Kas yra meilė


Prieš kurį laiką gimtadieniui dovanų gavau dovanų čekį. Ilgai galvojau, ką čia sau nusipirkti už juos gimtadienio proga. Nupirkau savo mažei naujus batukus. Išėjom iš parduotuvės, ji tokia laiminga laksto. Greiti nauji batukai. Greičiausius išsirinko. Nemažai išbandė su kuriais greičiausiai bėga. Tokia laiminga. Ir aš džiaugiuosi. Ir aš laimingas. Štai tai ir yra meilė. Iš vaikų daug ko išmokstame.

10 comments

  1. Labai gražiai apibūdinai, taip teisingai. Nors A.Ellis ir teigia, kad meilė kitam negali būti nesavanaudiška ir visa priimanti. O galčia tokspasiteisinima stų, kurie nemoka mylėti?
    P.S. miela tavo mažė, kuri spėju jau nebe tokia ir maža 🙂

    Like

  2. Meilė yra visada savanaudiška tuo aspektu, kad mes norime to jausmo (kuris kaip tik šiame įraše iliustruojamas), kurį jaučiame dovanodami meilę kitam. Tai mums suteikia pilnatvę, kurią iš prigimties nesąmoningai mes norime gyvenime pasiekti, kadangi kitaip nesijaučiame laimingi 🙂

    Like

  3. Pieštukėli, visada sakoma, kad kažkas gal “nemoka” mylėti. O įdomu, ar įmanoma išmokti mylėti? Pagalvojau, kad meilė arba yra, arba nėra. O kaip galima išmokti mylėti? O gal jei turi teisingas nuostatas tada galima ir išmokti mylėti. Nuostatas tai tikrai galima susiformuoti.

    ivetuke, gal neypatingai gerai išsireiškiau, bet būtent vaikui meilė ir yra (bent jau šiuo konkrečiu atveju) be noro gauti atsako. Su žmona tai taip. Noriu gauti meilės atsaką. O su vaiku tai ne. Man tokia meilė, kai nieko nenoriu atgal būna labai retai. Labai labai. Va, išvažiuoju keliom dienom. Mažė džiaugiasi, kad kartu su mamyte galės miegoti. Kažkaip išeina iš kalbos, kad galėčiau ir visai negrįžti. Aš šiek tiek nustembu: – Ką tikrai, visai? O ji nuoširdžiai: – Aha, tik telefoną savo palik, kad žaidimus galėčiau žaisti. Šioks toks kartelis, bet juk taip ir yra, vaikas nuoširdus. Grįžtu po kelių dienų, o ji taip bėga manęs pasitikti ir apsikabinti bei neprašo jokio telefono. T.y. kaip ir galima situacija, kad vaikui kaip ir nereikalingas aš, bet aš ją vis tiek myliu. O jau, kad vėliau gaunu šalutinį poveikį – atsaką atgal, tai jau tik papildoma dovanėlė.

    Like

  4. Ši kartą gal ir ne į temą šio posto … bet, … Meile ateina iš mūsų … Jeigu lyginsime meilę tik iš seksualiniais santykiais mes niekada nepamatysime jo grožio. Meilė turi tiek daug formų … Meilė – tai aistra ir svaiginantys ekstazės jausmas …

    Like

  5. Dievas yra Meilė, ir visi geri dalykai ateina tik is Jo, Jis yra visu geru dalykų šaltinis 🙂

    I Jono 4:8 Kas nemyli, tas nepažįsta Dievo, nes Dievas yra meilė.

    I Jono 4:16 Mes pažinome ir įtikėjome meilę, kuria Dievas mus myli. Dievas yra meilė, ir kas pasilieka meilėje, tas pasilieka Dieve, ir Dievas jame.

    Like

  6. 4 Meilė kantri ir maloni, meilė nepavydi; meilė nesigiria ir neišpuiksta.
    5 Ji nesielgia nepadoriai, neieško savo naudos, nepasiduoda piktumui, nemąsto piktai,
    6 nesidžiaugia neteisybe, džiaugiasi tiesa;
    7 visa pakenčia, visa tiki, viskuo viliasi ir visa ištveria.
    8 Meilė niekada nesibaigia. Baigsis pranašystės, paliaus kalbos, išnyks pažinimas,
    9 nes mes žinome iš dalies ir mes pranašaujame iš dalies.
    10 Bet kai ateis tobulumas, tai, kas iš dalies, pasibaigs.

    13 Taigi dabar pasilieka tikėjimas, viltis ir meilė – šis trejetas, bet didžiausia iš jų yra meilė.

    I Korintiečiams 13; (4 – 13)

    Like

  7. pallmer28, ačiū už minties išplėtimą.

    Apie Dievišką Meilę ir aš esu rašęs: https://atfworld.wordpress.com/2013/12/09/meile/. Bet vis tos problemos su žmogiška.

    Beje, įdomų dalyką pasakė. Kas geriau – mylėti ar būti mylimam? Pvz. į tave įsimylėjęs koks nors (kokia nors), kuris (-i) tau visai nepatinka. Ir dabar kitas jausmas, kai tu ką nors įsimylėjęs. Mylėti yra gera.

    Like

  8. Atsakyma i si klausima manau atsake, vieno is mano labiausiai megstamu filmu “Moulin Rouge” pagrindinis herojus Christian’as 🙂

    Christian: The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return.

    Like

Leave a comment