Petras Kurmelis – realybė?


Tikrai nesiruošiau rašyti tokio įrašo, bet Vaida įrašo Benzinas baigėsi komentaruose išprovokavo. Galvojau rašyti ar ne? Na, ai, parašysiu. Su perpėjimu, kad silpnų nervų žmonės neskaitytų. O ypač nežiūrėtų nuotraukų.

Silpnų nervų žmonės neskaitykit, o ypač nežiūrėkit nuotraukų.

Na, perspėjau. Dar kartą:

Ypač nežiūrėkit nuotraukų, jei valgot, ką tik pavalgėt ar ruošiatės valgyt.

Na, dabar jau patys kalti būsit, jei pažiūrėsit.

Na, bent pasistengsiu trumpiau. Vaida, sako, pakalbėk su žmona ir viskas susitvarkys. Aš prisiminiau nuostabų Žemaitės kūrinį Petras Kurmelis. Mokykloje juokiausi, nes negalvojau, kad taip gali būti, galvojau, kad čia visiška hiperbolė, kad realiam gyvenime taip negali būti, jog žmona guli lovoje, o vaikas apsišikęs bėgioja.

Bet taip yra. Grįžtu namo, žmona lovoje guli. Pasidarau valgyti sau, padarau visiems. Pavalgom. Kažkada sutariau, kad, jei aš darau valgyti, tai ji indus plauna. Turim indaplovę, tai tas plovimas, sudedi į indaplovę ir išimi išplautus. Kažkada recepte vienam rašiau, kad pradinis žingsnis, jog reikia paiimti švarų puodą. Visi pasijuokėm. Bet tai yra visiška teisybė. Pilna kriauklė ir aplink nešvarių indų. Tuos indus, kuriuose gaminau valgyti aš iškart išsiplaunu, kol dar nepriskretę, lengvai nusiplauna. Nes kitaip kitą kartą neturėčiau su kuo gaminti. Tačiau, kas lieka po valgio, to nebeplaunu. Tai taip ir stovi, kadangi dauguma lėkščių su maisto likučiais, kriauklėje pastoviai apliejami vandeniu, tai kvapelis eina neblogas. Kadangi šiukšles išvežam su mašina, o dabar mašiną atidaviau žmonai, tai iki kriauklės ar viryklės prieiti neįmanoma, kalnai šiukšlių, iš kurių bėga kažkoks skystis (nežinau, ką ten tokio meta), kuris rūgsta ir smirdi. Ypač smirdi gendantys žuvies likučiai. Savaitgaliais išvežu. Vonioje kriauklė užkišta, kokį dešimt kartų atkimšinėjau, aiškinau, kad nepiltų į kriauklę žvyro ir kitų didelių šiuklių, bet tyčiom užkiša vis, tai dabar vandens pripilta, rūgsta, galvoju, gal kada samanę iš to išsivirti? Virtuvėje kriauklę irgi užkimša, nuima tą apsauginį nuo kriauklės skylės, kuris nepraleidžia didelių dalykų į pačią kriauklę ir taip užkimša.

Kadangi švarių indų nėra, tai dabar ir aš pradėjau ant bajerio nešti joms (žmonai ir vyresnei dukrai) į lovą valgius su vienkartiniais plastmasiniais įrankiais. Vaizdelis neblogas. Dar pyksta.

Seniau galvojau, kad čia tiesiog tinginystė. Na, tingi, tai tingi. Nematau čia tame ypatingai nieko blogo. Bet kažkada išgirdau kaip žmona mokina vyresnę dukrą: namuose iš vyro ką išsikovosi tą ir turėsi. Ir taip toliau. Taigi, visi šie išsikalinėjimai yra tyčiniai, kad išsikovoti padėtį namie kai nieko nedarai, o viską daro tik vyras.

Ui, išsiplėčiau jau ir taip per daug. Nutraukiu, nes čia tokių atvejų galėčiau prirašyti milijonus. Pabaigai įdėsiu pora fotkių (dėl to ir padariau naują įrašą, o ne komentare Vaidai rašiau):

Ei, perspėjau, kad nuotraukų nežiūrėtumėte. Na, ir ką matome. Mažės žaislinis vežimėlis, šalia (nesimato) valgomasis stalas, o kas čia priekyje:

Kas čia priekyje? Ogi, šudas. Šudas. Teko išdidinti, kad patikėtumėte. Jog tikrai šudas, o ne koks plastelino gabalas. Pagal viską katės šudas. Kokių 8 cm dydžio. Jau kokią savaitę jis taip guli valgomajame, šalia stalo, prie kurio mes valgome.

Via.

Na, Vaida, ir sakai, kad galima pakalbėti su tokiu žmogumi?

27 comments

  1. Balsuoju ne už siaubą, bet už atvirumą. Juk sunku būti atviram, kai namie laukia tokie nemalonūs dalykai. Ir nemoralizuosiu, neturiu teisės.
    Vaizdelis primena man vienos buvusios draugės namus ( beje apie ją esu rašius, bet paliksiu tą vardą incognito), kur apie šuns šūdą sutūpę būrys tarakonų, o draugė lyg niekur nieko pasiūlė man kavos :))))

    Like

  2. o tai, aš nesuprantu… jei ir tau taip gerai tai kuo tu geresnis?
    žmonos pasakymas “iš vyro ką išsikovosi tą ir turėsi” turi ir kita galą: kaip užlaikysi taip ir turėsi.
    jei tariatės ir žodžio nesilaikot, tada kokia prasmė tartis?
    pakalę jūs šeimoj normaliai. šiaip biauru.

    Like

  3. Atf, cia ne kates kakis, jai su skrandziu negerai, nebevirskina, reikia pastos duoti. Kikoj turi, kaina apie 25 lt.
    Nes kates prisilaizo plauku ir joms nebevirskina. Arba dar gal persirijo kokia diena, arba paede ir vaikai paniurke.
    Cia tikrai ne kakis, veterinaro dukros garbes zodis. 🙂
    O visa kita, tai ka ATF, laikykis. 🙂

    Like

  4. Sa komentaras pribaigė 🙂 gerąja prasme.
    Ajai, skaitau įrašą, puse akies žiūriu – mano vyriškis grindis ant kelių parklupęs plauna ir nesiskundžia 🙂 Vo..
    Na, tik tiek, kad šiandien aš tinkavau kambarių sienas už jį.

    Like

  5. Jo, būtų kakis, tai manau užuostumėt, greičiausiai tai atvėmė katė, mūsų katinui irgi pasitaiko. Bet, ką galiu pasakyti, PASIDUODU. Tikrai gaila, kad su tokia tenka gyventi 😦 Kantrus vis dėl to esi, jei tokie dalykai vyksta. Tiesiog sunku buvo patikėti, kad tokių būna, bet įtikinai. Gaila tavęs ir vaikų. Gal jai kelių šulų galvoj trūksta?
    Na, kadangi su žmona bergždžias reikalas, tai dabar svarbiausia, kad vaikai tokiais keliais nenueitų.

    Like

  6. O man tai negaila, kad su tokia gyvenat. Kaip ir man, jei taip bus, kad kada rašysiu, jog vyras muša, prašom negailėt, o pagalvot, kad protas paskui pradėjo vaikščioti. Esmė yra ta, kad jūs namuose patys nusistatėt taisykles. Aš jau sakiau, kad VIENĄ KARTĄ mečiau susinervinusi skėtį bendro gyvenimo pradžioje, vyras pakalbėjo su manimi, kad jam taip nepatinka ir daugiau neatkreipinėju dėmesio bergždžiu daiktų švaistymu. Vieną kartą vyras pikčiau paklausė: ko rėki kaip nesveika? Tai aš jam paaiškinau, kad jei aš klausiu to, kas jam nepatinka, tai nesiskaito rėkimas ir kad nenoriu daugiau girdėti tokių palyginimų nei “kaip durna”, nei “kaip nesveika”. Nes man taip nepatinka. Siūlau atspausdinti šitą straipsnį ir paduoti žmonai, kad ji pamatytų situaciją iš šalies. Kažkodėl galvoju, kad kaip žmonės jūs niekada ir nekalbėjot. Ir ką mes čia žinom, žmona gal net neįtaria (aš tai vis dar galvoju, kad tu čia kokį romaną repetuoji). Ir visiškai nesuprantu, kokio velnio tu dukrai ir žmonai neši maistą į lovą. Nes nėra kitos švarios vietos? Tarkim žmona gerai: dirba, uždirba, pavargsta, gali namų netvarkyti. O dukra pas jus kokių nors pareigų turi?? Ir šiaip: įvedi taisyklę, kad po valgio kiekvienas savo lėkštę įdeda į indų plovimo mašiną ir viskas. Aš jau seniai būčiau iš tokios šeimos išsikrausčius, panašu, Jums patinka 🙂

    Like

  7. Sorry, daugiau stengsiuosiu nerašyti šia tema. Niekam tikusi tema.

    linoreta, lengva būti atviram, kai anonimiškai rašau 🙂 Nors gal ir ne visai. O dėl tarakonų, tai niekaip nesuprantu, kodėl jų nėra pas mus. Ai, gal vorai išgaudo.

    s-j, tai vat ir susitarėm, kad kate rūpinsis žmona. Aš nenorėjau katės, tai mano sąlyga buvo, kad aš nei piršto dėl jos nepajudinsiu. Susitarėm. O pas ją iš kart buvo planas, kad kažkiek pasirūpins, o vėliau privers mane rūpintis, juk nemalonu kai šalia valgomojo stalo katės privemta. Tai žingsnis po žingsnio ir galės gulėti lovoje.

    Pieštukėli, na, jei būtų sleikas, tai būtų monstras mutantas, kokių 2 cm storio 🙂 Ai, o apie kirmeles kaip buvo po visus kambarius išplitusios nerašysiu. Nors prikolna buvo, turi už valandos ateiti svečiai, aš netyčia pakeliu galvą į lubas, pilnos lubos kirmėlių, tokių baltų, koks šimtas, šlykščių, spėjau surinkti iki ateis svečiai.

    Sa, va, tiksliai, privemta, o tai aš galvoju, kodėl čia katė galėjo prišikti, nes visada šika tik į vietą. O jo, vemia, bele kur. Bet vaistų gal nereikia, jei tai vienkartinis?

    Fryda, būtent, o tu sienas tinkavai.

    Gluosni, aš ir 🙂

    Vaida, vaikų gaila. Sūnus užaugo, tai visokios problemos su juo, vyresnę dukrą irgi praradau, darosi visai kaip žmona. Žmona 100 procentų ką aš sugalvoju, tai ji paneigia. Tai vaikams naudinga. Tėvas draudžia ar ką nors liepia daryti, motina leidžia arba leidžia nedaryti. Ir ką gali apasakyti: man mamytė leido. Tai yra kova dėl valdžios ir įtakos. Tiesiog kova. Ne rūpinimaisis vaikais, o rūpinimasis savo įtaka. O dėl veino šulo. Tai buvau nutempęs net pas kelis psichologus, bet tokiems žiauriai sunku padėti, kai jie ateina pas psichologą įrodyti, kad jie yra durniai, kad jos nepaims, t.y. ateina kovoti. Nežinau, ne medikas esu, bet mano manymu, jei žmogus pats nenori, tai jam nieks negali padėti. Ai, paskutinį kartą nutempiau į šeimininį, tai pora kartų kartu nuėjom, po to psichologė pasakė, kad jai reikia vienai su ja padirbėti, o tik vėliau kartu. Gal metus vaikščiojo viena. Ir nulis rezultatų. Kiek pasakojo, tai stebėjausi kaip tiksliai identifikavo psichologė problemas, o žmona pasakojo, kokias ji nesąmones identifikavo.

    Matrica. Na, taip pats prisidirbau, pats ir kenčiu. O dėl VIENO KARTO, ui, jei pradėsiu čia rašyti apie tuos VIENUS KARTUS, tai nieko daugiau blog’e ir neberašyčiau. Tavo vyras galvoja su galva. Ir siekia bendro tikslo, todėl ir užteko VIENO KARTO. O mano žmona siekia tik savo tikslo, meilės nėra, tai taip ir gaunasi.

    Na, į lovą prasidėjo nuo palepinimo, savaitgaliais, juk malonu, kai kartais kas nors atneša psuryčius į lovą. O baigėsi, kaip baigėsi.

    Žmona nedirba, neuždirba, namų netvarko. Vaiką į darželį leidžia. Na, jo dirba – nuveža vaiką į darželį, parveža.

    Dukrai pareigų žmona neleidžia duoti. Aš kai ką nors sugalvoju, tai būtinai ji paneigia. Gali taisykles namuose įvedinėti, jei niekas jų nesilaikys. Vaikai nesilaikys, nes mamytė leidžia nesilaikyti. O žmona iš principo nesilaikys. Išbandyta. Taigi…

    Atsikratyti lengviausia. Deja.

    O dėl romano repeticijos nepagavau minties. Romaną ruošiuosi rašyti ar ką? Tai, kad nemoku aš rašyti normaliai. Pats kai paskaitau, kreivi šleivi sakiniai, kartais net mintį sunku pagauti. Tai kur jau čia man romaną 🙂

    Like

  8. Pagaunam mes mintį kuo puikiausia, todėl ir kyla klausimas man, ar čia ne kokio romano ištraukos, nes žinot… jei yra problema, tai reikia ją spręsti. Kita vertus, jei čia ne problema, tai apie ką mes tada kalbam. Dar nė vienam gyvenimas nepasikeitė pats – visi kažką darė, kad jis pasikeistų. Aš vietoje Jūsų žmonos tai dar meilužį susirasčiau. Na gi vis tiek ne taip jau ir užsiėmus moteris yra, laisvo laiko turi. Paskui dar apkaltinčiau Jus, kad nebuvo kitos išeities.

    Like

  9. Gal jūs ir pagaunat mintį puikiausiai, bet aš tai ne. Nori pasakyti, kad aš sėdžiu ir kažkieno romaną perrašinėju? :))) O dėl problemos sprendimo, aš žinau tiek vieną – skyrybos. Nes bandžiau ir gražiuoju ir piktuoju, ji pripažįsta tik jėgą (čia gal kad vaikystėje ją tėvai mušdavo ir pakankamai smarkiai). O naudoti jėgą man nepriimtina. Buvo ir pas tris psichologus ir nieko. Ji nesusigaudo, kad per ją kenčia kiti. Labai teisingai rašai, kalti visi aplinkui, o ne ji pati. Net dėl elementarių dalykų, jei ji ko nors nemoka, kaltas aš. Aš jau sakau, keista dar, kad kai lyja, o ji nenori, nesu aš kaltas. O dėl meilužio. Ką aš žinau, gal jau ir turi. Bet. Iš kitos pusės. Na, aš suprantu, kad yra pas žmogų savininkiškumo jausmas. Ir man būtų labai skaudu, jei sužinočiau. Bet iš kitos pusės, tai ne mano problema. Tai jos moralinis nuosmukis. Aš juk ir galėčiau susirasti meilužę. Ir lengvai. O ką. Esu išmintingas, protingas, gražus, nesiskundžiu pinigais, išminintgas, ai, išmintingas jau buvo, na, bet išminties niekam ne per mažai 🙂 . Bet mano moralinės nuostatos man neleidžia to padaryti.

    Like

  10. Liūdnoka, vienok, situacija… Bet tai nesuprantu kam save taip kankinti? Keiti žmoną ir viskas. Įtariu, kad su geresniu teisininku, apibūdinus visą situaciją, jog žmona nedirba, neatlieka eilinių pareigų namie ir nesirūpina gerbūviu, netinkamai auklėja vaikus, visai nesunkiai visa vaikų globa su didžiąja bendro turto dalimi liktų pačiam, o žmona kaip stovi, taip ir liktų gatvėje. Sakyčiau visai gera išeitis. Nereiktų kentėti tokio žmonos elgesio, vaikų gerovei nieks netrukdytų. Kur problema slypi, jog neišeina priimti tokio elementaraus ir logiškai pagrįsto sprendimo?

    Like

  11. Bunnybrains. Net nežinau. O kaip vaikai be motinos? Neįsivaizduoju. Nėra juk ji kokia alkoholikė ar panašiai. Vaikais rūpinasi. Gal šiek tiek neteisingai, bet tai lyg aš pats žinočiau ir mokėčiau absoliučiai teisingai. Seniau vaikus mušdavo ir išaugo vaikai ir nieko. Man atrodo geriau motina yra, nei jos nėra. Be to, tikrai yra blogesnių motinų. Va, skaičiau pagimdė vaiką su 2 promilėm alkoholio vaiko kūnelyje. Tai kai palygini, maniškė kaip angeliukas gaunasi. O ir taip atimti iš jos viską – aš taip negaliu, kažkaip žiauru. Be to, ir bažnyčioje prisiekiau ir laimėj, ir nelaimėj.

    Like

  12. O kas sako, kad reikia atimti iš vaikų motiną ar tėvą? Niekas juk iš nieko negali būti atimtas: gali būti motina ar tėvu net kartu negyvenant. Esu tikra, kad net tau išsikrausčius, vaikai patys pradėtų gyventi su tavimi. Arba dažnai kartu leistų laiką. Juk kažkur valgyti tai ateitų :))) Aš šiaip nesiūlau nieko, siūlau tik pagalvoti, kur nori save matyti po 5 metų ir kokius nori matyti savo vaikus.

    Like

  13. o jau čia esi neteisus, kad jei mamytė leidžia, tai galima nedaryti. Mane asmeniškai tėvas auklėjo gana griežtai, o mama irgi daug ką leisdavo, bet jei tėvas užrėkdavo,kad kažką privalau padaryti, tai ir darydavau,kaip didelė. Tu manau, pats kažkada nusileidai vaikams, kaip ir žmonai, dėl to dabar tavo žodis ir niekinis šeimoje. Bet tada bent mažąją pratinti reikia prie darbų, jei vyresnėliams vienodai.
    Nesuprantu, ari kaip jautis, o ta pinda nieko neveikia per dienas ir net namų nesugeba sutvarkyti. Taip ir atsiranda smurtas šeimoje… Nu,bet rimtai, nepateisinama taip.

    Atleisk labai už klausimą, bet jei nėra meilės, tai, kaip tu su ja vienoj lovoj dar gali miegoti? Jaunimas būna poroje kovoja,kuris a la viršesnis,bet,kad suaugusi moteris taip darytų, tai man negirdėta.
    Kodėl sakai, yra kaip yra, gerai palepinai kartą ar du,bet tai neleisk,kad tai taptų įpročiu. Tu kad ir dukrai nuneši į lovą valgyt, o ji net kambarių atsidėkodama negali sutvarkyti? Tai kas iš jos išaugs? Dar viena princesė. Na, akivaizdu,kad motina to ir siekia, nes mato, kad tai labai patogu – baisu. Kokio amžiaus dukra? Manau, jinai dar turėtų klausyti ir tėvo, tik tėvas turi nenuolaidžiauti. Uždrausk kažką, neduok pinigų, kompo, telefono, beleisk pas draugus ir šilkinė taps. Apie dukrą kalbu, o ką žmona ten priešgyniauja nekreipk dėmesio. Bet šiaip aišku, ne į naudą vaikams, jei tėvai nesutaria dėl auklėjimo. Kaip ta žmona apie tai nemąsto. Sakai nesilaikys taisyklių, nes išbandyta. Bet tai reikia bandyti vėl ir vėl, net suaugusius gyvūnus įmanoma perauklėti, tai negi neišeis vaikų? Daugiau griežtumo ir mažiau nuolaidžiavimo ir lepinimo 🙂

    Arba dar, gali išvis ignoruoti žmoną, tegu užsiknisa, nedaryk jai valgyt, neduok pinigų j0s poreikiams, net nebendrauk. Ir manau, tikrai teisingai Bunnybrains sako, su geresniu teisininku manau įmanoma išskirti taip, kad vaikai liktų tau. Nes jei žmona nedirba, tai kaip tuomet ji išlaikys vaikus? Ale iš tavo pinigų? Absurdas gi. Manau, pirma reikėtų su teisininku pasikonsultuoti,kokie tavo šansai ir galimybės skyrybų atveju.
    Aišku, kad būna blogesnių motinų, bet tai taviškė ką gero duoda vaikams, ko jinai juos moko? Ogi kaip lipti visiems ant galvos, tai kokie žmonės iš jų išaugs. Tikrai motina gali būti motina ir kartu negyvenant, ne viena tokia šeima yra. Aš manau,kad ilgainiui tu pats neatlaikysi tokio gyvenimo,nes,kaip matai tai niekas į gerą nesidaro… Laikykis ir nebebūk toks geras, nes ji to neverta. Laimėj ir nelaimėj tai negali tik vienas rūpintis. Čia ta nelaimė kyla tik dėl egoizmo jos, nemanau,kad riektų su tuo taikytis ir kentėti.

    Like

  14. Kiek daug, žiūriu, patarimų iš vedybų ekspertų:)
    Tai dar nuo savęs pridėsiu, kad gal nebuvo verta du kart į tą patį vandenį bristi. Nors mažylė tai viską atperka:) O šiaip, jei užsinorėsi būti laimingas, tai ir būk 🙂

    Like

  15. Na, net nebežinau ką sakyti. Gal aš per griežtai pats parašiau? Juk jei pažiūrėtume iš žmonos pusės, gal viskas kitaip atrodo? Gal neverta čia kovoti dėl kažko. Ai, einam geriau ko nors teigiamo nagrinėti 🙂

    Like

  16. ladymadonna, na, taip, labai teisingas patarimas. Bet. Kaip visada čia savos problemos. Iš visų darbų ją išmetė. Na, kaip ji sako, kad visur ne ji kalta buvo, bet aš priskaičiuoju kokius 4 darbus (ir visus kiek ji dirbo), iš kurių buvo išmesta. Na, aš ir esu pakeitęs kokius 5 darbus, bet nei iš vieno manęs neišmetė. Tai verčia susimastyti kodėl. Po kiekvieno išmetimo kokius metus dvejus reikia kas vakarą išklausyti jos verksmus ir dar blogiau, kas vakarą pareikšti tą pačią nuomonę. Paskutinį kartą nebereikšdavau tos pačios nuomonės, o tiesiog pykomės, nes aš atsisakydavau tą patį per tą patį kalbėti. Tai dabar man nebeverkia, bet jei ką svetimą sutinka, tai iš kart pradeda bėdavotis koks buvęs darbdavys blogas ir kaip ją nuskriaudė. Dirbti nieko nemoka, moka tik vadovauti (na, čia mano nuomonė). Vadovauti moka tik trumpalaikiems vienkartiniams projektams. T.y. moka žmones vaikyti ir užvaikyti. Ji projektą įgyvendins geriausiai ir greičiausiai, bet daugiau niekas nebenorės su ja dirbti. Taip kad sunku surasti tokį darbą. Tačiau, aš sugalvojau, ir beveik radau jai tokį darbą, apie kurį ji tiek metų kalbėjo ir iš kurio jos negali niekas atleisti. Rašau, kad beveik, nes čia irgi savos problemos. Ai, tiek to, ir taip vėl išsiplėčiau neigiamomis emocijomis.
    Viskas bus gerai 🙂

    Like

  17. Uoj, tokiems žmonėms kaip tavoji – melejonai darbo galimybių! Pavyzdžiui, ją galima padovanoti Putinui. Kaip trofėjų. Arba siųsti į ekspediciją ieškoti neatrastų augalų ir gyvūnų rūšių. Arba ji galėtų organizuoti sėdėjimo vyrui ant sprando kursus kitoms tingioms namų šeimininkėms! Jazau, gi patrigubintų šeimos biudžetą ^^ O iš tiesų tai, Atf, tave užjaučia visos moteriškos lyties skaitovės ir blogosferos bendrės. Laikykis.

    Like

  18. Katyte, dėl tų kursų tai aš dažnai jos klausiu, kur ji tokius kursus lankė. Nors šiaip žinau – mamytė jos pravedė, taip kaip ji dabar bando savo dukroms.

    Like

Leave a comment