Tags

, , ,


Kol įspūdžiai nenublanko skubu pasidalinti ir išsisaugoti sau. Bernadetos plovas čenakinėje. Savaitgalį kažkur pamačiau kaip valgo plovą, o noriu, po savaitgalio prisijungiu prie blogo, o pas Bernadetą kaip tik plovas. Super. 🙂 Man tai seniau stebindavo receptai: paimk žuvies, bulvių, daržovių, dar to ano, pakepk tą aną. O tai kiek ko? Kokiom proporcijoms? Kiek laiko? Dabar žiūriu, kad jau intuityviai pradedu jausti kiek ko reikia, todėl tokie receptai aiškūs darosi. Bet vis dėl to, kad kitą kartą nereiktų man galvoti, reikės:

1 kg kiaulės sprandinės (neriebios šoninės nesu matęs)
5 vidutinių morkų (supjausčius gaunasi maždaug tiek kiek mėsos)
3 didelių svogūnų (galvojau, kad 3 dideli bus per daug, bet ne, kaip tik)
1 galvutės česnakų (jo, ne skiltelės o visos galvutės)
Druskos, pipirų, raudonėlio (raudonėlio kokius 2-3 šaukštelius)
2 vidutiniai pomidorai
Sviesto 125 g
Ryžių kokį 600 g (aš naudojau 800 g ir buvo šiek tiek per daug)

Pjaustom mėsą kubeliais, morkas riekelėm, svogūnus riekelėm, česnakus kubeliais (nelabai smulkiai). Kepam mėsą, aš šiek tiek aliejaus įsipyliau. Kaitinam orkaitę. Prie mėsos dedam morkas, kepam, dedam svogūnus, česnakus, druskos, pipirų, raudonėlio – pakepinam viską. Sumetam į čenakines, maždaug iki pusės, užpilam ryžių, įdedam sviesto, užpilam vandens, kad beveik iki viršaus būtų ir kad ryžius apsemtų per pora pirštų, uždedam ant viršaus riekelę pomidoro, pabarstom druskos. Kepam 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes.

Kas netilpo į čenakines sumečiau į puodą, taip pat ryžių, vandens ir po 15 minučių išvirė, bet skonis ne toks 🙂

Traukiam lauk iš orkaitės, užpilam pomidorų padažo, valgom.

Niam, niam, niam. O visi dabar pavydėkit, kas dar neragavot 🙂

Advertisements