Kokteilis: Bloody Mary


Kai manęs paklausė, ar tiks tau kokteilis Bloody Mary, pats nežinau kodėl, bet atsakiau – o taip. O po to nebuvo kas daryti, juk jau pasakiau, kad ok. O mintyse – Krūvinoji Meri, toks nusibodęs ir be ryšio, kad nesu ragavęs jo kokį šimtą metų. Paprastesnio bei neskanesnio ir nesugalvosi: pomidorų sultys, degtinė ir aštrūs prieskoniai – Bloody Mary – fuu.

Na, ok. Imu ragauti ir vau. Iš tą vakarą ragautų kokteilių tai Pina Colada ir šis Bloody Mary tik ir verti dėmesio.  Bent man. Aišku, kad dėl skonio nesiginčijama. Kita mėgsta ir Mojito, ir Cuba Libre, bet man jie netgi šlykštūs. Taigi Bloody Mary:

bloody_mery

Aš kaip visada pavėluotai fotografuoju – nugertas, o ir šiaip mano fotkių kokybė pradeda mane erzinti, bet, ai, čia gi skonį reikia jausti, o ne fotkių kokybę.

Ko reikės:

Pusė išspaustos citrinos (tiesiog būtinas dalykas, senovėje jo nedėdavome, todėl ir skonis nekoks gaudavosi)

Vėl daug ledo (2/3 stiklinės) – nepagailėkite ledo, taigi sau darote

50 ml degtinės (šiame Absolut Vodka ir vėl ne 40 ml, o 50 ml:) )

Druskos (visi prieskoniai iš akies, t.y. pagal skonį)

Pipirų (geriausia sumalti su malūnėliu tiesiai į stiklinę, kad būtų super šviežia)

Vorčesterio padažas (čia berods Heinz)

Tabasko padažas (šį kartą Hot Santa Maria, vykęs keitimas)

Ir užpilam pomidorų sultimis (irgi kokias skanesnes, nes ne visos vienodos)

Ai, ir būtinai 3 mažiukus pomidoriukus ant pagaliuko. Čia matosi 2, nes vieną jau suvalgiau.

Mmmmm, kaip skaniai gavosi.

Aišku, kaip visada, čia juk alkoholis, tai vaikams, nėščioms, besiruošiančioms (galioja ir vyrams) tapti nėščia (oho, kokia plati kategorija) ir dar daug atvejų kada negalima (patys žinote). O man senam krienui, jei po nedaug, tai galima. Skanaus.

4 comments

  1. O aš Blood Merry darau senoviškai, nors pati esu nelabai stipresnių mėgėja. Bet, prie kokio nors kepsnio lauke po obelim, vėsią vasaros dieną, tai tinka ir man. O patinka daugeliui.
    Naudoju tik atšaldytas pomidorų sultis, nes ledukai ir pomidorai man nesiderina. Sultys 100%, mano pernai darytos, jose ir druskos, ir cukraus jau yra. Galima pridėti ir tavo priedų.
    Taigi, stiklinė šaltų pom. sulčių ir apie 50 g. degtinės. Bet, svarbiausia nesuplakti, kaip kokį atsuktuvą, o degtinę atsargiai per šaukštelį supilti stiklinės paviršiuje. Kai geri, šiaudelio nebūtinai, atrodo, ragauji sultis, bet į galvą kerta 🙂

    Like

  2. Taip superiniai aprašiai kokteilių gamybą. Tu specas ! Aš kokteilių niekad nemėgau ir neragauju. Tiesiog nemėgstu. Turiu draugų kurie darosi kokteilį : brendį, viskį maišo su Coca-Cola ir būna patenkinti. Br… br…br… , o tie mixsai … Siaubas !!! Turiu draugą kubietį, kuris gali visą dieną gulėti hamake, siurbti romą, rūkyti cigarus ir skaityti … Havanos baruose romą maišo su Coca-Cola. Kokteilis vadinasi “Cuba Libre”.

    Like

  3. Ui, Bernadeta, aš tai taip tingėčiau. Girdėjau apie tokį koktelių gamybis būdą, bet man kažpaip tingisi taip 🙂 Man greitai – sumaišei ir viskas.

    Gluosni priminei, kaip mes Hennessy gėrėm su Coca cola. Prieš kokį 10 metų. Buvom su žmona Taline – kalėdinis firmos vakarėlis – viskas apmokėta. Nuvarau prie baro:
    – Two Hennessy with Coca cola.
    Barmenas kaip į išprotėjųsį pažiūrėjo – konjaką su Coca cola maišyti. Na, bet jam moka, jis tyli. O mes jauni buvom, nenorėjom gerti stiprių gėrimų, o Hennessy norėjom paragauti, nes ar dar gausim kada paragauti už tokią kainą konjako. Kai išgėrėm, tai pagavom kampą. Ateinu antrą kartą:
    – Two Hennessy.
    Barmenas žiūri. Aš papildau išsišiepęs:
    – Without Coca Cola.
    Barmenas nusišypso ir įpila 🙂

    Like

  4. mes spaudėm savo sultis iš nuosavų pomidorų šiltnaminių ir darėm bloody mary, eina sau kokios geros gavosi… tik čia aišku turi mėgt tokį reikalą.

    Like

Leave a comment