Gyvenimas po pasaulio pabaigos


Šis įrašas pesimistinis, tai kas palaikot savo teigiamą nuotaiką – geriau neskaitykit.

Visai neseniai, tik prieš savaitę, įvyko pasaulio pabaiga – apokalipsė:

Vieno žinomo krikščionio prognozuotojo jau ne pirmą kartą išpranašauta pasaulio pabaiga. Šį kartą 2011 metų gegužės 11 dieną:

Nors jis, o ir masė kitų sektantų, išpranašauja ne pirmą kartą pasaulio pabaigą, bet žmonių kvailumui ribų nėra, be galo daug žmonių kiekvieną kartą tiki tuo:

Prieš daug metų, kai neįvyko viena iš labiau išreklamuotų išpranašautų pasaulio pabaigų, dar prieš 2000 metus, pradėjau apie tai kalbėti su savo draugu žydu (šiaip koks skirtumas tautybė, tiesiog atkreipiu dėmesį visiems debilams, kad tautybė nesvarbu, o svarbu pats žmogus). Kadangi jis be galo plačių pažiūrų (žingeidumo labui yra pabuvojęs 7 sektose), viskuo domisi, paklausiau jo nuomonės. Sakau, va, sektantai lipo ant kalno, laukė pasaulio pabaigos, pasauolio pabaiga neįvyko, tai tai sektai – šakės. O jis mane perklausia:

– Kodėl?

– Na, kaip kodėl, taigi sektos lyderis apsišiko, jo išpranašauta pasaulio pabaiga neįvyko, visiems dabar aišku, kad jis šarlatanas.

– Nea, – juokiasi jis. Ir toliau aiškina man:

– Dabar jo pozicijos dar labiau sustiprėjo. Nes Dievas ant to kalno leido jiems dar šiek tiek pagyventi, atitolino pasauolio pabaigą.

Po kiek laiko atėjo 2000 metų pasaulio pabaiga. Ir psichuojančių žmonių buvo dar daugiau. Dabar atėjo 2011 metų pasaulio pabaiga ir tų tikinčių šiom prognozėm vis daugiau ir daugiau.

O bet tačiau. Aš pagalvojau. O kaip gi dabar gyvenimas po pasaulio pabaigos? Ir pagalvojau apie save. Ir pradėjau suvokti, kad aš iš tikrųjų pergyvenau net kelias, savo asmenines, pasaulio pabaigas ir dabar iš tikrųjų gyvenu post pasaulio pabaiga.

Pirmoji mano pasaulio pabaiga.

Pirmoji mano pasaulio pabaiga įvyko 2000 metais. Na, taip sutapo (o gal nesutapo, o išpranašauta?). Kad ji artėja aš dar buvau per jaunas suprasti, nors požymiai buvo aiškūs. Po truputį griuvo mano vertybės. Griuvo, ar griovė. Bet esmė, kad visos vaikystėje užgyventos vertybės griuvo. 2000 metais sugriuvo mano paskutinė vertybė – Šeima. Mano svajonės apie šeimą, meilę, žmoną, save kaip tėvą, vaikus – sugriuvo. Aš išsiskyriau, ir po mėnesio man gimė dukra. Aš išsiskyręs – kas visiškai nesiderino su mano laimės suvokimu. Ir turėsiu dukrą, kurią galėsiu matyti savaitgaliais ar dar rečiau. Mano vaikystės svajonių pasaulis sugriuvo. Tada neturėjau mašinos, ėjau per tiltą, kai man atėjo žinutė, kad gimė dukra. Buvo taip bloga, paskambinau broliui – atvažiuok. Vat, kam yra reikalingi broliai – be klausimų kas atsitiko ar kad negalėtų. Paklausė – kur esi. Stoviu ant tilto (tik dabar pagalvojau, o ką jis pagalvojo, bet tiesiog sutapo taip, kad tuo metu buvau ant tilto). Atvažiavo, nuvarėm pas jo chebrą, ji lyg kažką šventė, prisigėrėm, ten pas juos ir pernakvojom. Ryte prasidėjo gyvenimas po pasaulio pabaigos.

Prasidėjo gyvenimas po pasaulio pabaigos. Jis nebuvo toks baisus kaip atrodė iš pradžių. Tik ta gyslelė buvo trūkusi. Gyvybingumo. Gyvenau tam, kad gyventi. Taip susiklostė, kad vedžiau ir su dukra gyvenam dabar kartu. Ir kaip ir galima būtų atstatyti savo pasaulį bet …

Antroji mano pasaulio pabaiga.

Pradėjau statyti pasaulį iš naujo. Bet … Bet jis vėl pradėjo griūti. Čia gimė dar viena dukrytė ir pasaulis iš kart pasikeitė, pagražėjo. Aš vėl turiu savo pasaulį. Bet jis gražiai sukosi tik du metus. Dukrytė tik atitolino pasaulio griūtį. Paskutiniu metu mano pasaulyje viesulai, sniegas, pūgos, lietūs, šlapdriba, speigas. Ir vienintelis šviesos spindulėlis – dukrytė.

Griūtis. Darbo reikalais išvažiavau į kitą miestą. Kažkuo apsinuodijau. Važiuojant atgal aplankiau vos ne visus pakelės tualetus – viskas ėjo pro visus galus. Grįžom į Vilnių. Persėdau į savo mašiną. Važiuoju ir taip bloga taip bloga. Galvoju, gal į ligoninę. Na, bet dėl tokio dalyko kaip ir nelabai į ligoninę. Be to taip nesinori į ligoninę. Pas tėvus? Bet jau 21 val., važiuoti tokioje buklėje 150 km., avarija vos ne garantuota. Pas brolį? Tipo, pas jį nuvaryt ir apšikti visą tuliką lyg savo neturėčiau? Na, ne. Į viešbutį? O tai jei kas nors blogai bus? Taip ir numirsiu vienas kambaryje. Atvažiavau prie namų. Bet jei įeisiu, tai tie skorpionai pribaigs mane. Nusilpęs visai. Pamatę mane šitokiam stovyje bus gera proga pabandyti pribaigti mane. Sėdėjau mašinoje prie namų gal valandą, kol užgeso šviesos ir kol aš nebegalėjau iškentėti – reikėjo į tuliką. Tyliai atsirakinau, nuslinkau į tuliką, po to į lovą. Supratau – mano pasaulis sugriuvo.

Gyvenimas po pasaulio pabaigos.

Pusę nakties praleidau tulike, išgyvenau. Gyvenu ant griuvėsiu. Dukrytės – vieninteliai saulės spindulėliai. Kažkas negerai su sveikata, gal reik į ligonę, bet taip nenoriu ten. Nors, jaučiu, jei atstatyčiau kūno gyvybines jėgas, tai atsigaučiau. Galėčiau gyventi griuvėsiuose. Gal pas tėvus nuvažiuoti?

Yra gyvenimas po pasaulio pabaigos…

15 comments

  1. Kiekvienas gal mes esam išgyvenę savąsias pasaulio pabaigas. Kartais tikrai kyla noras imti ir padėlioti jas iš eilės, tada palengvėja. Arba ne. Noriu ką nors tau parašyti (amžinas nesveikas noras visus guosti:), bet įmetu tokį, biškį juodą jumorą:
    Vyras ateina pas būrėją. Toji padėlioja kortas ir sako:
    – Jūsų žmona mirs po trijų dienų.
    – Žinau. Bet aš noriu, kad pasakytumėte, ar mane nuteis.

    Ir dar, apie paskutinę tavo pasaulio pabaigą: “Jei tau žalia akyse, tai dar nereiškia, kad atėjo pavasaris:)”
    Na, atseit, paguodžiau:)

    Like

  2. As, kaip budama netekejusi ir dar vienos salygos neminesiu 🙂
    ikeliu tik daina

    Labai faina, gal kiek praskaidrins tavo naujojo pasaulio pradzia.
    Beje, Bernadeta, sutinku su tavimi, per zmogaus gyvenima pasitaiko daug pasaulio pabaigu, nevisos jos buna radikaliais keiciancios ir zmogu ir aplinka.

    Like

  3. Vat dar Tu siaubakus pradejai pasakoti… Kazkas atsitiko su pasauliu paskutiniu metu. Bet. Patikek, viskas praeina. As tuoj ir pati tuo pradesiu tiketi. 😉

    Like

  4. Bernadeta, ačiū, paguodei. Bandžiau tavo anekdotą pasakoti, nesu tikras, kad žmonės mane suprato: sėdim kavinėje, aš, žmona, jos draugė, sako, ko tu čia taip tyliai sėdi, anekdotą kokį papasakotum, tai ir papasakojau 🙂 Į tą pačią tema:

    Švenčia pora savo santuokos 15 metų jubiliejų. Vyras taip užsigalvoja. Žmona:
    – Apie ką čia taip užsisvajojai?
    – Et, galvoju, jei prieš 15 metų bučiau tave užmušęs, šiandien išeičiau į laisvę.
    🙂

    Šiaip jo, tų pabaigų daugiau buvo, galima pasidėlioti 🙂

    Auriau, pradžia pradžia 🙂 Kaip pažiūrėsi ir ką įžvelgsi.

    Varlyte, ačiū už nuorodą. Didingai padarė.

    Ladymadonna, ai, neimk į galvą. Pakylimai, kritimai. Kaip sakoma: negali aukštai pakilti, jei žemai nenukritai.

    Like

  5. Juokingas anekdotas. 🙂 Tik nesuprantu vyru logikos, kai po daugeli metu santuokos, pasakoja tokius jokelius draugams. Gal tu, Atf, paaiskinsi? Kai vyras mato savo moteriskeje, kuria pasirinko i zmonas vien tik nuodemes, ir nicnieko doro, kam jis ja veda? Kad tyciotis is jos visa likusi gyvenima ir ja terorizuoti? Gal jis tuomet jaucia malonuma? Ir negi toks vyras nesupranta, kad su kiekvienu izeidimu moters pakyleti jausmai jam blesta? Jo tikslas nuzudyti jos meile?

    Like

  6. Po keleto metų ir mums su vyru bus penkiolika m. kartu. Tada reikės papasakoti tavo anekdotą (jei iki to laiko dagyvensiu:) O Karinai galiu tik tiek pasakyti, kad, jei vyras prie žmonos gali pasakoti tokius ar dar kitokius anekdotus draugams, vadinasi pas juos tikrai viskas gerai ir kartu gal ištemps dar tiek pat 🙂

    Like

  7. Karina, na, šiaip šį anekdotą man pakišo Bernadeta. Moteris :)) Kodėl reikia varyti ant vyrų? O šiaip saviironija parodo žmogaus psichikos sveikumą. Kai apie mano giminę – vyrus pasakoja anekdotus – aš juokiuosi ir nepriimu tai asmeniškai.

    Like

  8. Sorry, siaip uzsukau ir nemandagiai i kitu zmoniu pokalbi kisuosi, bet idomiai cia tie apsinuodijimai. Zuokai visokie ir apsinuodijo, dabar dar toj Vokietijoj siaubelis kazkoks su tais agurkais dedasi. Gal klausykit cia ir siaip sutapimas, bet i ligonine vertetu pasitikrinti, jei ir ne del saves, tai nors del savo vaiku… Zinant kad visokie Rotai Norai virusai yra uzkreciami ir pasireiskia per tris dienas, tai visai butu neprosal pasitikrint.

    Like

  9. Eilinė panika keliama, kaip su paukščių gripu buvo ir visais kitais gąsdinimais. Mačiau filmą dokumentinį, vienam Rusijos kaime liepė dėl to gripo visas paukštyno vištas išnaikinti, tai visas kaimas pavalgęs buvo 😀 ir nei vienas nesusirgo. Čia viskas daroma dėl politinių/ekonominių sumetimų. Dabar skelbia, kad ispaniškuose akurkuose virusas, iškart nukentės Ispanijos eksportas daržovių, bet tą rinką užpildys kažkas kitas.

    Like

  10. Siaip Uzsukes – čia blogas, jei norėčiau, kad nieks nekomentuotų, tiesiog atjungčiau tą funkciją. Taigi, jei neatjungta, vadinasi mandagu įsiterpti 🙂

    O dėl apsinuodijimų, tai čia seniai buvo, prieš kokį mėnesį, tik šeštadieninė pasaulio pabaiga tą priminė. Visą savaitę ant mineralinio pragyvenau. O del pasitikrinimų tai aš nesuprantu mūsų poliklinikų – prisijungiu per web’ą prisiregistruoti – geriausiu atveju už savaitės (kai bandžiau už 1.5 mėn buvo, nes pasirodo mano gydytoja atostogavo), tai po savaitės aš arbu numiręs būsiu, arba jau pasveikęs. Skambinu, tipo, jei mirtinas atvejis tada atvažiuok priimsim be eilės. O mirtinas tipo temperatūra 40 ar pan. Na, mano supratimu nemirtinas. Žodžiu 😦

    Mindaugai, ką gali žinoti, gal taip, o gal ir ne. O dėl Rusijos. Jei jie ten vištos blauzdelę po to užpila puslitriu degtinės, tai nenuostabu, kad nieks neapsinuodijo.

    Like

  11. O ką aš sakiau, jau Ispanija teismais grasina dėl nepatvirtintų pareiškimų apie užkrėstus agurkus. Visada panikos kėlimas papildo kažkieno kišenę.

    Like

  12. Na, niekada negali žinoti, kada tik gandas, o kada tikra. Aš vis tiek šiek tiek pasisaugau, dėl visa pikta. O kišenes užpildo tai taip, ar tikra panika ar netikra.

    Like

Leave a comment