Kino pavasaris: Pavojingas metodas / A Dangerous Method (2011)


Šis kino filmas mane labai suintrigavo. Vien koks paveiksliukas Kino pavasaryje įdėtas:

Taigi kuo mane sudomino filmas “Pavojingas metodas” (“A Dangerous Method”)? Na, taip, pavadinimu, paveiksliuku, veikiančiais asmenimis (Jungas, Freudas) ir tema (seksas ir psichoterapija). Labai norėjau į šį filmą nueiti į kino teatrą, bet nesigavo ir teko žiūrėti namuose.

Ir ką galiu pasakyti apie jį? Bežiūrėdamas užmigau. Tiesa, miegojau labai trumpai, kokias 5 minutes, tai, manau, nenutruko siužeto linija.

Iš Rusijos pas Carl Jung atvyksta gydytis isterijos ištikta Sabina Spielrein (kuri vėliau tapo įžymia Rusijos psichoterapeute), Jung bando taikyti Sigmund Freud psichoterapijos metodus. Kol galų gale Sabina ir Carl pereina į intymius santykius (dažnas atvejis, bent jau dažnas noras tarp psichoterapeuto ir paciento). Taip pat rodo Jungo ir Freudo santykius. Freudas atmeta Jungą, Jungas pasirenka žmoną ir palieka Sabiną. Dar kažkoks įžymus (taip supratau) veikėjas buvo Otto Gross – nežinau kas jis toks.

Berašant vėl intriga pagavo. Vis tik seksas ir psichoterapija man yra žiauriai įdomu. Žodžiu, nors aš ir užmigau bežiūrėdamas, nors ir man paliko mažiausią įspūdį iš matytų Kino pavasario filmų, bet mano žmonai filmas patiko. O man aktorė graži 🙂

6 comments

  1. Iš kur atsisiuntei? Gal netyčia LT kalba buvo? Labai noriu irgi pamatyt. Man irgi labai patinka Keira Knightley. 🙂

    Like

  2. nesuzavejo. gan silpna pagrindines aktores vaidyba.
    bet mintinmis vis nusikeldavau nuostabiai aprasyta autobiografini s. cveigo “vakaryksti pasauli”.

    Like

Leave a comment