Kinas: Pelėdų karalystės sargai


Šiaip bučiau nerašęs apie šį filmą, bet kažkuriam įraše apie Multikino buvau paminėjęs, kad eisiu. Beje, Multikino šiek tiek atsižvelgė į mano pastabas, pagerino lankstinuką. Dar kažką. O kai eini be kožankės (tokia odinė striukė 🙂 ), tai ir aš beveik tilpau atsisėsti, tiesa dukra šalai sėdėjo, tai jai porankių nereikėjo. Žodžiu, visai pakenčiamas tas Multikino. Ypač kai akcijų pridaro 🙂 Ėjau į 3D už 10 litų.

Taigi filmas. Klasifikuojamas kaip vaikams. Todėl su malonumu ėjau, nes šiuolaikiniai filmai vaikams yra skirti ir suaugusiems (Šrekai, Ledynmečiai, Madagaskarai ir t.t. ir t.t.). Ir tai buvo kažkoks siaubas. Tikrąją to žodžio prasme. Kažkoks sadistas maniakas sukūrė šį filmą. Tarkim pradžia – nupiešta miela pelytė bėgioja (Ratuto ir kt. filmukai, juk pelytės mielos) ir čia atskrendą didžiulė pelėda, išskečia nagus ir tą pelytę pačiumpa, suspaudžia ir neša suėsti. Po kiek laiko rodo, kaip tas pelėdžiukas atrajoja apvirškintą pelytę. Tos pelėdos ir taip negražios, tai, kad baisesnės būtų uždedamos metalinės kaukės, pakausto nagus, kad galėtų drąskyti, pjaustyti. O jau kai pamatai baltąją pelėdą, kuri lyg ir gėris būtų, paaiškėja, kad čia didžiausio siaubūno sadistė kraugerė žmona. Ir pabaigai brolžudiška gaida. Du broliai pelėdžiukai kaunasi ir vienas (net keista, bet blogietis) nukrenta, nusilaužia sparną ir sudega.

Siaubo filmukas vaikams. Beje, mano dukra nebuvo tokio blogos nuomonės, bet kai pradėjau vardinti kitus filmus, pasakė, na, taip, š… jis.

Ai. Dėl 3D. Jau toks blogas. Po Avatar. Bet nereikia ir Avatar, Šrekas ar Alisa žymiai gražiau ir efektingiau tas 3D. Tai mes susinervinę nuėjom į 5D, šalia X-Planet. 14 litų 2-3 minutės. Amerikietiški kalniukai. Pataisė nuotaiką po tokio žiauraus sadistinio filmo. Verta išbandyti tuos 5D.

O Pelėdų karalystės sargai – nerekomenduojamas niekam.

P.S. daugiau nerašysiu, kad žadu eiti į kokį kiną, nes po to tenka ir blogą aprašinėti, o tai visai neįdomu.

19 comments

  1. sakyčiau ne ta koja išlipai iš lovos ir gavosi istorija va tokia ne kokia – anti rekomendacija.
    Dabar kiti paskaitę šitą tavo rašliavą nežiūrės šito filmo, kino teatras neuždirbs, neturės už ką mokėti algų darbuotojams, darbuotojai neturės už ką valgyti eis į darbo biržą, darbo birža mokės pašalpas, sodroj ir taip jau skylė, dar bus didesnė. Darbuotojai nepirks prekių parduotuvėse, sustos vartojimas, gamintojai/paslaugų teikėjai bankrutuos po biški nes nėra apyvartinių nu ir žiū turim antrą krizę, kuri taip nekaltai prasidėjo nuo atfatf anti rekomendacijos… negerai taip taškytis…

    Like

  2. Baisuma ne kitaip. Kad tik pati nepradėčiau sriūbauti po tokio filmuko…Aš gi net žodinėms pasakoms jautri 🙂

    Like

  3. aleliuja taigi pilna gerų filmų, kodėl reikia remti nevykusius? Ne tas žodis – nevykęs. Tai siaubingas filmukas. Pvz. gerų esu parašęs savo blog’e. Beje, kai kurių nemačiau rodant kino teatre. O gal pražiopsojau. Va, dabar noriu vieną filmą pažiūrėti, perkant alų, alų pardavėjas jį žiūrėjo, persimetėm keliais žodžiais, įdomus pasirodė. Bet nerašysiu kokį, nes jei bus neįdomus galėsiu nerašyti apie jį iš vis. Ir šiaip gerų filmų tikrai daug, kad ir tas pats Geišos išpažintis, kur per TV rodė. Tik jį pirmą kartą žiūrėjau seniai, tai neaprašysi gi visų seniai žiūrėtų filmų.

    linoreta, tai, vat, kad kažkokią nesamonę padarę ir dar vaikams.

    Like

  4. labai į temą radau homosanitus apie komentarus virtualioje erdvėje, šita vieta labai patiko ir tai ką bandžiau pasakyti prieš tai savais žodžiais:

    IDĖJŲ KARAS

    Bet kuri diskusija, tuo labiau virtualioje erdvėje, turi būti idėjų susidūrimu, o ne žmonių. Jeigu jums nepriimtinos žmogaus mintys, tai prie ko čia spuogas ant jo nosies? Net jei žmogus ėjo gyvenime per lavonus, tai prie ko čia to žmogaus suformuluota teorema? Ji ką, veikia kitaip? Jūs galite atriboti save nuo bendravimo su tamsia asmenybe, bet jūs niekada neišvengsite tos asmenybės požiūrių, jeigu jie nauji ir įdomūs. Deja, vertingos mintys, sklindančios iš tamsių asmenybių – gyvenime ne tokia jau retenybė.

    super. linkiu visiems tai suprasti.

    Like

  5. aleliuja, o tai čia tamsi asmenybė kuri? Tu ar aš? Ar čia tarp mūsų yra žmonių susidūrimas? Aš iki šiol maniau, kad idėjų. Tavo idėja – Amway gerai, mano idėja, kad blogai. O kad tavęs klausiu asmeniškai, tai darau dėl to, kad tu esi visiškas anonimas. Ir todėl mandagumo taisyklės keičiasi, galima užduoti asmeniškus klausimus, ypač tuos, kurie parodo tendencijas. Visi Amwayininkai kaip vienas aiškina, kad tai yra asmeniška, todėl aš tave taip ir spaudžiu, kad tu suprastum, kad kažkas įtartina, kad visi jūs esat vienodi ir visi nutylit apie pajamas. Ar tau neįtartina, kad taip bijai pripažinti, jog negauni pajamų. Ir kad kiti gražiai apie ateitį ir visi vengia kalbėti apie dabartį. Kaip ir sakiau, mano pirmas atlyginimas buvo 215 Lt. Aš net į CV šį darbą rašydavau, kol žmona pamatė ir pasakė, kad nereikia čia tokiom nesąmonėm girtis. Bet aš su malonumu pasakoju apie savo pirmą ir antrą ir kitokius darbus ar veiklas (tarkim, kad buvau turgaus prekeivis). Tai yra mano gyvenimo patirtis, kiekviename dalyke aš daug ko išmokau ir todėl esu dabar toks koks esu. O pradedantis Amwayninkas žiūri į mano 215 lt ir niekaip nesuvokia, jis dirba jau metus, o uždirba 40 Lt. Ir dar išleidžia nežinia kiek. Todėl ir negali pripažinti, kad yra kvailinimas.

    Like

  6. VenusOfAir, Tomas ir Džerys tikrai taikiai atrodo, ta visa animacija kažkaip paslėpdavo žiaurumus ir jie neatrodė žiaurūs. Čia gal labiau primena Niežtuką ir Krapštuką iš Simpsonų, tik animacija kiek įmanoma priartinta realybei, todėl šlykščiai žiauri.

    Like

  7. čia skaityk kaip nori 🙂 tavo akim žiūrint aš esu tamsi asmenybė ir mano “remiama” idėja nustumiamia į antrą planą vien dėl to “kad man ant nosies spuogas auga” 🙂 – taip atrodė diskusija. dzin.

    nieko aš nebijau pripažinti, aš tik bijau rašyti tą 0lt dėl to, kad visi pamatę “0lt” iš karto gauna asociaciją – “nu va, taip ir sakiau kad gaidiškas verslas” 🙂 juk ir pats taip pamanei.
    Žinai kas yra “asociacija”? parašysiu nuvalkiotą pąvyzdį asociacijos ir kaip jos veikia:
    “Klausimas: Ar šoktum iš lėktuvo už 1 mln litų BE PARAŠIUTO?
    tavo atsakymas pirmas šovęs į galvą (jei nesi girdėjęs šito bajerio) – “NE”, nes mintyse iš karto matai vaizdą kaip be parašiuto krenti žemyn, neilgai ir galiasiai tykšt į žemę. tai kam tas milijonas jei mirsi vistiek.
    O iš tikrųjų klausime niekur nebuvo pasakyta, kad lėktuvas skrenda, aš turėjau omenyje nedidelį lektuvą stovintį ant žemės su pradarytom durym ir reikia nuo to ~1m aukščio stryktelt žemyn. Ir 1mln litų tavo. Tavo asociacijos pasamonėje padarė “juodą darbą”.
    KĄ PARODO šitas pavyzdys? Parodo kaip greitai dėl kvailos asociacijos gali prarasti 1 mln Lt. Lygiai taip pat gyvenime dėl kvailų asociacijų žmonės praranda geras galimybes, gerus darbus, gerus draugus ir t.t.

    Va dėl to mokėdamas žmonių psichologiją ir žinodamas kas yra asociacijos žinau, kad pradėjus kalbą su žmogum sakyti jam kad aš nieko neuždirbu ir pabrėžti tai – nieko vertas reikalas. Ir čia bet kokioj srityje tas pats.

    Kitą pavyzdį sugalvosiu – muzika. Kietas pianistas, daug metų pats lankęs konkursus ir lauretas mokina groti pianinu visus norinčius. Tu ateini pas jį mokintis groti (nes žinai kad jis specas, garsus ir jį rekomenduoja visi) – ir jis pradeda kalbą va taip – “jo aš moku grot viskas ok, BET žinok mokinau dabar paskutinius kokius 10 žmonių, tarp kurių netgi buvo ta ir ta įžymybė, bet žinok iš jų beveik nei vienas taip ir neišmoko pagroti normaliai. Nu klavišus moka spausti, žino kelias natas, bet bacho simfonijos pagroti neišmoko.” – AR TU su džiaugsmu ir tokiu pačiu entuziazmu imtumeis pas jį mokintis? Ar pasamonė pradėtų daryti “juodą darbą” ir sakytų tau galvoje kažką – “hm… o gal rimtai jis jau nusenęs ir nežino kaip reikia mokintis, jei jau 10 žmonių neišmoko blyn tai ir aš neišmoksiu… gal reikia rimtai susirasti tokį kuris išmokina visus..”. ane?
    BET IŠ TIKRŲJŲ TAI visiška nesamonė/nelogiška, kad tu negali išmokti groti pianinu. Viskas priklauso nuo tavęs + tavo įdėto darbo + mokytojo. Bet ne, mes pradedam galvoti tokiu atveju, kad neišmoksi ir tu groti pianinu.

    Nu čia pavyzdžiai, kad sugretinti kaip žmonės elgiasi su va tokiu verslu kaip amway, arba su bet kokia galimybe atrasta – jie ją nurašo greitai susigalvoję pasiteisinimų, kodėl to nedaryti ir kodėl tas neapsimoka 🙂
    Nieko nepadarysi (nebent “apeisi” žmogaus psichologiją ją išmanydamas ir pabrėši jam kitus dalukus, ant kurių jo pasamonė nepratusi daryti juodo darbo – ką geri pardavėjai ir daro (nekalbu apie nesąžinigus kurie naudoja įtakos meną, spaudimą ir pan.).

    Dėl to gyvenime ir yra taip kad 5% žmonių valdo 95% pasaulio pinigų, o likusieji 95% žmonių valdo tik 5% likusių pinigų. Dėl to gyvenime niekada ir nebus socializmo, lygybės ir atotrūkis tarp žmonių išliks visada – nes žmonės tingi, bijo ir visą laiką meluoja sau.

    Like

  8. Nežinau, kodėl tau susirodė, jog aš laikau tave juoda asmenybe. Bet kaip sakai, dzin, juk tik susirodė.

    Dėl 0 Lt. Tai taip. Būtent taip ir pamaniau. Nes kiek teko susidurti pas visus 0 Lt. Gal būt pas tuos Lietuvos lyderius ir ne 0 Lt.

    Su parašiutu – gudriai čia parašei. Moki daryti asociacijas – gal tau ir pasiseks Amway 🙂

    Dėl pianisto. Teko man vieną žmogų mokyti, kuris buvo visai negabus (ne muzikos aišku 🙂 ). Po dviejų mėnesių su tėvais sutarėm, kad man nereik tų pinigų, nes nėra jokių šansų, kad jis išmoktų. Gal jam trūko noro, gal.

    O dėl 95 procentų. Tai juk mano blogas apie Amway ir yra tiems 95 procentų. Kad jie suprastų, ką daro. Kokie pavojai slypi? Tiems 5 procentų nuo mano blogo nei šilta nei šalta. O kokia naivi bobutė ateis paskaitys ir pamatys, kad čia yra be galo sunkus darbas ir kad visai nėra taip kaip Amwayninkai standartiškai nupasakoja. Ir gal tikrai geriau tai bobutei pataupyti savo pensijos pinigėlius, o ne atiduoti juos tiems 5 procentams turčių?

    Like

  9. “Ir gal tikrai geriau tai bobutei pataupyti savo pensijos pinigėlius, o ne atiduoti juos tiems 5 procentams turčių?” –
    gal, bet gal ir ne. niekas nežino, juo labiau niekas negali pasakyti kategoriškai kad ji gali arba negali.
    Bet jei bobutė bandys ir nepasiseks, ji bent galės sakyti kad bandė, darė viską, nu nepasisekė būna, o jei nieko nebandys ir nedarys, tai atėjus paskutinei dienai gyvenimo kai jau nebus kada meluot sau (o juolab kitiems) žinos klad ji net nebandė.
    Ir mano akim žiūrint ta bobutė kuri bando yra daugiau verta negu ta kuri pasiduoda nebandžius. Ir gerai kad yra žmonių kurie nepasiduoda, o bando. Nes jei ne jie dabar neturėtumėm tiek daug gerų atradimų, tiek daug technologinių naujovių ir viso kito kas mus supa. 🙂 už bobutes!

    Like

  10. O man tai labai patiko tas filmas, gražiai “nupaišytas”. Manau, kad tu pernelyg ketegoriškas toms pelėdoms. Istorija tikrai nėra lėkšta ar nevykusi, tad tai nėra blogas filmas.
    Va, “Pjūklą” tai tikrai kūrė sadistas maniakas.

    Like

  11. Man vis tiek nepatiko. Nei gražiai nupaišytas, nei 3D geras. Istorija gal ir nieko, bet man nepatiko žiaurumai. Ir savaime suprantama, kad dėl skonio nesiginčijama. Kažkada žiūrėjau filmą, tai baigiau žiūrėti vien tam, kad pabandyčiau suprasti, kaip kas nors galėjo tokią nesąmonę sukurti. Bet jei jis pateko pas mane, vadinasi kažkam jis patiko. Ne tik režisieriui. Tiesiog man daugumą filmukų vaikams patinka, o šis visiškai nepatiko.
    Dėl “Pjūklas” – tai, jau taip – maniakas. Bet ten bent aišku – S raidė, siaubo filmas. Net nepamenu, kad būčiau žiūrėjęs.
    O vat “Avinėlių tylėjimas” superinis siaubo filmas – arba nepamenu arba nebuvo nei vieno kraujo lašo. Tiesa, tik pirma dalis gera, kuo toliau tuo darėsi šlykštesnis, kraujingesnis ir paskutinės dalies net nebežiūrėjau. Turi būti siaubo, o ne šlykštumo filmas. Kai baisu, o ne kraujais, žarnom, smegenimis taškosi.

    Like

  12. Tai taip, baisiausi filmai yra tie, kurie paveikia ne kraujais, o įtempta atmosfera.
    Na, bet gyvenimas nėra rožinis, o tai ,ką rodo pelėdų filme būna ir gyvenime: ir brolių išdavystė ir kovojimas dėl išllikimo ir kraugerės žmonos.
    Manau,kad vaikai filmą supranta ne taip kaip suaugę, tad tie vadinai “žiaurumai” jų netraumuoja. Ar tu iš tų, kurie ir vaikams lietuviškų pasakų neskaitytų, nes jos pernelyg žiaurios?

    Like

  13. puse lietuviškų pasakų iš vis netinka vaikams jei nori kad iš jų užaugtų šiuolaikiškas visko iš guyvenimo trokštantis, kovojantis už save, suprantantis kas yra kapitalizmas ir geresnis gyvenimas žmogus.
    Man tik dabar “dašilo” beskaitant vaikui pasakas ir aptarinėjant koks moralas pasakos, kad jos irgi buvo pajungtos (nežinau ar specialiai ar natūraliai taip gavosi) į robotukų kurie puikiai integruotūsi į socialinę visuomenę ir taptų pavyzdingi mokesčių mokėtojai (šiuolaikiški vergai) auginimą.

    Like

  14. Na, mano vaikas nebuvo tokios neigiamos nuomonės kaip aš. Matyt jie kitaip supranta. O rodyti visą gyvenimą, gal ne visada būtina. Galima būtų tada vaikams ir sekso scenas ir šiaip kitką kas standartiškai po S raide – juk tai gyvenimas. O dėl lietuviškų pasakų – tai privengiu. Drausti nedraudžiu, bet pats nesiūlau.
    aleliuja, o kuo tau pasakos nepatinka, kur tu tą “robotukų” auklėjimą matai?

    Like

  15. geresnio filmo uz peledu karalystes sargai sitas filmas fantastiskas kornelija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Like

  16. Kornelija, na, bet gal visgi galėtum, kai rašai, sudėlioti bent sakinį. Nes dabar tik nuspėti galima, kad tau tai geriausias kada nors matytas filmas. Na, matyt, kad kažkam jis patinka, kitaip neatvežtų į Lietuvą ir nerodytų. Bet man nepatiko.

    Like

Leave a comment