Bandelės su raugintais kopūstais


Man bandelių darymas – tai žingsnis perlipti per savo kompleksus, prieš daug metų bandžiau ir nesigavo. nors kai dabar galvoju, o kodėl ir turėjo gautis – receptą pats sugalvojęs buvau. O vis tiek yra kažkokios bendros taisyklės kaip elgtis su miltais. Taigi vėl pabandžiau. Ir koks malonumas apėmė, kai minkau tešlą ir matau gaunasi.

Taigi reikės:

500 g kvietinių miltų

250 g pieno

1 kiaušinio (man tai du gavosi, 1 pilnas ir dar 1 baltymas, o trynį patepimui sunaudojau)

1 šaukštas cukraus

5 šaukštai aliejaus

0,5 šaukštelio druskos

25 g mielių (aš naudojau šviežias)

Raugintų kopūstų (kokį 500 – 800 g, nežinau, neparašyta buvo)

Sultinio kubelis

Pipirų

Aliejaus kopūstų troškinimui

Darom tešlą: į pieną supilam smulkintas mieles, aliejų, cukrų, druską, pilam po truputį miltus, maišom, po to minkom, kol nebelips prie rankų. Pastatom šiltai valandai pakilti.

Raugintus kopūstus su sultiniu, šiek tiek aliejaus, pipirų troškinam 20 minučių, paliekam atvėsti.

Pakilusios tešlos neperminkom, imam gabaliukais, kočiojam, dedam kopūstus, užlankstom, dedam į blėką, paliekam šiek tik pakilti, patepam tryniu, kepam 180 laipsnių apie 20 minučių. Viskas. Valgom.

O čia fotosesija.

Troškinasi kopūstai:

Kildinama tešla:

Ei, o čia mano nuolatinis pagalbininkas – ragautojas ar neužnuodyta:

Dedam kepti:

Iškepė:

Na, va, ne taip ir sunku buvo.

17 comments

  1. Žinai aš vis neatsistebiu, prikepė bandelių vyras !!! Aišku iš katės prie patiekalų aš vis pažvengiu ir tau numesiu juodą juokelį : atėjo katytė prie tešlos, pasilenkė…kitoj nuotraukoj gražučiai pyragėliai ;DDD

    Like

  2. čia gal per asmeniška, galima praleisti jumoro formoj, bet reiktų posto apie žmoną, ką ji veikia 🙂 nes kol kas panašu kad visas namų ūkis tavo reikalas.

    o apie katę – įtariu jūs su ta kate kaip su šeimos nariu, tai norma gal 🙂 pripratę. Jei man taip katė ėstų tešlą gaiminant, skirstų lauk su visa tešla ir bandelėm 🙂 nu jau ne. 🙂

    Like

  3. linoreta tu kaip visada savo stiliumi – :))
    aleliuja – žmona lovoj guli tuo metu :)) O šiaip be valgio gaminimo yra kitų sričių namuose, kur galima išleisti pinigus – ne tik ant maisto (juodas humoras).
    O tą vietą, kur katė apkramtė aš jai atidaviau, nesuminkiau į bandeles 🙂
    Bernadeta palauk, nespėju, turiu jau fotkes dar vieno valgio. Na, ne valgio, net nežinau kaip pasakyti, kad išliktų intriga. Bet po bandelių padarymo pagalvojau, o kodėl ir ne. Ir padariau 🙂 Pats netikiu 🙂

    Like

  4. Bandelės labai gražiai atrodo ir be abejo labai skanios. Pamenu vaikystėje mama kepdavo bandeles su kopūstais, grybais. Dar ir dabar pajaučiu tą bandelių kvapą. Pagal tavo receptą dariau tavo sūnaus tortą. Labiausiai tortas patiko mano uošvei. Valgė ir vis klausė iš kur gavau receptą. Tad ačiū už receptą, o bandelių su kopūstais nekepsiu, nes po operacijos dar negaliu kepto valgyti. Tad sėkmės kulinarijos paieškose 🙂

    Like

  5. Subjektyvi. Katinas kulinaras 🙂 Ir save lepinu 🙂
    Pieštukėlis, tiesiog dabar toks gyvenimo etapas, kaip kabala sako: maistu užpildoma dvasinio pilnumo trūkumas. Greit gal baigsis.
    miga007 skaniai, dar su grybukais labai skanu turėtų būti.

    Like

  6. Labai dėkui už receptuką 🙂 Gavosi kuo puikiausiai, sūnus jau trečią “kerta”, net ausys linksta 🙂 Kepsim dar ne kartą…

    Like

Leave a comment