Vakarienė 100% tamsoje. Restoranas “Čaginas”


Jau senokai gavau dovanų “Laisvalaikio dovanos” kuponą vakarienei 100% tamsoje restorane “Čaginas”. Nors kartą chebra gimtadieniui padovanojo tikrai tai kas man patinka, gal pagaliau pažino mane daugiau. Tik gavau dovanų – pirma mintis, o kokia virtuvė, jei kokia kiniečių, tai visai nenoriu patamsyje valgyti kokių kirmėlių ar tarakonų, susirandu svetainę – rusiška virtuvė, oi, kaip gerai, ten neduos jokių kirmėlių, varlių ar tarakonų, viskas, ok. Antra mintis – jei ten 100% tamsoje, tai patyliukais bus galima užsiimti seksu su žmona (pakvietimas dviems). Ei, senstu, mintis apie seksą tik antra, o ne pirma. Skaitau, ką rašo – padavėjai bus su naktinio matymo prietaisais, ups, seksu nelabai pavyks užsiimti, teks mėgautis patamsyje skonio nežinomybe ir subtilybėmis.

Kadangi tamsoje, tai aišku, kad su savo maže ten nelabai pavyks nueiti, tai laukiau, kol ji šiek tiek paaugs ir vakar su žmona nuėjom. Mažė jau paaugo, visai normaliai pradėjo jaustis be mamytės papuko, pabus su sesute. Rezervacija telefonu – beveik prieš mėnesį, todėl šiek tiek keista, kad tik vieną kartą savaitėje ketvirtadieniais daro ir vasarą nedaro, bet, matyt, tokia tik paklausa.

Važiuojam atskirai: aš iš darbo, žmona iš namų 19 valandai. Be 15 minučių man jau nelaiko nervai, aš žinau, kad žmona visur ir visada vėluoja (ypač, jei aš ką nors organizuoju), o aš to negaliu pakęsti. Atvyksta be 5 minučių, oho, nuostabu, nevėluoja. Ateinam, pasitinka maloni mergaitė, paaiškina, kad išsijungtume telefonus, nes jei suskambės, įsijungs švieselės ir nebebus 100 procentų tamsos. Oho, negi tikrai bus visiškai tamsu, kažkaip nesitiki. Jau kažkas nuėję ir be mūsų dar laukia vaikinukai ir dvi merginos. Pamačius merginas vėl kyla skanių minčių apie seksą, tikrai gražios merginos. Bet vėl prisimenu naktinio matymo prietaisus pas oficiantus ir vėl tenka susitaikyti tik su vakariene.

Ateina oficiantas, liepia užsikabinti už jo ir įveda į salę. Oho. Tikrai 100 procentų tamsa. Visiškai visiškai nieko nesimato, tik jų naktinio prietaiso įrenginiuose maži LED indikatoriai, kurie nieko neapšviečia ir tik kai jie prieina jie matosi. Oficiantas padeda surasti kėdę, padeda surasti įrankius ir servetėlę. Ok, jau sėdžiu. Akys tiesiog spengia nuo tamsos. Nusiimu akinius, o kam jie, vis tiek absoliučiai nieko nesimato. Taip tamsu, kad akyse mirguliuoja šviesuliai, beje, įdomus jausmas – akyse nėra absoliučiai tamsu, tikriausiai kokį savo kraują matom ar šiaip nervų elektros impulsus. Su laiku akys apsipranta ir praeina tas spengimas (geresnio žodžio, kaip spengimas neradau).

Ok, užsisakom. Salotos visiems vienodos, o antrus galima rinktis – žuvį ar mėsą. Paskutinėje pastraipoje parašysiu ką vis dėl to valgėm, tai kas ruošiasi eiti ar galvoja, kad kada nors pavyks nueiti – paskutinės pastraipos neskaitykit, prarasit dalį malonumo, nors gal jie keičia kartais meniu. Bet nerizikuočiau ir neskaityčiau. Taigi žmona užsisako žuvį, o aš kadangi ant dietos (jau 19 kg numečiau) – mėsą. Na, taip retai dabar valgau mėsą, kad kartais galima ir manau, kad tokiam smagūriavimui tamsoje mėsa labiau tinkama. Ko norim išgerti (gėrimai apmokami atskirai). Aš, kadangi esam rusiškame restorane, negaliu užsisakyti ko nors kitko apart degtinės, dar perklausiu ar žmona parvairuos mašiną ir užsisakau degtinės. Atneša, padeda paimti į rankas, bandau gerti, ei kažkas maišo, ai, ant stikliuko kažkas yra. Hmz, kas prie degtinės tinka – aštrusis pipiras, aha, turėtų būti skanu, susikišu į burną, a, ne, ne pipiras, o marinuotas agurkėlis. Ir gerai, kad ne pipiras, bučiau užspringęs. Mažas mažas agurkėlis – super kaip tinka prie šaltos degtinėlės.

Atneša salotas. Bakst su šakute ir į burną, tuščia, dar kartą, pataikau, kitą kartą vėl nieko. Tada suprantu, kodėl šalia padėta ne servetėlė, o drėgnas šiltas rankšluostėlis (baje, man aukšto lygio ženklas tai). Padedu valgyti rankomis. Tai rankom ir šakute suvalgau salotas – skanumėlis (daug maž iš ko susideda parašysiu paskutinėje pastraipoje). Šiek tiek palaukus atneša ir antrą. Jau apsiprantu ir normaliai galiu valgyti ir su peiliu ir šakute. Mėsos gabaliukai toleregiškai supjaustyti, tai peilis tik prilaikymui. Valgai ir stengiesi įsijausti į skonį, nes nieko nematai. Tik skonis ir kvapas. Nerealiai gerai sugalvota.

Groja gyva muzika, beje, muzikantas groja irgi visiškai tamsoje. Žodžiu, pavalgom, žmona dar užsisako deserto. Dar keli malonūs netikėtumai pabaigoje apie kuriuos sąmoningai nutylėsiu, kad ir jums būtų netikėta.

Kažkur šalia valgo ir merginų grupė. Moterims reiktų neduoti gerti (ir rūkyti aišku). Labai erzina ir vargina išgėrusios moterys, jos iš kart pradeda durnėti. Na, bet čia restorano administracija nieko dėta. Jau pabaigoje pamačiau, kad buvo ir vyrų, nors jie ir tikriausia kažką išgėrė, bet taip staigiai nepradėjo durnėti. Taigi vienintelis trūkumas viso šito renginio tai ir buvo – išgėrusius durnėjančios moterys (matyt senstu).

Jei neklystu, kažkokia mergina išsigando tamsos ir oficiantas ją išvedė. Keista. Įdomu, kokios čia psichologinės problemos, kad taip bijoti. Aš ir bijau tamsos, bet kai yra pagrindas – vaikščioti naktį stoties rajone ar naktį gūdžiame miške. O čia juk absoliučiai saugu – įdomu.

Žodžiu, ačiū už dovaną mano chebrai, ačiū “Laisvalaikio dovanos”, kad perparduoda tokias geras idėjas, ačiū Čaginui už tokias geras idėjas.

Ir pabaigai, tai ką gi ten valgiau? Primygtinai nerekomenduoju toliau kam nors skaityti. Ką gali žinoti, jei ne patys, tai gal kas nors jums tai padovanos. Net tie, kurie dabar gyvena Danijoje, kažkada galite grįžti. O aš užsirašau sau, kaip gerų minčių valgio gaminimui. Ai, nepagalvokit, kad viską supratau, ką valgiau, vėliau pasakė. Salotos: berods pekino salotos su dar kažkokiom, ne taip ir svarbu, toliau parmezano sūris – savaime suprantama, va, kas įdomiau – saulėje džiovinti pomidorai, pakepintos pistacijos ir kažkuo įdaryti maži baklažano (jei gerai pamenu) suktinukai. Žodžiu, tie priedai labai skanūs. Mėsa – kavoje! marinuota kiauliena, bulvių košė su špinatais (turėtų būti žalia ir su daug naudingų medžiagų, o ir skonis pagerėja), virtos šaldytos prancūziškos morkytės ir žirniai su ankštimis (labai įdomiai ir skaniai). Žuvis – sviestažuvė su kuskusu, pagardinta ančiūviais ir dar kažkuo. Pyragas varškės su braškėmis ir pelėsiniu sūriu (mat kaip). Matyt dar kažką pamiršau, na ir gerai, jei kas nors perskaitėte nekreipdami į mano draudimą skaityti, vis tiek tiksliai nežinosite ką ten duos. Va, neskaityti iki čia. Skanaus.

17 comments

  1. Raida, na, bent degtinėlė su agurkėliu tai tikrai rusiški 🙂 O šiaip tai man svarbiausia, kad ne kirmėlės ir ne tarakonai 🙂 O dabar net suabejojau, ar tikrai Čaginas skaitosi rusiška virtuvė. Patikrinau http://www.cagin.lt – rusiška 🙂

    Subjektyvi, va ir sakau, kad negalima duoti moterims gerti. Joke 🙂

    Like

  2. na pavalget. rankom buvo ranksluostis, o kaip po vakarienes atrode garderobas?

    sbjktv: xi xi xi… ant stalu… irgi cagine buvot?

    Like

  3. … nu jo- cagine. pardon, neatidziai perskaiciau. na tai matyt po to restorano savininkai ir nusprende, kad pigiausia iseitis isjungt sviesa.

    Like

  4. Ten šventėm ypatingą šventę, buvo gyva muzika, labai linksmai šventėm, daug svečių. Po to karto taip ir nesilankėm, nes buvo gėda pasirodyti 😀 Neprisimenu kaip grįžau namo 😀

    Like

  5. Ooo, sveikinu su tokiu aukštu reitingu blogotope 🙂 Ir labai įdomiai ir nuosekliai papasakojai apie vakarienę. Tačiau namie tokių eksperimentų neišdrįsčiau 🙂

    Like

  6. Negaliu pakęsti tokių dalykų, tiesiog negaliu pakęsti… TAIP sudominai, dabar TAIP noriu ten pavalgyt ir DAR SAKAI NEŽIŪRĖT paskutinės pastraipos, kad nesužinot ką valgei, o TAIP ĮDOMU.. VIRŠŪNĖ. Būtinai pabandysim su drauge 🙂 Ačiū už idėją. Tik dar patvirtink, ar tikrai verta 134lt mokėt?

    Like

  7. Teko Odesoje vakarieniauti Čagino restorane koncertuojant čigonų ansambliui. Čagino restoranai – aristokratiškų manierų restoranai. Čagino vardas žinomas daugeli miestų. Sako, kad Kisa Vorobjaninovas iš “Dvylika kėdžių” pietaudavo Čagino restorane 🙂 Virtuvė visuose miestuose tik rusiški kulinariniai šedevrai. Didžiausias šedevras – rusiška degtinė rauginti agurkai. Vilniaus Čagino restorane nebuvau, bet girdėjau, kad restorano direkcija tiesiog sumanė daugiau dėmesio atkreipti į akluosius ir kartais surengia labdaros vakarienę tamsoje …

    Like

  8. s-j 🙂 O garderobas švarus, taigi ne maisto mūšis buvo 🙂

    subjektyvi – šitaip nusigerti, kad neprisiminti, ai ai ai, kaip negražu. Aš per savo gyvenima tik du kart esu ir tai atsitiktinai – pirmą kartą, tai pirmą kartą – durnas buvau, o antrą kartą mašinoje užsiūbavo, nors pakankamai nedaug gėriau. Žiauriai šlykštus jausmas prarasti sąmonę,

    Bernadeta – aha, aš ir nustebęs – blogotope šis įrašas 🙂 Jei kas namie tokį padarytų, tai super. Beje, namie galima būtų seksu baigti – išsipildytų mano svajonė 🙂

    Juliau, matai, aš gavau dovanų. Ar pats mokėčiau 134 lt (ui, net nežinojau, kad tiek daug) – nežinau. Bet kaip dovaną kitam – tikrai daryčiau. O čia kadangi tavo gaunasi, kad dovana draugei, ne tik sau. O dar pasiūlyčiau palaukti akcijų, kiek matau “Laisvalaiko dovanos” dažnai daro akcijas, tai galima gauti gerokai pigiau. Ir turėti galvoje, kad pinigai ne už maistą, o už atrakciją, nes 134 lt už maistą manau per daug. Taip, kad pačiam spręsti. Šiaip kiti tiek moka ir šiaip pavalgymui, ne atrakcijai, nors man šiaip pavalgymui tai per daug. Dar į tai neįeina gėrimai ir saldus patiekalas, aš sumokėjau 20 Lt plius arbatpinigiai. Taigi, geros atrakcijos.

    Gluosni, oho, ačiū, kad apšvietei, dar kiečiau pasijutau 🙂

    Like

  9. Negirdėjau, kad pas mus provincijoje toks restoranas būtų. Bet, papasakojau vyrui, tai tavo ir jo pirma mintis apie užsiėmimus tamsoje sutapo. Vyrai… 🙂

    Like

  10. Kaip tai iškart pagalvojau apie save besigrabaliojančią tamsoje aplink salotas :DDD Po manęs jaučiu būtų tikra kiaulidė, o aš išeičiau alkana. Bet fainai pramogą apraše ir prisidedu prie Bernadetos sveikinimų. Žiūriu tau apskritai kažkos šviesus laikotarpis atsivėrė : savo firma, sulieknėjimas, geros dovanos ir topas. Žodžiu , šaunu!

    Like

  11. linoreta aš kaip ekonomika – cikliškas, man tai bloga, tai gera. Na, jei tave kas grabaliotų, tada gal ir galima išsitepti 🙂 O šiaip maisto ne per daugiausiai buvo, net su mano dabartine dieta, grįžęs namo dar turėjau užvalgyti, kad bučiau sotus. O gal čia mano dieta kalta, reikalauja daug daržovių ir vaisių. O mėsa ir parmezanas (naturalus E621) sukelia apetitą. O dar dėl geros savijautos, tai matyt atkreipiai ir į kitą dalyką, kokius filmus pradėjau aprašinėti ir žiūrėti – religinius, dar ir į bažnyčią sekmadieniais vaikščioti pradėjau 🙂 Žmona jau sektantu vadina 🙂 Kaip prajuokino su tuo sektantu 🙂

    Like

  12. dabar neatsimenu kur, lyg tais Egipte labai senai, kai dar pas mus tokios pramogos nebuvo, turėjome vakarienę tamsoje. na nerealiai patiko, įspūdžiai buvo tikrai geresni nei jūsų 😀 jokių nusiskundimų, labai daug juokėmės ir diskutavom su kitais ką valgom.

    Like

Leave a comment