Tags

, ,


Šaltibarščiai, matyt, nacionalinis lietuvių patiekalas kaip ir cepelinai. Ir kavinėse, ir visose valgyklose jų galima gauti, bet skanių gauti yra problematiška. Arba actas, arba vandenėlis, arba didelė kaina. Taigi receptas tinginiams, kurie nori šaltibarščių, nori skanių, bet darytis rimtai tingisi.

Reikės:

1 l šaltibarščių kefyro (toks pats kaip ir įprastas, bet riebesnis, apie 6 procentai, tai nereikia galvoti kiek grietinės dėti)
2 – 3 agurkėliai (arba 1 ilgas agurkas)
1 ryšelis svogūnų laiškų
1 kietai virtas kiaušinis
1 ryšelis krapų
burokėlių (0.5 l marinuotų obuolių sultyse arba virtų, supakuotų vakuume)
druskos, pipirų

Gaminam:

Viską supjaustom (kefyro galima nepjaustyti 🙂 ) ir sumaišom. Jei burokėliai virti supakuoti vakuume – sutarkuojam burokine tarka. Tada bus mažiau rūgštūs, o aš tokius ir mėgstu.

Taigi ilgiausiai užims bulvių virimas. Na, man šaltibarščiai be bulvių, tai ne šaltibarščiai. Bet kaip matot pats šaltibarščių gaminimo procesas absoliučiai paprastas (tinginiams).

Advertisements