Tags

, , ,


Pavadinimą sugalvojo linoreta ir receptą irgi ji 🙂 Reikės:

Kuršėnų vyniotinio apie 300 g
Jogurto 900 g
Apelsinų želės 2 pakelių
Želatinos 40 g

Kaip gaminau. Tiesa sakant, neatrodė lengvai padaromas, kažkaip nemėgstu (nemėgau) želė daryti, be to Kuršėnų vyniotinis ir taip labai skanus, kad iš jo dar kažką daryti. Bet jei linoreta tortą pavadino ATFATF, kaip galiu nepasidaryti. Taigi nusifotografuoju į telefoną, ko reikės ir į parduotuvę. Nusiperku visko ko reikia, želatinos dar liko nuo praeito karto, tik šaukštelį išnaudojau, manau, tikrai užteks, juk tik 40 gramų reikia. Vakaras, pavalgydinau visą šeimą, pats pavalgiau ir prieš miegą, galvoju, reikia pasidaryti rytdienai tortą. Atsidarau linoretos blog’ą, skaitau – želė paruoškite iš anksto. Ups. Na, galvoju, tiek to įkišiu į šaldomą kamerą, greitai sustings, skaitau, tik nekiškite į šaldomą kamerą. Ups, dar kartą. Ką jau padarysi. Paimu vandens dvigubai mažiau nei ant pakelio parašyta, užvirinu, ištirpdau želė, palieku atvėsti ir sudedu į šaldytuvą. Paskaitau ar kokių dar siurprizų nelaukia, aha, jogurtą reikia atšildyti kokią valandą prieš darant. Rytas. Ištraukiu jogurtą, kad atšiltų, padarau pusryčius, pavalgom, jogurtas turi būti atšilęs. Galima daryti toliau. Išsitraukiu želė, supjaustau kubeliais, kad sumesti į jogurtą. Čia pajuntu, kad man šis tortas jau patinka. Susirandu želatiną nuo praeito karto. Ups. 20 gr pakelis ir dar šaukštelis nuimtas. Eee. Ką daryt? Paieškau, randu želė pakelį – avietinį. Gerai, kad jogurtas be skonio, ok, tiks. Maždaug pusė to pakelio ir želatiną ištirpinu pusėje puodelio karšto vandens. Ataušinu. Supilu į jogurtą išmaišau. Sumetu želė kubelius. Aha, dabar reikia kelioms minutėm į šaldytuvą, kad pradėtų stingti. Pastatau. Susirandu tortine, galvoju, kaip čia padaryti, kad neišbėgtų, skaitau linoretos blogą – bliudą naudoti. O rimtai bliudą reikia didelį. Ieškau, ups, prisiminiau, ką tik įdėjau bliudą tinkamą į indaplovę, skalbia. Sustabdau indaplovę, išsitraukiu bliudą, šiaip taip atplaunu nuo priskretimo. Iškloju celofanu. Išsitraukiu Kuršėnų vyniotinį iš šaldytuvo. Ups. Kažkas nuvalgė pusė. Skaitau reikia 300 g, o pirkta 500 g. Uch, Užteks. Supjaustau po 1 cm pločio riekelėmis, iškloju bliudą. Dar kol laukiu tų kelių minučių, nutariu, duoną užminkyti, vėliau įdėsiu kepti. Kažko prireikia šaldytuve, atidarau, per tą patį pažiūriu į jogurtą ar nepradėjo stingti. Kur tau nepradėjo. Sustingo, visiškai. Absoliučiai. Išverčiu į bliudą, žiūriu akis išpūtęs, į tortą nepanašu. Dėti į šaldytuvą sustingimui beprasmiška. Ką daryt, ką daryt? Prisimenu, kad skaičiau linoretos komentarus dėl mikrobangės. Dedu visą tortą į mikrobangę, užstatau 1 minutę, paleidžiu. Po minutės ištraukiu, super, kraštai ištirpo, kaip tik apsėmė vyniotinį. Statau į šaldytuvą, po kokių 3 valandų ištraukiu. Super. Šiaip ne taip gavosi 🙂

Spėjau nufotografuoti kol dar neprapjautas 🙂

Gavosi ružavas, nes vietoj želatinos teko naudoti avietinį želė.

Ačiū linoretai už tikrai skanų gaivų tortą. Užskaitau 🙂 Bus prie mėgiamų šventinių tortų.

Advertisements