Tags

, , ,


Na, va Bernadeta prižadėjo ir paskelbė varškės apkepo receptą:

http://bernadeta.blogas.lt/apie-alkoholi-ir-pazadetaji-varskes-apkepa-1825.html

O aš ėmiau ir pasidariau.

Taigi ėmiau 500 gr. 9 proc. riebumo varškę, gal grietinės ir galima buvo pridėti kokį šaukštą.

3 kiaušiniai (baltymus atskiriau – o kur dėti trynius? Todėl kitas įrašas bus kiaušinienė).

4 šaukštai cukraus, dar vanilės (vanilės grynos neradau, radau vanilės cukrų, tokį ir dėjau).

razinų (dėjau iš akies, geras dvi saujas, atrodė, kad per daug, bet kai iškepė, tai nebuvo per daug, žodžiu galima negailėti).

0,5 – 0,7 stiklinės manų

0.5 – 0,7 stiklinės pieno

Manas, kaip ir patarė, pusvalanduką mirkiau piene. Par tą laiką atskyriau trynius, baltymus išplaukiau (pasirodo turiu tokią vytelę plakimui net). Tada į manas sudėjau varškę, vanilinį cukrų, išmaišiau, sudėjau kiaušinių baltymus, išmaišiau, ištepiau skardą (cha, Rimi akcijinę, pravertė) aliejumi ir į įkaitintą orkaitę 180 laipsnių 40 min.

Po 40 minučių:

Į lėkštutę:

Ir daug daug grietinės (po to dar prisidėjau):

Skanaus. Mažė suvalgė beveik visą tokį gabaliuką.

Advertisements