Avantiūra (tęsinys)


Norėjau rašyti, kad pabaiga, bet vat, kad dar ne.

Trys vairuotojai. Vienu metu galvojom, kad net 4 Golf’us teks sujungti, bet pradėjo veikti trys. Taigi trys vairuotojai. Kaip jie susikomunikuo?. Galvojam. Kiekvienam po mobilų ir pagrindinys lieps – sukam į kairę, dabar į dešinę, spaudžiam gazą, spaudžiam stabdį. Ilgai juokėmės dėl šito sumanymo. Šiaip ne taip sujungiam laidais, nebereik 3 vairuotojų vienu metu. Uch.

Taigi mes genijai. Sugalvojom, kaip Golf’us atjungti. T.y. greitai, kai niekas nemato, atsukam pora varžtelių, Golf’ai atsijungia vienas nuo kito. Ir tada propelerį uždėjom ant vidurinio, o balionus ant šoninio. Dar gražiau, galima išimti tik vidurinį ir sujungti du šoninius, gaunam ne tris, o du. Ir visa tai vos per minutę. Kietai, ane? 🙂 Lyg ir suderinam viską. Daug maž veikia. Paskutinę minutę pastebim dar vieną norą, kurio mes neturim. Mūsų partneriai Audi, turi tą savybę, imam Audi A6 bandom primontuoti – prijungti prie mūsų Golf’ų. Nesijungia nors tu ką. Benzinas kitas, srovė elektros kita. Dar ryte, mes laukiam mašinoje, kad važiuoti, o mūsų žmogus bando prijungti A6 prie Golf’ų. Deja.

Pas deimantų prekeivius. Atvažiuojam. Atvažiuojam anksčiau, laukiam, nervuojamės. Jų susirenka gal 10 kokių, specialistai, technikos specialistai, vairuotojai, apsauginiai, valdžia. Žodžiu, vsie v komplekte. Mūsų akys nuo nervų ant kaktų išsprogusios. Vaikštom kaip zombiai.

Pradžia. Reikia parodyti kaip mūsų super auto skrenda kaip malūnsparnis. Šitą rodo mūsų partneris, tai mums kaip ir ramiau, ne mūsų atsakomybė, bet kaip ir neramiau, nes nesuprantam ten nieko. Rodo. Joma jo kaip gražu. Sukasi ir į kairę ir į dešinę, keičia spalvas, gali pats nusirodyti kokios spalvos. Galima palenkti – vis tiek sukasi. Ir taip ir anaip, visaip sukasi. Užsakovas, sako, na, taip tai taip, bet neskrenda. Kaip tai neskrenda? Na, žiūrim rimtai – neskrenda. Mintyse galvojam, taigi pas mus juk skrido, bandėm. Galvojam, galvojam. O tai, kad šiaip ir nematėm, jog skristų, visą laiką mums tik sakė, kad skrenda. Bet visiškai neskrenda. Užsakovas, na, ok, tarkim, aš noriu skritis iš Vilniaus į Kauną. Kaip tai padaryti? Partneris, oi, tai čia reikia atvažiuoti pas jus, išanalizuoti, kur, kokiom kryptim jūs norėsite skisti, tada modifikuoti propelerį ir galėsit skristi. Užsakovas reziumuoja: aišku, neskrenda.

Bloga pradžia – pusė darbo (perfrazavus):). Mūsų vairuotojas išvaro į aikštelę mūsų super – Golf’ą. Man pirmiausia krenta į akis kartoniniai šarvai. Beje, maskuojanti spalva parinkta taip vykusiai, kad kitų Golf’ų nesimato. Vairuotojas pradžioje nedrąsiai pasisukinėja į kairę ir į dešinę. Žiūrim, ką pasakys dėl šarvų. Jų specialistai šysposi, bet nieko nesako. Gal jiems tiesiog gera nuotaika šiandien, dėl to šypsosi? Mūsų vairuotojas įsidrąsina ir prasideda veiksmas. Prasideda koncertas. Įeina į tranzo būseną. Virtuozas. Mozartas. Ir ant dviejų ratų ir ant vieno, ir salto ir kulverstis ir taip ir anaip. Net mes apšąlę. Niekada nežinojom, kad su mūsų Golf’u taip galima.

Lėktuvas. Atjungiam greitai nereikalingus Golf’us, paliekam tik su balionėliais. Pripučiam vandenilio. Pakyla. Įjungiam ventiliatorius. Pučia pučia bet neskrenda. Pučia pučia 5 minutes. Šiaip ne taip pajuda iš vietos. Mes atsidūstam, uch, skrenda. Užsakovas: bet tai, kad greitis labai mažas. Mes: taip taip, kaip tik dabar bandom naujus ventiliatorius, bet dar klientams, neatiduodam, kol neišbandyti. Na, ir kas kad reikia keisti kažkur kitur, nauji vantiliatoriai pagreitins tik 10 procentų. Bet lyg įtikinam, kad bus gerai. Lyg.

Vėl mūsų virtuozas tęsia pasirodymą. Sujungia – atjungia Golfu’us. Driftina ir ko tik neišdarinėja. Jie su klausimais taip užgaišina, kad po vandeniu nebekišam. Pabaigoje išeina užsakovo atstovas ir sako, va, aš kaip tik naudojuosiu vienu iš jūsų Golf’u (man širdis į kulnus), bet jis man nedaro to to ir ano. Mes, ėėė, tai čia senas modelis pas jus dėl to taip ir lia lia lia. Žodžiu, išeinant mums palinki sėkmės.

Važiuojam atgal. Keikiam partnerius. Mūsų virtuozas sako, blia, reikėjo sakyti, kad pas juos neskrenda, čia pas mus Golf’uose yra toks mygtukas, kad jį paspaudus, golf’as pašoktų į orą ir taip dažnai spaudinėjant, atrodytų jog skrenda. Tikrai tikim, kad jis būtų įtikinęs, jog skrenda.

Namuose. Grįžtam. Visiems duoda pizd… Kodėl neskrido, kodėl lėtai. Žodžiu, dabar išbandom naujus ventiliatorius, keičiam kitus parametrus. Darom, tuos – ėėė, pas jus senas modelis.

Ai, įdomiausia – konstruojam savo propelerį. Skubiai. Gal net skris? 🙂 Todėl ir nepabaiga. 🙂

7 comments

  1. Jūsų komandai skubiai reikalinga ”Kobra 11” komanda, ten pas vokiečius vios mašinos skraido. Beje, gal veltui atjungėt kitus golfukus, gal būtų skridęs su visu sąstatu? :))))

    Like

  2. Pasirodo, kad propeleryje iš vis nenumatyta galimybė skristi – tik gražiai suktis 🙂 Taip kad ar prijugtas ar sujugtas ( 🙂 atjungtas ), niekaip neskris.

    O dėl “Kobra 11” tai, va, bl…, iš kur ištraukė, kad mašinos gali skraidyti :))

    Dėl “vios” – čia protingų žmonių sindromas. Pas juos mintys bėga greičiau, nei rankos spėja barškinti su klaviatūra. Rimtai, kažkur skaičiau 🙂

    Like

  3. Rimtai. Mintys bėga per greitai. Rašai “viso” – tai pirštai rašo, kažkokie pasąmonės neuronai, o mintis (sąmonė) jau toliau nubėgus, todėl ir susimaišo rankom. Priežastį pats sugavojau, bet man visai įtikinamai skamba 🙂

    Like

  4. O kas toliau? Juk pirkėjas galų gale išsiaiškins, ir atsiųs reklamaciją, arba, padavę dalį savo deimantų, prisipirks dinamito ir susprogdins jūsų vunderkindų kontorėlę. (:

    Like

  5. Na, nežinau kas yra reklamaciją. Reklamos lankstinukų pluoštas? O jei susprogdins bus blogai. Hmz, bl… ir man bus blogai, reiks ieškoti kito darbo ir pan. Reik kažkaip pradėti įtikinėti raukti šias nesąmones. Nors iš kitos pusės. Gal čia tik man taip tragiškai atrodo? Kas aš toks, kad spręsčiau už savininkus kas yra gerai, o kas yra blogai. Jiem iš aukščiau geriau atrodo. Nors įtariu, kad ne. Šiandien jau buvom beveik padarę savo kartoninį propelerį, išsikvietė ant kilimėlio, tipo, kodėl darai kartotinį, reikia gero metalinio su visais navarotais. Ir, tipo, kaip tu galėjai, taigi rimtas žmogus esi. Kol įrodžiau, kad pasitarime vis buvom ir visi nutarėm, kad reikia skubiai kartoninio savo propelerio. Jaučiu, kad pats kalčiausias liksiu. Ai, bent išvengiau darbo savaitgalį :)) Savaitgalis … :))

    Like

Leave a comment