Tags

, ,


Tęsiu savo grūdinių valgių paieškas. Šį kartą išsisaugojau adresą, iš kur paėmiau receptą: Sorų košė, kuri patiktų ir Jėzui. Kadangi ji  irgi iš kažkur paėmė šį receptą, tai galiu kopijuotis pas save be sąžinės graužimo ir sakyti, kad kažką pakeičiau ir tai originalus receptas. Taigi reikės:

Sorų kruopų 150 ml
600 ml verdančio vandens
50 g sviesto
200 g varškės grūdeliais (rašau ne grūdėtos varškės, nes prekyboje atsirado nauja varškė grūdeliais, manau, kad pavadinimas dėl prekinio ženklo kitoks)
druskos

Gaminam. Išverdam soras. Užpilam varškę grūdeliais. Štai kas gavosi:

Šiaip atrodo visai neblogai, tačiau kažką ne taip padariau. Jei ne varškė grūdeliais, kažin ar bučiau valgęs. Lyg ir nuploviau kelis kartus su šaltu vandeniu, po to su karštu. Gal reikėjo verdančiu nuplikyti? Gal per mažai ploviau? Jautėsi kažkoks kartumas, lyg kažkas ne taip. Sumečiau jau į verdantį vandenį kaip ir patarė.

Jei nepatarsit, ką reiktų kitaip daryti, tai daugiau nedarysiu tokios 😦

Advertisements