiau už pinigus. Tai sakyčiau labai geras moralinis aspektas. Ei, bet baikim moralizuoti, čia gi komedija, reikia gerai praleisti laiką, pasijuokti, praskaidrinti gyvenimą.

Beje, dar skaičiau, kad Ukrainoje šio filmo nerodo, kaip supratau, dėl to, kad iš nugaros rodomas Rusijos prezidentas. Na, aš suprantu dabartinį ukrainiečių pyktį ant rusų. Tikriausiai, jei tokia padėtis būtų Lietuvoje kaip Ukrainoje, aš ir visko nekęsčiau kas rusiška, ypač jų prezidento Putino, kurį net mūsų Prezidentė Grybauskaitė palygino su Hitleriu ir Stalinu.

Bet aš esu labai už tokias rusiškas komedijas. Sakyčiau, kad jie geriausi antiputinai yra šiandien. Jie juk parodo, kad ei, chebra, baikit kariauti, taigi gyvenkime čia ir dabar – dirbkime, linksminkimės, mylėkime. Tai ir yra gyvenimo džiaugsmas ir pilnatvė, o ne bjaurus karas.

Taigi šiek tiek niūrios mintys, kai rašant apie superinę komediją tenka prisiminti, kad ne visi rusai yra geriečiai, kad Rusijoje blogis yra viršūnėje dabar. Ok, baigiu rašyti, nes nesigauna linksmai, geriau daug fotkių:

Kuhnya.V.Parije (1) kinopoisk.ru Kuhnya.V.Parije (3) Kuhnya.V.Parije (4) Kuhnya.V.Parije (5) Kuhnya.V.Parije (6) Kuhnya.V.Parije (7) Kuhnya.V.Parije (8) Kuhnya.V.Parije (9) Kuhnya.V.Parije (10) Kuhnya.V.Parije (11) Kuhnya.V.Parije (12) kinopoisk.ru Kuhnya.V.Parije (14) Kuhnya.V.Parije (15) Kuhnya.V.Parije (16) Kuhnya.V.Parije (17) Kuhnya.V.Parije (18) Kuhnya.V.Parije (19) Kuhnya.V.Parije (20) Kuhnya.V.Parije (21) Kuhnya.V.Parije (22) Kuhnya.V.Parije (22) Kuhnya.V.Parije (24) Kuhnya.V.Parije Kuhnya.V.Parije Kuhnya-v-Parizhe

Linksmo žiūrėjimo. Ai, girdėjau, kad žada “Kuchnia Kinijoje” 🙂

4 comments

  1. atf, kada tu spėji tiek filmų pažiūrėti ? Paskutiniu metu tavo blogas virsta reklamos agentūra. Gal tik man taip atrodo ?
    Sėkmės ir geros dienos 🙂

    Like

    • Na, daugiau be darbo, miego ir valgio nieko neveikiu, o tik filmus žiūriu. Dar knygą kada paskaitau. Reklamos agentūra būtų neblogai – bent pinigų gaučiau 🙂 O šiaip tada įkeliu muzikinį – politinį – patriotinį įrašą apie Putiną. Putin chuilo. La la la la la 🙂

      Like

Leave a comment