Na, ir dar vienas superinis receptėlis. Salotos su midijomis. Niekaip nesuprantu, kodėl mišraines, į kurias net nededa salotų, vadina salotomis, bet tiek to. Juk neesmė, kaip pavadinsim. Taigi iš kart prie reikalo. Reikės:
200 g virtų šaldytų midijų
4 kietai virtų kiaušinių
2 agurkų (jei ilgavaisiai, tai kokį 2/3 vieno)
1 indėlio konservuotų kukurūzų
ryšelio (100 g) svogūnų
pusės citrinos
majonezo
40 g sviesto
Gaminam:
Midijas atšildome, nupilam vandenį. Jei atšilti nespėjo ir pradedam kepti, tai ištirpusį vandenį nupilam. Įdedam sviesto, lengvai apkepinam, nuimam nuo keptuvės, apšlakstom citrinos sultimis ir paliekam keptuvėje, kad į midijas įsigertų sviestas ir citrinos.
Supjaustom kiaušinius, agurkus, svogūnus, supilam kukurūzus, sudedam atvėsusias midijas, užpilam majonezo ir išmaišom. Viskas galima valgyti. Skanumėlis.
Skanaus 🙂
Davei gerą receptą. Šiandien pasidarysiu salotų su midijomis, bet aš dar pridėsiu grybų. Iš tavęs išeitų geras prestižinio restorano virtuvės šefas 🙂 Ačiū už receptą. (+1)
LikeLike
Gluosni, susilydžiau nuo pagyrų 🙂
LikeLike
Reikės išbandyti. Čia, Kroatijoje, kaip tik aktualu, nes midijų kraštas.
LikeLike
Na, bet žiauriai skanios 🙂
LikeLike
misraines yra visos i kurias dedasi burokeliai,visa kita yra salotos 🙂
LikeLike
SS, kiek pamenu į Baltąją mišrainę nesideda burokėlių, bet šiaip nežinau kaip taisyklingai ką vadinti.
LikeLike