Amway: būdas meluoti nemeluojant


Prieš kelis metus skaičiau tokias paskaitėles apie būdus kaip meluoti nemeluojant. Tada buvau išsiaiškinęs tik būdus. O dabar sužinojau iš Amway ir tikslą, bei dar naujų būdų.

Taigi tikslas. Kodėl reikia meluoti nemeluojant. Labai aiškus ir paprastas – Kad tavimi patikėtų. Visi žinome, kad meluojant suveikia mūsų kūno kalba. Ir moterys tą kūno kalbą jaučia geriau, o vyrai blogiau. Todėl moteris lengviau kuo nors įtikinti. Užtenka gerai įvaldyti kūno kalbą ir taip lengviau apgausite moterį. O Amway genialumas tame, kad jie aišku mokina ir kūno kalbos, bet jis mokina ir kitko – nemeluoti. T.y. arba tu turi patikėti 100 procentų, ką sakai, arba sakyti tai, kuo tu tiki. Taigi trys mano atrasti (išradau tai ne aš, aš tik sau juos atradau) nauji melavimo nemeluojant būdai.

1. Į klausimą atsakyti klausimu. Paskaitykit mano diskusiją su Aleliuja. Aš klausiu. Kiek tu pajamų uždirbi iš Amway? Atsakymas: O kas tau pasikeistų, jei pasakyčiau, kad 5000 Lt? Aš vaikštau, galvoju, kietai, gauna 5000 Lt. Bet vis tiek. Na, negali būti. Skaitau klausimą. Skaitau atsakymą. Taip aleliuja nemeluoja, ji tiesiog užduoda kitą klausimą, kuriuo 100 procentų tiki, todėl jokia kūno dalelė negali pasakyti – meluoji. Nemeluoja.

2. Atsakyti į kitą klausimą. Klausiu ar tavo pajamos iš Amway 5000 Lt. Atsakymas: Mano pajamos 5000 Lt (atsakė šiek tiek painiau, bet esmė ta). Vėl vaikštau, bl..,, galvoju reik mesti man darbą – 5000 Lt dirbant po kelias valandas. Bet jau turiu patirties. Prie žodelio pajamos nėra žodelio Amway. Jis vėl nemeluoja. Matyt gauna 5000 Lt. Bet tai visiškai nesusiję su Amway. Kiti variantai: Ar tu uždirbi iš Amway. Taip (na, taip 40 lt irgi pinigai). Arba teiginys: Mes eisime į Rusijos rinką. Aš žiūriu žiūriu, taigi Amway seniai Rusijoje. O dabar žiūrim iš meluok nemeluodamas pozicijos. Taigi nesakė, Amway. Sakė – MES. O jis yra nepriklausomas Amway verslininkas ir jis turi pažįstamą Rusijoje ir žada jį pakalbinti įsijungti į jo piramidę. Nemeluoja.

3. Atsakyti, kad aš to nesuprantu. Nesupranti ir negali suprasti. Pvz. Klausimas, kodėl yra melagingi terminai (pvz. marketingo planas). Atsakymas. Nes liaudis to nesupras, jiems reikia suprantamais žodžiais paaiškinti. Dabar klausimas – kas yra liaudis? Jei tu nepriklausai Amway – liaudis. Priklausai 3 lygio – liaudis. 6,12 – vis tiek liaudis. Iš principo kokio lygio bebūtum už tave yra aukštesnių, kurie geriau už tave supranta. Nemeluoja.

O prie to pačio klausimas, kurio dar neklausiau. Kodėl tave atvedęs į piramidę ir gaunantis pinigus iš tavęs ir neduodantis tau nei lito vadinamas sponsoriumi. Ir taip galvoju ir anaip, nesugalvoju jokio paaiškinimo, kodėl vadinama atvirkščiai? O eksperimentas. Kuriuo iš šitų trijų būdų bus atsakyta. Ar sužinosime naują?

96 comments

  1. Aš tai po kelių komentarų nustojau sekti diskusiją, juo labiau, kad nieko nesuprantu. Galiu pagirti tik komentarų ilgį, jis man priminė raudoną kilimą besidriekiantį į ”Oskaro” apdovanojimus 🙂

    Like

  2. tu kaip tikra lietuvė turėtum pulti komentuoti nieko nesuprasdama (aišku to garsiai rašyt nereikėjo) ir taškytis faktais 🙂 kažkaip elgiesi ne pagal tradicijas 🙂 Gerbiu.

    Like

  3. Aleliuja aš tave ir gerbiau, kol suvedžiau galus, kad ko bepaklausčiau suki aplink aplink ir neatsakai, nors sudarai įspūdį, kad atsakei. Gaunasi, kad maustai mane. Nors šiaip iš tų visų Amwayninkų matyt esi viena (vienas) iš protingiausių. Ir matau, kad tu tuo šventai tiki.

    Dar klausimas į kurį neatsakei. Kiek tavo pažįstamų metė darbą dėl Amway. Žinant šituos principus – atsakymas, kad kažkiek žmonių nedirba – netenkina. Klausimas buvo kiek metė, o ne kiek nedirba. Vėl mane maustai.

    Ai, ir kiti klausimai. Nors reik pertrauką tame Amway padaryti – kaip koks Amwayninkas pasidariau, nebeskaitau draugų blogų, neberašau savo.

    P.S. Galėtum parašyti, kas esi vyras ar moteris, kiekvieną kart kai rašau kokį žodį nežinau kurią giminę vartoti.

    Like

  4. Ai, linoreta ir teisingai darai. Visas šitas skirta norintiems įstoti į Amway gretas arba esantiems jose ir nesuprantantiems, kodėl vis dar negauna pajamų. Tikiuosi, kad surinkus pilną (įvairiapusišką) informaciją, galima bus patirti mažesnius nuostolius arba ir uždirbti. O, atkreipėt dėmesį? Parašiau uždirbti. Ir tyčiom nepridėjau žodelio Amway. Kietai 🙂

    Like

  5. Viskas gerai kol nepradėjai klausti asmeninių dalykų. Panašiai jei aš tavęs paklausčiau koks tavo vardas pavardė, kur gyveni, kiek uždirbi, o ar tave žmona muša, o kaip jūs išdykaujat lovot ir t.t. nesąmonė.
    Prie ko čia aš. Aš esu toks pat žmogus kaip ir tu. Ir šansai lygūs bet kurioje .

    Man net įdomu pasidarė ką tu pasakotum mano draugui, kuris turi du verslus (klasikinius), įmonėms jau >8m, dirba ~10-15 žmonių samdytų pas jį, pilnai iš to verslo išgyvena šeima, uždirba kokius ~3-5 kartus daugia negu tu valstybiniam darbe ir PLIUS prieš kelis metus prisidėjo į “amjewininkų” gretas ir per tą laiką jau dabar papildomai uždirba iš amway veiklos prie viso to dar ~3-5k Lt/mėn. Ką tu jam sakytum? kad to negali būt? Ar tu iškarto jam mesltis pradėtum nes jie “dievas” ir “įrodė tiesą”? Ar tu sakytum, kad pasisekė mat kvaileliui. Ir ką tas pakeistų apie patį amway biznį? Tada jau pasidarytų įmonama uždirbti?
    Mano akim žiūrint tie faktai apie TĄ KONKRETŲ žmogų neturi nieko bendro su amway verslo modeliu. Amway verslo modelis nuo to nei keičiasi, nei pasidaro geresnis, nei blogesnis. Jei JIS uždirba tokius pinigus ir yra toks sėkmingas nereiškia kad AŠ ar TU galim tiek uždirbti darydami “tą patį”. Tai wtf kam klausti kiek asmeniškai kažkas uždirba?

    Like

  6. Tavo taip vadinamas sponsorius? O tikrai žinai, kad jis gauna tuos tūkstančius? Nes aš galvojau iš tavo atsakymų, kad ir tu gauni. Kol neišskaičiau, jog niekur taip nerašei.

    Like

  7. tikrai žinau. atsakymas tavo paviršutiniškas. bet man jo užtenka.

    ladymadonna – aš nenoriu ir neatsakinėsiu į asmeninius klausimus čia. Netgi susitikus akis į akį aš jūsų asmeniškai nedrįsčiau prašyti parodyti banko sąskaitos išklotinės, nes ne pagal tai matuojami žmonės ir jų žinojimas. Iš pokalbio su žmogum, jį pažinęs gali susidaryti nuomonę apie jo žinias ir galimybes. Mano pažįstamas milijonierius iš Skandinavijos atrodo kaip bedarbis biržos (taip apsirengęs ir taip save pateikia) pigų megztuką ir džinsus užsidėjęs, bet tik pažinęs jį supranti koks jis kietas ir kokio dydžio verslą pastatė (klasikinį, ne Amway) ir norisi nusilenkti jam, nors jam asmeniškai to net nereikia, ne tokie pas jį prioritetai. Čia įtariu varguoliai tik matuojasi pagal namo/buto dydį/įrengimą ir mašiną su kokia važinėji, aj dar ar akinukai “dolčę ir kebaba” ir cepka auksinė ar yra rimta (nieko asmeniško).
    O taip tiesmukiškai klausinėti būdavo galima SSSR laikais kai visi gaudavo vienodas algas ir visi žinojo kas kiek gauna. dabar tai net etiketas neleidžia įtariu.

    Skaitykit kad aš esu niekas, 0 visiškas, bus lengviau vartyti. Man tas tinka.

    Like

  8. aleliuja, bet juk tai normalu. Tu tik ką pradėjai Amway verslą. Ir sakyti, kad chebra, aš dar negaunu pajamų, nematau nieko blogo. Aš galiu pasakyti kad mano min atlyginimas, nuo kurio pradėjau dirbti buvo 430. Ir dirbau pusė etato – 215. Tokia pradžia. Ir nematau aš tame nieko gėdingo. Skirtingai, nei tu. Tiesiog tu bijai pripažinti, kad jų negauni, ir jei esi moteris nuojauta tau sako, kad taip ir bus.

    “tikrai žinau. atsakymas tavo paviršutiniškas. bet man jo užtenka.” – nekomentuosiu 🙂

    Beje, aš tikrai manau, kad Lietuvoje tikrai yra, kas uždirba iš Amway. Koks 10-15 žmonių. Taip, taip, nesumaišiau skaičių. 10-15. Tie kurie atnešė Amway į Lietuvą. Jie stovi piramidės viršuje ir gauna. Net tikriausiai daugiau nei po 5000 Lt. O visi kiti – koks tūkstantis žmogelių, patiria tik nuostolius. Klausimas, kaip nuversti juos (užtenka vieną) nuo piramidės ir atsistoti pačiam ten. Tik toks. Patenki ten ir tu gauni gerus pinigus. Gaunančių uždarbį būrio nepadidinsi. Bent jau be galo sunkiai. Gali tik užimti kažkieno vietą. Lengva tai ar sunku?

    Like

  9. Oi, dėl “tikrai žinau” – antrą dalį ne taip perskaičiau. Perskaičiau – atsakymas buvo paviršutiniškas, bet man to užteko.
    Sorry, pradedu abejoti kiekvienu žodžiu.

    Like

  10. Obuolys. Kaip įdomu. O toks titulas Amway platintojų suvokiama kaip pagyrimas? Na, pvz., man pasakytų, kad įšventina mane į obuolius, tai ką aš žinau. Pagalvočiau, gal čia kokia užuomina, kad reikėtų dietos pasilaikyti… O obuolys- tai čia žemiausias vaisius, jei gerai supratau? Koks aukštesnis? Kokia ten vaisių (daržovių ar kitų maisto produktų) hierarchija? Tikrai labai smalsu, būčiau dėkinga už atsakymą.

    Like

  11. Ladymadonna, privertei ir mane nusisypsoti 😀 Jo banaliai tariant tave isventina i “obuolio” statusa. Ir netgi prisega tau raudono obuoliuko zenkliuka 🙂 Kodel obuolys? Istorija paprasta. Organizacijoje kuriai priklauso Aleliuja ir kazkada as virs musu visu tolimoje JAV yra toks dvigubas deimantas Donas Kingas. (kad butu vaizdziau kai mes cia lietuvoje nusiperkam amway dantu pasta jis tai pajaucia). Jis yra is NY. O tie kas buvote JAV zinote kad NY miesto zenklas yra OBUOLYS. Kaip Kauno stumbras taip NY obuolys. O i obuolius tav isventita tuomet kai tu pasieki 12% apyvartos. Litais tai butu apie 12000 lt. Tuomet visi auksciau virs taves esantys ar salia taves supranta kad pasiekus si lygi tu jau pradedi kazka suvokti apie si bizni ir esi pasiruoses rimtesniai info arba tiesiog didesniai tiesai. Ir tau atsiveria durys i papildomus seminarus. Zodziu tampi sioks toks vipas. Taigi kadangi Donas Kingas is NY tai jis budamas jau itakingas amwejininkas nusprende kad visi po juo priims nauja tradicija. Pasieksi 12% tapsi “obuoliu”.
    Na ir tai labai sekmingai prigijo. Isivaizduokit atvaziuoji i seminara isiseges obuoli ir dalis zmoniu tau spaudzia ranka ir sako saunuolis nes jie jau yra “obuoliia” o dalis ziuri i tave kaip i pusdievi ir dalis sako wow o dalis sako “as dar ji apdesiu” 😀
    Zodziu jautiesi afigiennai. Sakau taip nes pats esu tapes “obuoliu”. Tikrai fainas jausmas. Tik deja tai gali pajausti tik amway seminare. Nes jei su siuo zenkliuku iseisi i gatve tai mazu maziausiai atrodys keistai 🙂 ir niekam tai nieko nereiks.
    Na o kai tapau obuoliu uzdirbau net 400 zlotu! Su isvadomis neskubekite! 350 pagal kursa litu gauti kelis menesius is eiles nera jau taip blogai. Taciau tai tik 350 lt po beveik 3 metu biznyje. Ir patikekit nebuvo taip kad visai nieko nedariau.
    Tai va siek tiek info is vidaus!

    Like

  12. Beja, idomi info.
    Po to kai Aleliuja uzsimine kazkuriame is siu blogu apie tai kad jo aplinkoje yra milionieriu ir jei as teisus kai kurie is ju gyvena is amway jau. Man kilo smalsuma ieiti i Amway puslapi susirasti pajamu skaiciuokle i pamodeliuoti savo pajamas. Mano tikslas buvo suzinoti koki lygi as turiu pasiekti kad per metus galeciau generuoti 1 miliona litu.
    Taigi sumodeliavau taip kad po savimi turiu 23 zmones i plote (ne vienas po kitu) kurie yra pasieke platinini lygi (arba 21 %) O tai reiskia kad as su 23 zmogeliais 21 procente esu net KRAUN ABSADORIUS. Tai yra kosminis lygis ir zinomiausiai is amway zmogus pasiekes toki lygi yra Dexteris Yegeris. (apie ji galite paguglinti). Taigi tapes lietuvoje antruoju o gal treciuoju Dexteriu Yegeriu mano pajamos (kaip parode skaiciuokle) per metus sudarytu 518 400 zlotu. Arba per menesi 43 200 zlotu.
    Toliau pameginau pamodeliuoti kitaip. Tarkim po savimi as turiu 6 deimantus. Si 6 deimantais po savimi mano metines pajamos jau priartetu prie 900 200 zlotu. arba per menesi 75 600 zlotu.
    Kolkas Lietuvoje deimantu dar nera.
    Kiek man yra zinoma jau Minetas Maximovicius deimanto lygi pasieke per 18 metu ir po savimi dar neturi neivieno deimanto. Taciau turi kelis smaragdus. Po smaragdinio lygio eina jau Deimantinis.
    Buvo visai smagu pazaisti su ta skaiciuokle. 🙂

    Like

  13. Nu nieko čia nenustebinai iš esmės kas su ta skaičiuokle susidūrę. Tik atfatf dabar turės peno liežuviui, nes jis nežino kaip ten viskas veikia iš esmės.
    Toje skaičiuoklėje gali pamatyti labai didelius skirtumus jei tu sumodeliuosi 23 žmones vienaip – tarkim kaip tu padarei kad visi tiesioginiai yra platinos, arba jei sumodeliuosi kitaip ir išmėtysi tas 23 platinas žemesniuose lygiuose, arba jei dar kuriam nors gylyje įmesi vieną smaragdą ir pan. Kita vertus Pabandyk prie tų platinų tiesioginių pridėti keliasdešimt tiesioginių kurie sėdi kaip klientai, arba sėdi kokiam 3 – 6 procentuose ir pamatysi koks skirtumas piniguose atsiranda. VISKAS LABAI SKIRIASI PRIKLAUSOMAI KOKIA TAVO BIZNIO KONFIGŪRACIJA.

    Lygiai kaip tu rašai kad obuoliuką turėdamas uždirbai 350 lt/mėn. Žinau žmones kurie turėdami obuoliuką uždirba 15 lt/mėn. nu ir kas? nieko. pas juos biznio modelis yra blogas. Žinau būdą kaip turint obuoliuką galima uždirbti kad ir ~1300 Lt/mėn. nu ir kas?

    Like

  14. aleliuja, na, kad aš turėsiu peno liežuviui tai tikrai. Paskutinį kartą, kai prašiau, jog prisijungtum prie šios Amway skaičiuoklės ir pažiūrėtum, ką ji rodo, tu pateikei skaičius, kuriuos vėliau pasirodo tu pateikei ne iš Amway skaičiuoklės, o pats sugalvojai, ar Amway sponsoriai tau pasakė. Tai man natūraliai kyla klausimas, ar ir dabar tu juos pateiki iš galvos, ar tikrai žiūrėjai, ką Amway skaičiuoklė pateikia.

    Like

  15. 😀 aš tuos skaičius sapnuoju ir tą matematiką tos skaičiuoklės mintinai vidurį nakties pažadintas tau parodyčiau. Nėra prasmės man jungtis prie skaičiuoklės kad pamodeliuoti 12 procentų galimybes.

    Ta skaičiuoklė skirta tuo atveju jei biznis super super sudėtingas ir tingi 2+2 dėliot ir sumuot ir skaičiuos.

    Like

  16. Na, aš kadangi susidūriau su labai daug dalykų, kuriuos Amway verslininkai sako, kad taip yra, o kai patikrini, tai yra kitaip, tai tavo vietoje visgi patikrinčiau. Ir vis tiek neetiška sakyti, kad pagal Amway skaičiuoklę gauni tokius skaičius, jei tu jos nenaudoji. Reiktų sakyti – pagal mano apskaičiavimus, kuriais aš šventai tikiu …

    Like

  17. Nu tu man atsakyk koks tau skirtumas jei aš pasakysiu kad 2*2 yra 4 ir kad nenaudojau kalkuliatoriaus šitam reikalui? Vistiek sakysi, Aleliuja, įsijunk kalkuliatorių ir sudaugink. Kiek matai? 4? ok taip ir parašyk – kalkuliatoriaus ekrane matau 4 (nors mintyse sudauginęs nebuvau tiek garantuotas, bet šventai tuo tikėjau). 😀

    Like

  18. Na, ten nėra aišku kaip du kart du. Ir pirmą kartą mokykloje man ir visiems įrodinėjo, kad du kart du yra keturi (ima du pieštukus, du kartus ir skaičiuojam, opa, keturi). O tau pateikė be įrodymų. Ir tu tiki. Toks ir skirtumas.

    Like

  19. Nu nežinau ką tau atsakyt. Ten paprasta matematika, kai įsikerti į esminė taisyklė kaip juda pinigai ir kaip skaičiuojama viskas. Tada gali ant popieriaus bet kokio dydžio bet kokios struktūros medį ir su bet kiek žmonių nupiešti ir aš tau ant popieriaus jį galiu suskaičiuoti visą. Skaičiuoklė šiuo atveju palengvina darba ir greičiau tai padaro.

    Like

  20. Kaip supratau įsijungei kalkuliatorių ir patikrinai, kad 2*2 yra 4. Ar visgi neįtikėtina ir prisijungei prie Amway skaičiuoklės ir ją išbandei?

    Like

  21. aleliuja yra teisus sakydamas kad su skaiciuokle galima sumodeliuoti situacija taip kad budamas 12 procente arba obuoliu , gali uzdirbti 1300 lt. Bet tai tik teorija, kaip buvo ir manasis paskaiciavimas.
    Taciau turejau viena minti modeliuodamas varianta kuri pateikiau anksciau. Norejau padaryti taip kad mano biznis butu automatizuotas, kad neva man nebereiketu daugiau dirbti tame biznyje. O tai ymanoma tik vienu atveju. Po savimi reikia tureti deimanta. O dar geriau 6 🙂
    Vat tada viskas tampa idomu. Nemazai pinigu reikia skirti ir po tavimi esantiems deimantams. Jie gi visgi deimantai. Na taves irgi pamirst negalima nes tie deimantai po tavimi. Vat tokiu atveju uzdarbis ne pats ispudingiausias.
    Bet jei tu po savimi turi daugybe tokiu kurie nekyla “karjeros laiptais” taciau reguliariai ir stabuliai leidzia pinigelius, tu tikrai gali puikiai pasipelnyti.
    Tarkim jei tu pats esi 21 proc. o po tavimi i ploti yra 20 zmoniu ir visi jei yra 6 procente tuomet tu uzdirbsi 9 833 zlotu per menesi. Taip tu esi 21 % bet tavo biznis kita diena gali sugriuti. Tik del to kad po tavimi nera ne “obuolio” 🙂 (skaiciai pateikti is skaiciuokles)Aleliuja taippat teisus sakydamas kad jei tavo biznio struktura yra TEISINGA, tada tu gali labai sauniai judeti i prieki i turtingesi rytoju. Bet patikekit, pats sunkiausias sio biznio aspektas yra vystyti teisinga biznio struktura. Nors teoriskai viskas yra teisinga. Ir Aleliuja tikrai nemeluoja.

    Like

  22. Sveikas, atfatf,

    Tai, va: apturėjau ir aš šiek tiek patirties su šiuo… verslu. Teko šiandien sudalyvauti seminare. Kitaip tariant, su vaikinu išsidūrėm kaip mergos su trečiais vaikais. Ir gan nepigiai, nes, visgi, studentai esam. Pasirodo, tai, jog geras ir PROTINGAS vaikino draugas garantuoja, kad bus nerealiai geras verslumo seminaras, nereiškia, jog tame seminare išgirsi apie verslumą ką nors daugiau nei frazę „statyti verslą“. Kaip ir nereiškia, jog ant tavęs nuolat nepils viso įmanomo NLP šlamšto. Nieko tokio. Pamoka išmokta.

    Po pirmos dalies nusprendėm, kad gana čia gaišti laiką ir išnešėm skudurus namo.

    Apskritai, būtų gan įdomu sužinoti, kiek jie uždirba iš tų „verslumo“ seminarų. Šitas vyko Litexpo trečioje salėje, kuri talpina, berods, iki 2000 žmonių. Liaudies buvo bent 1000, greičiausiai apie 1400—1600. Bilietas kainavo 52 Lt. Salės nuoma dienai 12000 Lt + įrangos nuoma. Matematika čia paprasta gaunasi…

    Like

  23. Baltuma – norint ką nors išgirsti apie verslą, reikia pirmiausiai užaugti iki tokio lygio, kad suprastum apie ką šneka. Aš kai nesuprantu ko nors apie ką nors irgi sakau labai panašiai “NLP šūdas” 🙂
    Panašiai jaustumeis jei netyčia papultum pvz į NASA organizuojamą seminarą apie raketų variklius, bet įtariu kada tada nerašytum “NLP šlamštas”, nes ir pati nemeluodama sau pripažintum, kad š teišmanai apie raketinius variklius ir kosmines technologijas, bet kažkodėl manai kad apie verslumą tu išmanai daug:) SUPER. O kas tau tai sakė? 🙂 Sėkmės.

    Like

  24. Ne tau man aiškinti apie kažkokį „užaugimą“. Apskritai, ne intelekto nesužalotiems tipams, kurie apsilanko poroje seminarų ir atseit jau „verslinykai didžiausi“, man ką nors aiškinti šia tema. Apie tas gražias schemytes bei psichologines taktikas aš dar šį bei tą žinau. Ne ant tos, liaudiškai tariant, rauniesi.

    Jei tamstai atrodo, kad NLP naudojimas žmonių kvailinimui ir verbavimui į organizaciją, turinčią sektos bruožų, tai siūlau pažiūrėti, ar kartais ant grindų varžteliai iš tamstos galvos nesimėto.

    Beje, nuo to, kad užsimanei braškę bananu pavadinti, tai netampa faktu, ar ne? Lygiai tas pats su seminarais ir visa kuo. Jei per tris valandas vadinamojo verslumo seminaro apie verslą teužsimenama, kad „jūs turit statyti biznį“, bet užtat kaip iš gausybės rago pilamos pseudomotyvacinės istorijos, regis, parengtos pagal Joseph Murphy knygas, tai geriausiu atveju tai galim pavadinti MOTYVACINIU, o ne verslumo seminaru. Tai yra sveiko proto, logiškai mąstantiems žmonėms suprantami dalykai, o ne mokslas, kurio supratimui reikia apsiginti disertaciją.

    Like

  25. Baltuma nesiparink 🙂 (aš irgi nervindavausi kai man teisybę pasako į akis, bet kantrybė ir pakantumas yra vertybė)

    Pirma – nepažįstu tavęs tiek kad galėčiau vertinti ką tu nusimanai versle, kiek tu turi patirties, bet vien iš tavo parašymo padariau išvadą kad tu versle turi tiek patirties kiek aš balete. Sorry jei tai skamba ne taip kaip norėtum girdėti, bet aš nesu tavo draugas kuris turėtų tau pataikauti ir net jei tu ateini pas jį susivėlusi pvz jis tau to nepasakys į akis, nes jis nenori griauti santykių. Aš neturėdamas nieko blogo, nenorėdamas žeminti, paprasčiausiai konstantuoju faktą iš to ką parašei. Verslo žmogus taip nerašytų. Verslo žmogus žino, kad verslas prasideda nuo tikslo, nuo motyvacijos, nuo savo baimių nugalėjimo, nuo šeimos santykių, nuo žmonių psichologijos, nuo santykių statymo, nuo sugebėjimo būti lanksčiam ir t.t. ir pan ir tik tada prieiname prie to ką norėtų girdėti verslo seminare samdomo darbuotojo mąstymą turintis žmogus – “versle svarbiausia tas ir anas …pinigai …investicijos…pelnas… investicinė grąža” ir pan 🙂

    Antra – NLP iš esmės nėra blogas dalykas. Tai paprasčiausia technika. Ir jei tu manai kad kai sėkmės žmogus naudoja NLP elementus tam kad užprogramuotų varguolį sėkmėi yra blogai. Tai nėra ką su tavim kalbėti, sorry. O kai tavo draugai, pažįstami ir kaimynai, TV ir internetas tave programuoja (beje naudodami tuos pačius NLP elementus intuityviai) nesėkmei – tai čia viskas ok? Aš manau kad daugumai reikia kažkokiu būdu perprogramuoti savo smegenis užtvindytas šlamšto, ir tegu tai bus NLP jei tik tai veikia.

    Trečia – sektos bruožų ten nei vieno nėra (iš to darau išvadą, kad tu tikroje sektoje nesi buvusi ir nesi mačiusi, o rašai tik iš delfio lygio straipsnių “patirties”). Galim pasiginčyti ta tema – ji mano mėgstamiausia 🙂

    Ketvirta – sėkmės tau didžiausios!

    Like

  26. Problema ta, kad tu ne teisybę sakai, o kliedi (kaip dažniausiai būna, kai prisimenama, kad kažkada mokykloje reikėjo interpretacijas rašyti). Ir, beje, net paryškinsiu, kad šį kartą nepraleistum: tai nėra kažkokios epinės patirties ar išskirtinių žinių klausimas. Suprasti, kad tas „verslumo“ seminaras su verslumu mažai ką turi bendra, pakankamus gebėjimus teoriškai turėtų turėti visi, kas matė bent elementariausias skaidres apie tai. Beje, nemaišyk verslumo su verslu. Tai nėra tas pats dalykas.

    Faktus konstatuoji klaidingai.

    Gal dar man papasakosi, kad atsakingų institucijų tiek lokaliai tiek tarptautiniu lygmeniu pateikiama verslumo samprata, kur akcentuojamas inovatyvumas, atsakomybė už savo veiksmus, nuoseklumas ir tinkslingumas, yra ne tokia teisinga kaip taviške? Beje, sėdžiu aš ir galvoju: kodėl tu teigi, kad šeimos santykiai verslume yra fundamento dalis?

    Mano draugas man kaip tik nepataikauja ir pasako gan nemažai kritinių pastabų (ypač šukuosenos atžvilgiu). Nešnekėk apie tai, ko nežinai.

    Pilnas internetas pasakojimų apie tokio „programavimo“ „bug’us“. Sakyčiau, prasta programa, jei nuolat lūžta. Priprogramuojat, bet vis tiek ne kas ten naudingai veikia. O kalbant rimtai, tai nereikia man čia pasakoti apie tai. Jei tos Šaraškino kontoros įkūrėjai būtų norėję programuoti „varguolius“ sėkmei, būtų ėję vesti RIMTŲ seminarų apie verslumą ir motyvaciją. Tokiu atveju to Amway elementariai NEBŪTŲ. Nežinau kaip tau, bet man „varguolių programavimas sėkmei“ su sistemos, kuri didelį pelną garantuoja labai mažai daliai jos narių, sukūrimu asociacijų neturi.

    Jei nežinojai, tam, kad žinoti sektos bruožus, joje pabuvoti nebūtina. Spėju, Antarktidoje nebuvai, bet žinai, jog ten palmės neauga.

    Nori bruožų?

    „Egzistuoja charizmatiškas lyderis, dažnai – garbinamas.“ — „Dexter Yager is sooooooooooooooooooooooo beyond awesome and flawless“ (tiek tame seminare, tiek interneto platybėse). Nežinau, ar kitus „deimančiukus“ galima įvardinti kaip lyderius, bet kiekviena aukštesnio „rango“ sistemos dalis sulaukia savo dalies aklo adoravimo.

    „Naudojamos smegenų plovimo technologijos.“ — dabar tam yra NLP.

    „Organizacija pabrėžia savo išskirtinumą likusios žmonijos atžvilgiu, laiko save pranašesniais.“ — pakeitus žmoniją kitomis verslo formomis ar konkurentais gaunamas itin panašus reikalas. Nuolatinės šnekos apie tai, koks geriausias iš geriausių yra Amway.

    „Organizacija turi “mes” prieš “juos” mentalitetą, supriešindama savo narius su likusia visuomene.“ — kaip manai, iš kur tos šnekos apie „varguolius“, „vergo mentaliteto ubagus“ ir „ofise bjauriam bosui ariančius kvailius“? Klausimas retorinis, beje, ir atsakymo nereikalauja.

    „Nariai daug laiko skiria gauti organizacijai pinigų ir pritraukti naujų narių.“ — daugiau nei akivaizdu.

    „Sektos narių požiūriu, tokia organizacija apibrėžiama, kaip santykiai tarp mokinių ir dvasinio mokytojo, kuris, savo ruožtu, irgi yra aukštesnio dvasinio mokytojo mokinys“ — mokytojas ne dvasinis ir patys santykiai ne tiek akcentuojami, bet modelis tas pats.

    Like

  27. prajuokinai 🙂 kalbi taip lyg jau būčiau šimtus kartų tai girdėjęs 🙂 Keisti sutvėrimai tie žmonės, atorod individualios asmenybės, bet kai pasigilini, tai interpretacijos pas visus vienodos, baimės vienodos ir argumentai vienodi 🙂 Beje tai nėra blogai. Tik juokinga 🙂 Nesigilinsiu, neturiu laiko, palikim tai “skaitytojui” 🙂

    Tik dėl sektos – jei paimti tuos argumentus kaip tu apibūdini sektą (beje punktai iš wikipedijos yraOK, tik tu juos ne taip interpretuoji) ir lygini Amway su ja, tai galima tada rasti daug daugiau sektų, pvz :
    APPLE – Jobsas yra sektantų dievas (tegul ilsisi jis ramybėje), plauna smegenis su savo balta spalva ir stilium išskirtiniu, laiko pranašesniais beabejo (nežinau biznio veikiančio kuris sakytų kad mesblogesnis už kitus 🙂 ), ir t.t.
    MICROSOFT būtų kita sekta, ŽALGIRIS trečia ir t.t. Atsimerk ir mąstyk giliau.

    Šaunu, kad baigus mokyklėlę ieškai, dalyvauji – pasieksi daugiau negu dauguma visuomenės. BET patarimas iš šono – neatmesk iš karto dalykų vien dėl to kad tu jų nesupranti iki galo, pabandyk pažiūrėti kitu kampu, pabandyk pažiūrėti iš tolo… Kaip sakė seminare (jei dar nebuvai išėjusi tuo metu) tau įmetė į kambarį purviną ir šlapią vištą draugas, neišspirk jos iš karto kaip futbolo kamuolio 🙂

    Like

  28. Auriau, ačiū už straipsnį man, bet mentalas (kaip tu rašai) pas mane ne tas 🙂 O kas bus ateityje, kas ten žino, gal ir pravers kada.

    Baltuma ir Aleliuja 🙂 Baltuma ale kietai čia suskėlei, pagarba. O labiausia nustebino žodis “adoracija” – aš tik prieš savaitę sužinojau ką jis reikšia, o tu laisvai naudoji, dar kartą pagarba. Ir apie sektas gražiai išrašei. Stebiuosi ir pavydžiu iš kur žmonės taip gerai moka reikšti mintis. Pas mane palaida bala gaunasi.

    Like

  29. Aleliuja, jei daug kartų girdi tas pačias nuomones, metas pradėti galvoti, ar jos nėra teisingos.

    Beje, pastebėjai, kaip „taršomas“ tas pats Microsoft už dar vieną nevykusią Windows versiją ar „Žalgirio“ žaidėjai už pralaimėtas rungtynes (tų pačių gerbėjų irgi). Ne?

    O gal dar pastebėjai, jog parašyta, kad sekta turi atitikti visus ar daugumą tų kriterijų? Tam, ką tamsta įvardijote, geriausiu atveju galima priskirti tris (1, 3 ir 5) ir tai gan švelniomis formomis. Jūs, štai, nedarote tik vieno: nereguliuojate asmeninio gyvenimo. Visa kita daroma ir labai stipriai.

    Beje, kodėl Jūs visi kalbate beveik identiškomis frazėmis ir pasakojate tas pačias istorijas? Kad ir ta apie vištą…

    Atfatf, ačiū.

    Like

  30. Baltuma – >80proc žmonių yra varguoliai dirbantys nuo ryto iki vakaro prie savo “staklių”, gyvenantys žemiaus vidutinės reibos. kodėl aš turiu jų klausyt? Aš nenoriu taip gyvent ir taip negyvenu. Jei tu nori kartu su jais solidarintis – klausyk jų patarimų.

    Kad Microsoft taršomas mnuo to biznis nepasidaro blogesnis. Jis daro puikiai tą ką ir turi daryti – uždirbti pinigus. Ir kolei tavo tėvai “sąžiningai” keičiasavo laiką į pinigus ir dirba DĖL PINIGŲ, Microsoftas dirba vietoj Bilo ir sistema jam uždirba pinigus, o jis savolaiką skiria labdarai, šeimai, savo sveikatai, savo hobiams, pomėgiams ir t.t.
    McDonaldas irgi taršomas ir visi žino kad ten nesveikas maistas – pridėjus prie širdies ranką pasakyk kad nevalgei nei karto McDonalde? Bet nuo to biznis blogesnis nepasidaro. Matai čia panašiai kaip ir drambliui nerūpi ką šunys aplink jį loja, jis eina priekin. Biznis taip pat – nesvarbu ką mano 80proc visuomenės (kurie net nunutuokia kaip sistemos verslo veikia iš esmės), jis eina į priekį ir uždirba pinigus to verslo sąvininkui. Beje tie “šunys” turėtų neloti piktai, o džiaugtis, kad yra tokių verslų ir sistemų, nes jei ne verslai, jie neturėtų kur dirbti ir keisti savo laiką į pinigus. neturėtų už ką duonos valgyt.

    Dėl sektos -nei tu buvai komandoje, nei tu žinai kaip ten viskas viduje daroma. Iš vienos valandos pabuvimo seminare pasidarei experte. super. 😀 Tam ką aš įvardinau galima priskirti visus kriterijus. Ir gan stipriai. Gal tik tu to nenori pripažinti, bet nuo to tiesa neišnyksta, dėsniai išlieka tie patys. Nesvarbuar tu jais tiki ar netiki.

    Vištos istoriją paminėjau, nes ją išgirdau užvakar kaip ir tu ir ji man patiko, nes taikliai buvo pasakyta. Niekas čia nesikartoja, nebijok.

    Like

  31. beje dėl biznio “taršymo” – tereikia pažiūrėti kas jį taršo – tie patys žurnalistai, tie patys varguoliai (beje atsiprašau už šį žodį, jei kai kuriems jis įžeidžiantis ir žeminantis, aš tikrai taip nemanau, man šis žodis patinka, nes jis 100proc atspindi tuos žmones ir sakyčiau turi lietuviškas šaknis – vargo bitės 🙂 nieko nenoriu žeminti ar įžeidinėti, kiekvienas žmogus unikali asmenybėir jo teisė rinktis ar jis darys biznį, ar jis visą gyvenimą valys kaminus ir bus laimingas,ar jis sėdės maximos kasoje ir sieks savo svajonių tokiu būdu), tie patys ~80proc kurie nežino kas yra verslas, kas yra sistema, kas yra kai pinigai ir verslas dirba už tave, o ne tu jiems.

    Like

  32. 80% gyvena žemiau vidutinės ribos? Iš kur tokie procentai? Ir kuo blogai neturėti savo verslo, jei tau tavo darbas patinka? Labai iš aukšto jūsų kompanija žiūri į tokius asmenis, kurie nepatenka į jūsų piešiamo „tobulo gyvenimo“ vizijos rėmus. Ir dar: įdomus tas tavo mąstymo būdas „man kažkas nepatinka, todėl tai yra neteisinga“.

    Jei manai, kad, tarkim, Windows Vista buvo taršoma nepelnytai, tai greičiausiai ja nesinaudojai. Verslas nėra atleidžiamas nuo kritikos vien dėl to, kad tai yra verslas. Šito, kiek suprantu, tu nesuvoki.

    Beje, kaip manai, Gates’as kiek dirbo prieš tai, kol galėjo išeiti į pensiją? Ne metus ir ne du. Ir galiu duoti galvą nukirsti, kad tai nebuvo pora valandų popierių parašinėjimo per parą. Skaitei jo 11 punktų kalbą? Spėju, kad ne.

    O kaip tas verslas pinigus uždirba, tai jau nesvarbu? Tokiu atveju ir narkotikų verslas yra geras, nes pinigus uždirba. Ir kilimų verslas kur nors Indijoje, kur dešimtmečiai vaikai sveikatai kenksmingose sąlygose dirba po 14 valandų per dieną, 6 dienas per savaitę tam, kad per dieną užsidirbtų ryžių porcijai. Tai irgi pinigus uždirba, bet metodai kalba patys už save. Jūsų kompanijos metodai irgi toli gražu nėra krištolo tyrumo. Jei tiesa ir tai, ką apie jūsų produkciją šneka, tai, sakyčiau, ne kažką… Legali piramidė su smegenų plovimu.

    Dramblys kartais sustoja. Būna, kad miršta, būna, kad ateina „Dramblių elgesio kontrolės tarnyba“ iš Kanados ir priverčia susimokėti vieną kitą dešimtį milijonų dolerių, nes dramblys negražiai elgėsi. Matai, ne visada tiems drambliams gražiai eiti sekasi…

    McDonalde valgiau. Ir jei nebus kito pasirinkimo, valgysiu. Jei bus, nevalgysiu. Ir kas iš to?

    „Beje tie “šunys” turėtų neloti piktai, o džiaugtis, kad yra tokių verslų ir sistemų, nes jei ne verslai, jie neturėtų kur dirbti ir keisti savo laiką į pinigus. neturėtų už ką duonos valgyt.“ — tai ką parašei apskritai yra šlykštu ir nepagarbu nuo pirmos iki paskutinės raidės. Maždaug: „verslas yra absoliuti panacėja, absoliutus gėris, tai, ką daro verslas, yra nekvescionuotina, verslas neneša atsakomybės ir apskritai, nusilenkime verslui“. Ir tai gan gražiai susišaukia su jūsų kompanijos požiūriu į pasaulį ir žmones. Ypač tuos, kurie nepasimauna ant „svajonių prekybos“ brangiuose seminaruose.

    Nesu iš tų žmonių, kurie susižeidę laukia, kol ta žaizda supūliuos, kad pažiūrėtų, „kaip ten iš tikro“. Mačiau pakankamai ir nosies ten neįkišus, skaičiau ne vieną buvusio sistemos nario atsiliepimą.

    „Tam ką aš įvardinau galima priskirti visus kriterijus. Ir gan stipriai. Gal tik tu to nenori pripažinti, bet nuo to tiesa neišnyksta, dėsniai išlieka tie patys. Nesvarbuar tu jais tiki ar netiki.“ — tai, prašom, čia yra nuoroda į Wikipedios puslapį apie sektas (http://lt.wikipedia.org/wiki/Sekta). Jei jau esi toks garantuotas, prašau, pagrįsk, kad tiek Microsoft, tiek Apple, tiek Žalgiris yra sektos. Apžvelgdamas visus kriterijus ir nė vienu mažiau. Jei to negali padaryti, reiškia, tavo teiginys yra absoliučiai niekinis (koks jis ir yra, nes sukliedėjai riebiai).

    Ak, tų pačių istorijų nepasakojate? Prieš porą metų pas mano pamotę vienas po kito buvo atėję du veikėjai, kurie pasakojo apie tą pačią vištą, tą patį pasirūpinimą šeimą, tą patį nepriklauomą verslą ir t.t.

    „nieko nenoriu žeminti ar įžeidinėti“ — bet vadinti kitus žmones „varguoliais“ ir kvarksėti apie „šunis“ tai tau netrukdo.

    Beje, kodėl tu neatsakei į šiuos klausimus: „Gal dar man papasakosi, kad atsakingų institucijų tiek lokaliai tiek tarptautiniu lygmeniu pateikiama verslumo samprata, kur akcentuojamas inovatyvumas, atsakomybė už savo veiksmus, nuoseklumas ir tinkslingumas, yra ne tokia teisinga kaip taviške? Beje, sėdžiu aš ir galvoju: kodėl tu teigi, kad šeimos santykiai verslume yra fundamento dalis?“?

    Dar vienas dalykas: kadangi, kiek supratau, buvai tame seminare su lenkais, tai noriu paklausti, ar tau nesukelia diskomforto tai, kad labai labai gero norinti kompanija rengia seminarus už tokią gan nemenką kainą? Jei pinigai atiteko tiems keturiems veikėjams, kurie labiausiai stovėjo ant scenos, tai šie per vakarą užsidirbo bent po vieną vidutinę algą. Greičiausiai daug daugiau.

    Ir kodėl viskas rašomasi ir raginama rašytis (net jei klausoma ne pirmą kartą) labai aktyviai, nors jokių revoliucingų idėjų nepateikiama?

    Like

  33. Baltuma, tokia kieta ir neturi tokios info. Taigi pilnas internetas. Kad ir: http://www.alfa.lt/straipsnis/10418934/?Lietuvoje..gyvenimo.lygio.erozija=2010-11-01_17-51
    Visą straipsnį perskaityk neskubėdama,bet lentelė apacioje paprastai ir aiškiai parodo kad uždirbančių >2500lt yra tik 21,7proc. ir t.t.
    Dar kitas sakinys geras – Be to, daugiau nei kas ketvirtame (26 proc.) namų ūkyje apskritai nėra pajamų už darbą gaunančių asmenų.
    ir t.t.

    Baltuma – niekas nesako kad turėti savo mėgstamą darba yra blogai. Aš taip nesakiau. Paklausk tik kiek žmonių mėgsta savo darbą. Yra daryti tyrimai. Ne vienas ir ne du. 9 iš 10 neitųnuo rytojaus į darbą jei ne pinigai.

    ir t.t. labai neturiu laiko atsakinėti į studentiškus klausimus ir argumentus… gal pagoolink ? ir jei tikrai nerasi ko nors tai tada klausk tiesiai, be didelių išvedžiojimų irstraipsnių. čia nereikia refereto rašyt. 🙂 Už puslapius niekas pažymių nerašys.

    Like

  34. Dėl to, kad tavo info abejotina (pasirodo, ne be reikalo). Straipsnyje rašo, kad daugiau nei 2500 Lt uždirba 21,7%. Vidutinės pateikiamos pajamos — 1922 Lt. 1922 Lt =/= 2500 Lt. Taigi gaunančių didesnes nei vidutines pajamas procentas turėtų būti didesnis.

    Taip, sakinys geras: „nėra pajamų už darbą gaunančių asmenų.“. Kaip manai, kas įeina į tą kategoriją, kuri už darbą pajamų negauna? Ir ar manai, kad jie iš kur nors kitur tų pajamų negauna?

    Deja, tu PRIVALAI atsakinėti į tuos klausimus ir gintis, kitaip tai, ką tu čia šneki yra tiek pat reikšminga kiek vaiko „gugu gaga“. Veliesi į diskusiją — elkis adekvačiai. Jei ką nors teigi, tai turi tai ir pagrįsti. Neatsakyti į tai, kas nepatogu, sugeba kiekvienas asilas. Jei nežinojai, tai tavo, kaip, pavyzdžiui, teigusio, kad Microsoft yra labiau sekta nei Amway, rūpestis yra tai pagrįsti, o ne mano susirasti tai pagrindžiančią informaciją. Jei nepagrindi, galima traktuoti, kad paprasčiausiai negali, todėl tai galima mesti lauk. Nežinau, ar esi girdėjęs apie tokį dalykai kaip debatai, bet ten priimtos būtent tokios taisyklės.

    Beje, ar man čia kartais nesmirdi dar viena jūsų kompanijos taktika — išsisukinėti nuo klausimų? Klausimas retorinis, nes smirdi ir labai.

    Like

  35. Kabinėjiesi prie žodžių ir tiek 🙂 Linksmi tavo tipo žmonės, kurie jokiu būdu nepripažins kito tiesos, net jei pateikiamas faktas, knaisios kol įrodys kad bent jau žodyje klaidapadaryta rašybos ar pan 🙂 Matyt turi daug laiko niekams.

    Jei tau 1922lt yra vidutinis pragyvenimo lygis ir jis daugskiriasi nuo 2500lt tai valio ,tegu bus taip. Man atrodo, kad šitie skaičiai išesmės yra tik sausa statistika ir netgi gaunančios šeimos 3500lt aš negalėčiau vadinti vidutiniškai gyvenančiais šią dieną Lietuvoje. Kitavertus pažįstu žmonių gyvenančių ir už 200lt/mėn ir jiems gerai:)

    Taip, gauna iš kitur pajamų – dauguma gyvena iš tėvų kišenės, vagia, ar prisirenka prie SM stovėdami rieškutes atkišę. Verslininkų pajamos čia turėtų papulti, tai manau kad čia neįeina žmonės turintys verslą ir gaunantys “direktoriaus” atlyginimą. Aišku dar juodos pajamos, vokeliai ir pan 🙂 Bet tokių yra mažuma žiūrint iš esmės.

    Atsakinėti į klausimus aš NEPRIVALAU, klysti. Lygiai kaip ir tu neprivalai sutiktu su mano ar kitų nuomone, lygiai kaip ir atftaf neprivalo ir t.t. Gal tik iš sportinio intereso turėdamas laiko juos atsakysiu.

    Beje – nemačiau čia niekur užrašo DEBATAI, tai nereikia čia įsivaizduoti, kad mes dabar žaidžiam jaunųjų studentų debatų vakarėlį. 🙂

    Like

  36. Dėl kritikos apie verslą – taip, gali jį kritikuoti, niekas gi nedraudžia. Šmeižti tik negalima ir už tai gali greit pasodint parų, ypač tokią aršią (čia gerąja prasme), turto neturinčią merginą 🙂
    Bet aš noriu pasakytine taikad negali kritikuoti, o tai kad nuo tavo kritikos verslas nesustoja ir nepasidaro blogesnis.
    Beje nedaryk tokių klaidų per skubėjimą ir skirk verslą nuo produkto. Microsoft corp – verslas. Microsoft Windows Vista – produktas.

    Gates kūrė imperiją ilgai, >30 metų. Nu ir ką? Aš neatsimenu kad būčiau sakęs jog jis sukūrė verslą per 2 metus 😀 ?

    Kaip verslas uždirba piningus svarbu geriems žmonėms. Man irgi svarbu. Dėl to niekada nedaryčiau nelegalaus verslo ar tokio kuris neatitinka etikos ir moralės normų, pažeidžia 10 Dievo įsakymų.
    Mūsų kompanijos (beje tai ne Amway, tikiuosi nemaišai šių dviejų dalykų?) verslas atitinkavisas moralės, etikos normas ir tikrai nepažeidžia nei vieno iš 10 Dievo įsakymų. taip kad nesuprantukodėl tu sulygini tai ką darom mes su narkotikų bizniu kuris iš esmės nelegalus?
    Jei nors kiek logikos įjungtum, suprastum, kad 50 metų besisukanti veikla, kuri atvirai viešai rodoma, reklamuojama, kompanija viską derina valstybiniam lygmenyje, moka mokesčius ir pan negalėtų būti nelegali. Dauguma atvejų.

    Apie šunis tu bereikalo čia, labai geras akivaizdus pavyzdys. Verslas nėra panacėja, čia tu improvizuoji, elgiesi moteriškai ir naudoji daug emocijų. Kur tie debatai dingo? 😀 Paprasčiausiai jei kalbėti apie gerą verslą, etišką ir legalų – tai yra tai, kas duodatau duonos ir stogą virš galvos. Ir tiek. Ar čia man pradėti aiškinti ekonomikos pradžiamokslį apie tai kad vyriausybė ir seimas negamina pinigų, ir apie tai kad tai ką parneša tavo mama į šaldytuvą neduoda maximoje už dyką?

    Tie sistemos nariai, kurių atsiliepimus skaitei dauguma (ne visi aišku) atvejų yra žmonės, kurie pabandė, jiems nepasisekė, nes jie tingėjo dirbti paprasčiausiai, o žmogaus prigimtis neleidžia atvirai kitiems prisipažinti kad “iš tikrųjų tai aš pats nieko nedariau, neskyriau laiko tam ir pastangų ir nieko nesigavo”, todėl jie rašo sako – “gaidys tas verslas, tik žmones išdūrinėja, žada milijonus išdangaus, o nieko ten nėra, metuslaiko prabuvau ir nieko neuždirbau”. 😀 Tose jų kalbose net kelios logikos klaidos yra ir akivaizdžios tiems kas domisi ir gilinasi į esmę, o ne paviršutiniškai pletkus klauso.

    Apie sektas ir jų apibūdinimus:
    – pirma ten parašyta aiškiai, kad nebūtinai visus, o daugumą išvardintų kriterijų.
    – antra – jei tu žinotum kiek aš laiko tuo domėjausi ir kiek per savo patirtį gaunu tokių “argumentų” kaip tavo, kurie niekuo nesiskiria (minėjau), taisuprastum kad man net nereikia dirbti tuo klausimu, pas mane galvoje jau iš karot yra atsakymai paruošti, šabloniniai, bet elementarūs argumentai, kad net 9m vaikas suprastų. Bet jei taip nori, pažaiskim “10tokų mūšį” (beje tie wikipedijoj išvardinti punktai dar ne visi, jų galima daugiau prigalvoti):
    [b]Egzistuoja charizmatiškas lyderis, dažnai – garbinamas.[/b] dar nuo senų laikų nepamirštamas Sabas- jis garbinamas (maikutės, šūkiai, vėliavos) ir jis charizmatiškas (tikriausia dar negimus buvai kai jis parodė garsų savo ančiukų šokį http://www.tavovideo.lt/games/zalgiris-cska-1978-finalas )
    [b]Vidaus taisyklės ir lyderio sprendimai nekvestionuojami. Už kvestionavimą dažnai taikomos sankcijos.[/b]- FIFA turi savo taisykles, kiekvienas treneris komandos turi savo taisykles – kada ateiti į trefkę ir pan. Jei jų nesilaikysi tavo bėdos. Atsiranda krepšininkas kuris nėnori 8val keltis į trefkę ir pradeda kvescionuoti. nu ir ka? Treneris leidžia visai komandai miegoti ilgiau, ar visgi ?
    [b]Naudojamos smegenų plovimo technologijos.[/b]- beje pasakysiu kad mano nuomone tai gerai, priklausomai kokios tos metodikos naudojamos. ŽALGIRYJE krepšinikams ištisai plaunamos smegenys kokie jie geri, kad jie laimės, kad priešininkas silpnas. Žodžiu keliama motyvacija žmonių ir pasitikėjimas. ir tai gerai.
    [b]Organizacija kišasi ir reguliuoja asmeninį narių gyvenimą.[/b] – krepšininkas savo asmeniniam gyvenimetarkim prisigeria ir padaro avariją, žunalistai nufilmuoja padaro šou iš to. Manai treneris ir FIFA tuo patenkinti ir nieko nesako? Skiriamos baudos net įvairios ir pan. Taip kad reguliuoja, nes taidaro tiesioginį įvaizdį pačiai organizacijai, komandai.
    [b]Organizacija pabrėžia savo išskirtinumą likusios žmonijos atžvilgiu, laiko save pranašesniais.[/b] jau minėjau apie tai kad kitos komandos silpnos, mes nugalėsim. ir pan.
    [b]Nariai daug laiko skiria gauti organizacijai pinigų ir pritraukti naujų narių[/b] Oj čia tai belenkaip akivaizdu krepšinyje, ir akcijos organizuojamos, renkami pinigai, ir rėmėjai travinami prisidėti prie komandos pinigais ir t.t.
    🙂 nu pradėk kabinėtis prie žodžių 🙂

    dėl įžeidinėjimo – kiekvienas žmogus kaip nori taip ir perskaito parašytą žodį. Gali jį perskaityti su neigiama emocija ir spalva, o gali perskaityti tiesiog elementariai. Tai aš paprasčiausiai naudoju tą žodįnes jis puikiai atspindi esmę – varguoliai yra vargo bitės. Taip net mūsų seneliai sakė. Nesiparink.

    dėl apibrėžimo verslumo – jų nėra vienas. Tavo pateiktas irgi teisingas, beje jis mano supratimu reiškia tą patį ką aš sakau, tik žodžiai kiti. Kaip sako močiutės – kaip pavadinsi taip nepagadinsi.

    o šitas “Beje, sėdžiu aš ir galvoju: kodėl tu teigi, kad šeimos santykiai verslume yra fundamento dalis?“?” – išvis nesupratau kad klausimas? Čia supratau kaip tavo garsiai ištartus pamąstymus, pasikalbėjimą su savim. 🙂 Jei reikia atsakysiu. Užduok klausimą.

    Beje tą savybę rašašyti tik tam kad rašyti, ir rašyti daug – pasistenk išmesti iš savo elgesio, nes tai nepriduoda…nieko. Pasikartosiu – čia ne referatas ir nelaimi tas kuris daugiau aprašo. geriau rašyk esmę ir neišsiplėsk.
    Ir dar daug lengviau būtų jei paimtum 1 (vieną) argumentą ir tik jį gvildentumėm visais kampais, o kai “sutartumėm”, galėtumėm imti sekančio, nes dabar papili 30 klausimų ir nuomonių, tai sunkususigaudyti ir pati po to pradedimakaluotis į kurią kuris atsakymas 🙂
    (Čia yra internetinių komentarų ir blogų problema beje lyginant su žmonių kalba)(ir mano atsakymai į tiek daug”argumentų” pasiklystavienas kitame)
    SĖKMĖS

    Like

  37. dar prie vidutinio uždarbio ir gero darbo temos – straipsnį į temą pamačiau – [b]Pusę Baltijos šalių gyventojų dirbs ir per šventes [/b]
    http://verslas.delfi.lt/business/puse-baltijos-saliu-gyventoju-dirbs-ir-per-sventes.d?id=52935675

    dabar pulk aiškinti kad jie eina į darbą per šventes dėl to kad tai jų mėgstamas darbas ir jie taidaro savo noru ir kad jie nieko kito nenorėtų daryti tuo metu, ir kad šeima yra numeris vienas prioritetas jų gyvenime 😀 😀 😀

    Like

  38. Aleliuja, pasiduodu. Kol tu nepadėsi visų savo nesąmonių į šoną ir nepradėsi elgtis kaip normalus mąstantis žmogus, o ne statistinis delfio komentatorius, kuris net nesupranta elementaraus eiliškumo, kad kai verslas/produktas/asmuo/etc turi defektų, tada jis kritikuojamas, o ne ar dar velnias žino, kaip. Arba nesupranta to, jog joks save gerbiantis žmogus su veikiančiomis smegenimis nesielgtų pagal modelį „Mano nieko nepagrįsta nuomonė yra vertingesnė už bet kokią statistiką, todėl aš jos ir negrįsiu, o geriau oponentą išvadinsiu aršia prie žodžių besikabinėjančia mergaite, kurią reikia paduoti į teismą už šmeižtą“.

    Konsensuso tarp mūsų nėra ir nebus, nes tu paprasčiausiai nemąstai. Diskusijos irgi nėra, nebuvo ir nebus, nes tu elementariai nesupranti apie ką šneki ir kliedi visokias „bebras plaukioja vandenyje, todėl yra žuvis“ lygio nesąmones arba paimi faktus ir juos iškraipai savo naudai. Jei ką ir padarei, tai dar labiau sutvirtinai mano nuomonę apie jūsų smegenų plovyklą. Tai tiek.

    Like

  39. 😀 nepadės nei tavo įmantrių žodžių naudojimas, nes aš ne atfatf, ir kiekvienas logiškai mąstantis skaitytojas atsirinks kas čia turi faktus ir argumentus, o kas neturi.

    Bėgti į krūmus burbant irgi yra taktika – šaunuolė 🙂 (kaip ir “geriausia gynyba – puolimas” ir pan bajeriai)
    SĖKMĖS

    Like

  40. Vadink tai burbėjimu, vadink tai kuo nori. Tu praleidi mano klausimus, iškraipai faktus, nepaisai svarbių detalių, nesupranti elementarių dalykų, mėtaisi argumentum ad hominem ir niekinančiomis pastabomis mano atžvilgiu, o apskritai tavo kalbose nėra nieko, ko nerasčiau pas kitus iš „internetinės Amway Dream Team“. Kokia su tavimi gali būti diskusija? Kas tavo „faktais ir argumentais“ gali patikėti, tai nebent lengvatikiai, kvailiai arba tos pačios kontorėlės sraigteliai.

    Į krūmus aš nebėgu. Galėčiau čia kapotis su tavimi ilgai ir nuobodžiai. Tik, priešingai nei dėdė Sizifas, turiu pasirinkimą, ridensiu aš tą bevaisių ginčų su tavimi akmenį į kalną, ar ne. Priešingai nei teigia jūsų propaganda, pasitraukiantieji irgi kartais laimi. Aš laimėjau laiko, kurį būčiau sugaišusi atsakinėdama į tavo kliedesius.

    Atfatf, jei galima, prašau, norėčiau gauti SPA kontaktus. Mane domina pokalbis (kad ir elektronine forma) su žmogumi, kuris ten buvo (yra) ir iš kurio nesulauksiu „Amway is God and Dexter Yager is an apostle“ lygio pasakų.

    Like

  41. Baltuma, atiprašau už seksizmą, nors ir esu protingas 🙂 ir išsilavinęs, nors ir esu sutikęs daug protingų moterų ir kvailų vyrų, bet kiekvieną kartą kai sutinku protinga moterį, stebiuosi. Kietai rašai 🙂 SPA el. paštą tau išsiunčiau, tikiuosi jis labai nesupyks, jei ką numes tave į spamą ir tiek.

    Aleliuja, na, tau kaip vyrui pagyrimų nerašysiu 🙂 Mano manymu varto tave, bet aš negaliu būti čia objektyvus, nes iš anksto esu nusistatęs. Nors šiaip iš Amwayščikų, kiek man teko susidurti, tu protingiausiai kalbi.

    Like

  42. Baltuma – niekas čia nevaro ant tavęs, tik pasako tau tiesiai į akis kurioje vietoje klysti, nes rašai nesąmones, arba neteisingą info. Aš pataisau. Klausimus visus atsakiau suradęs laiko, perskaityk viską ir nevaidink nuskriaustos.

    Tavo paskutiniai postai yra niekas kitas kaip užsiiminėjimas demagogija kai mane sulygini su kažkokiais tavo matytais ar girdėtais, skaitytais pasakoje blogaisveikėjais ir primetiman jų naudojamus metodus apgaulės ir pan…negražu taip… nes nei aš čia garbinimu užsiimu,nei aš čia meldžiuosi atsisėdęs. Papračiausiai atstovauju kitą pusę ir pateikiu faktus, nes žinau daugiau už tave (ir daugelį kitų apsilankiusių čia) šitos sistemos atveju.

    Ar tu nori pasakyti kad pvz rašydama “[b]Tai, va: apturėjau ir aš šiek tiek patirties su šiuo… verslu.[/b]” neklysti? Ką tu vadini patirtim versle? Tai, kad nuėjai į seminarą ir pabuvai ten 2val, tai čia jau šito verslo patirtį apturėjai? Tai gal jei aš nueičiau nusipirkt pieno į Maximą, tai galėčiau sakyti, kad turiu/žinau Maximos biznį? Arba jei ateičiau į pokalbį dėl darbo pas kokį nors Omnitel, po pusvalandžio jau galėčiau eiti ir skelbtis, kad žinau apie jų verslą ir vidinę sistemą ir vadinti viską pas juos šlamštu? Va šitas elgesys mažų mažiausiai vaikiškas.

    Išsakyti savo nuomonę yra viena. beje tu turi teisę į savo nuomonę kaip ir bet kas kitas. Bet kai tu remdamiesi prielaidomis ir savo emocijomis darai išvadas ir vadini kitus “šlamštu” – va čia klaida ir taip elgtis nederėtų.

    O rašyt tu gali kaip nori protingai… Gal atfatf ir prigavai savo žavesiu, bet tik ne mane…

    Like

  43. Atfatf, labai tau ačiū. Tiek už komlimentą, tiek už kontaktus 🙂 Tiesą sakant, ir aš sutikusi protingą moterį pradedu stebėtis… Nemėtant akmenų į savo daržą, protingų vyrų sutinku kur kas daugiau.

    Aleliuja, žinau aš, jus, „pataisytojus ir faktų teikėjus, žinančius geriau apie sistemą“. Faktus iškraipot, kai ką nutylit, kai ką pagražinat, tokią „tikrovę atitinkančią“ informaciją, šast, ant sidabrinės lėkštutės, šypseną į dantis ir „vperiod“. Kuo jau kuo, o jumis šiuo klausimu pasitikėti galima bene mažiausiai. Ir ilgai mąstyti, kodėl, nereikia. Kai kiekvienas pirmuonis teoriškai, kad ir kaip skeptiškai būtų nusiteikęs, vis tik, kol nemiręs, tol yra potencialus dar vienas sraigtelis, nešantis litus, tai… Na, kaip čia švelniau išsireiškus: tokiais atvejais reali informacija iš žmonių lūpų tampa itin retu reiškiniu. Va, neseniai skaičiau keleto metų senumo diskusiją: keli panašūs veikėjai, tol suko uodegas, kol galėjo, iki elementariai atsakė į klausimą, kodėl Lietuvos „prekybščikai“ nenoriai sąskaitas-faktūras išrašinėja.

    Like

  44. Baltuma – konkrečiai rašyk, o ne demagogika užsiiminėk:
    – iš kur tu manę žinai?
    – kokius faktus iškraipom?
    – ką nutylim? konkrečiai?
    – ką pagrąžinam?
    (apie faktūras nesupratau ar čia apie kokį kitą biznį kalba, ar apie Amway?)

    Like

  45. Jei kas čia demagogija užsiima, tai tik tamsta. O, žiūrim, dar ir gan populiarių išsireiškimų nesupranti… Vaje.

    Kokius faktus iškraipot? Kad ir tą statistiką iš alfos straipsnio. Toli ieškoti nereikėjo. Tau buvo palanku: vidutinės pajamos labai greitai straktelėjo viršun beveik per šešis šimtus litų. Beje, dar teko skaityti, kaip kažkokie fruktai iš jūsų „chebrytės“ čiulbėjo, jog pirkimas iš Maximos = investavimas į Maximą. Nesu tikra, kad čia gera pavyzdys, bet jūsiškiai, oi, kaip mėgsta, pakraipyti realybę taip, kaip jiems reikia.

    Ką nutylit? Gerai. Labai, vėlgi netolimas pavyzdys: kur nors, viešai prieinamoje vietoje buvo paskelbta apie tai, kas ir apie ką realiai kalbės 2011-12-11 seminare Litexpo?

    Ką pagrąžinat? Iš esmės viską, kas tik susiję su jūsų verslu.

    http://www.biteplius.lt/lt/2forum.showPosts/564914.341.21-=(525749680 Va, paskaityk, nors nesu tikra, ar neiškraipys nuorodos. Su bite+ taip būna. Senoka diskusija, bet tiesiog gražu žiūrėt, kaip jūsų „Dream Team“ suko uodegytes.

    Like

  46. Na, va: aš vėl čia. Radau, štai, tokį įdomų Aleliuja komentarą:

    “kad Lietuvoje be kyšių nieko nepadarysi.” – čia nereikia galvoti kad 100 procentų viskam šita tiesa tinka. Bet nereikia pasakoti kad gal tik 5 procentai kyšininkavimas Lietuvoje. Turiu tame patirties ir nemažai. Aš prieš kyšininkavimą.

    Taip, esu amway nepriklausomas verslininkas. Bet čia ir išsiduodi kad nesupranti biznio esmės. Arba tau rodė neaišku kokį amway biznį (nors SPA panašu kad teisingoj linijoj darė). Nes Tau amway platinimas = amway nepriklausomas verslininkas = aš = SPA ir = visi kiti amwejininkai.
    O man platinimas neįdomus ir per sunkus darbas kad jį dirbčiau. Yra daug geresnių veiklu kur galima savo laiką investuoti, kad ir su tuo pačiu Amway.

    Rašytas 2010-ųjų gruodžio 8-ą dieną.

    O, va, čia ne per seniausiai gautas laiškas iš pačių Amway:

    Hello Austeja,

    Thank you for your interest in the Amway opportunity.

    We are glad to inform you that Amway has already started activities aimed at bring the Amway business offer to the markets of Lithuania, Latvia and Estonia.

    On May 4, 2010, we launched the Phase One of the Amway “Baltic Countries” project. This project allows people from Baltic countries to sign an Amway contract with Amway Poland ( Member Plus status) allowing them to buy our products for personal use and offer sponsoring services to other persons. In November 2010 we started Phase Two – product deliveries to Baltic countries were launched and Amway Poland office has begun to authorize the initial meetings.

    Not Phase One neither Two permit any actual business activity, then the ones mentioned in above paragraph. The new markets are subjects to a very strict Zero Tolerance Policy as prerequisite to a successfully development of these very markets.

    We hope to have more news for you in year 2012.

    Thank you for contacting us. Please let us know if we can be of further assistance.

    Sincerely,
    Emily
    Customer Service
    customer.service@amway.com
    800-253-6500
    M-F 8:00 a.m. to Midnight, Saturday 8:30 a.m. to 5:00 p.m. ET

    Va, nuoroda į .png, jei kam „Copy—Paste“ atrodo nepatikima: https://docs.google.com/open?id=0B-pxC512X3XsMTM4MTZiMzAtYmJlMC00YTgyLTkyYjMtYzdmZjg4N2EyNTZl

    Hmmmmm… Įdomu…

    Like

  47. Baltuma, oho !
    Bet aš pasijutau gerai pažįstantis Amway, tai galiu atsakyti už Aleliuja. Nieko tu Baltuma nesupranti 🙂 Juokingai skamba, bet juk tam ir rašau, kad pasilinksminti. Taigi, Lietuvoje niekas verslo nedaro, t.y. Amway prekių neperparduoda (na, pavieniai žmonės tai daro, pats pirkau Gariūnuose išbandymui). Perparduodama tik svajonė, ui, čia mano terminais, o ANV terminais tik draugams papasakojam apie nerealų dalyką, pasaulio stebuklą, kad kai pats pirksi tai ir užsidirbsi, o jei pasakosi apie tai ir kitiems, tai tapsi milijonieriumi. T.y. tiesioginio pirkimo – pardavimo nėra. Visi perka iš Amway tiesiogiai, o tik vėliau Amway suteikia tau nuolaidas už priviliotus kitus pirkėjus. Verslo kaip ir nėra.
    Na, Aleliuja pataisys mane, jei ne taip parašiau 🙂

    Like

  48. Su šventėm visus!

    Nelabai supratau koks klausimas. Ar čia pasigrožėti reikia tuo, kad pašnekinai kompanijos merginą iš klientų aptarnavimo skyriaus anglų kalba? 🙂

    Like

  49. Jei tamstai norisi, tai galima ir grožėtis. Tik aš tavo vietoje užuot leidusi pinigus „verslumo“ seminarui nr. N, paieškočiau kursų „Kokybiškas melas. Žaliems“ arba bent išsiaiškinčiau kuo skiriasi tie jūsų verslo planai.

    O klausimų iš mano pusės tamstai nėra ir vargu, ar dar bus. Ne itin apsimoka uždavinėti klausimus asmeniui, kuris nemoka į juos atsakinėti.

    Like

  50. Gaila ir liūdna kad tokį įvaidį taip greit susikūriau tavo, Baltuma, akyse. Čia matyt mano neprofesionalumas prisidėjo.
    Sėkmės tau.

    Like

  51. netyčia skaitydamas visai kitą info radau tekstą apie didelę kompaniją, bet apibūdinamą kaip sektą, o mes čia diskutavom apie sektas tai visai į temą:

    Kadaise IBM buvo kažkuo panaši į šiuolaikinę „Samsung“ – įmonėje buvo ir griežta korporacijos kultūra, atitinkanti JAV praėjusio amžiaus šešto dešimtmečio „kompanijos žmogaus“ įvaizdį. Pavyzdžiui, darbuotojų apranga buvo konservatyvi – tamsiai mėlyni kostiumai ir kaklaraiščiai. Beje, dėl šio aprangos kodo atsirado ir pavadinimas „Big Blue“. [b]Be to, IBM reikalavo griežto lojalumo įmonei ir grupinės mąstysenos mentaliteto, todėl ribos tarp darbo ir asmeninio gyvenimo neretai būdavo išblukintos.[/b]

    Neretai šios gyvenimo pusės netgi susiliedavo – darbo išvykos su šeimų nariais, bendradarbių sporto komandos, naujų darbuotojų apmokymo centrai ir netgi IBM muzikos grupė. Visa tai turėjo didinti darbuotojų lojalumą korporacijos aplinkai.

    sakyčiau tikra sekta tas IBM, pagal sektų aprašymą 🙂

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

    Like

  52. netyčia skaitydamas visai kitą info radau tekstą apie didelę kompaniją, bet apibūdinamą kaip sektą, o mes čia diskutavom apie sektas tai visai į temą:

    Kadaise IBM buvo kažkuo panaši į šiuolaikinę „Samsung“ – įmonėje buvo ir griežta korporacijos kultūra, atitinkanti JAV praėjusio amžiaus šešto dešimtmečio „kompanijos žmogaus“ įvaizdį. Pavyzdžiui, darbuotojų apranga buvo konservatyvi – tamsiai mėlyni kostiumai ir kaklaraiščiai. Beje, dėl šio aprangos kodo atsirado ir pavadinimas „Big Blue“. [b]Be to, IBM reikalavo griežto lojalumo įmonei ir grupinės mąstysenos mentaliteto, todėl ribos tarp darbo ir asmeninio gyvenimo neretai būdavo išblukintos.[/b]

    Neretai šios gyvenimo pusės netgi susiliedavo – darbo išvykos su šeimų nariais, bendradarbių sporto komandos, naujų darbuotojų apmokymo centrai ir netgi IBM muzikos grupė. Visa tai turėjo didinti darbuotojų lojalumą korporacijos aplinkai.

    sakyčiau tikra sekta tas IBM, pagal sektų aprašymą 🙂

    Like

  53. Aleliuja, tau kurio vingio smegenyse trūksta, kad pagaliau suprastum, jog ne su tuo žmogumi šneki, kad praeitų tavo kliedesiai?

    Va, neseniai skaičiau labai išsamų straipsnį „Amway“ panašumo į sektą (kultą) tema. Buvo ten skyrelis apie tai, kaip jūsų „klapčiukai“ pradeda kiekviename homo sapiens matyti potencialius žemesnius sraigtelius. Na, bet kodėl tau niekaip neišeina suprasti, kad iš manęs to sraigtelio nebus? Kito paaiškinimo, kodėl tu čia plėšaisi, nors akivaizdu, kad nieko gero tau nesigauna ir nesigaus, nesugalvoju. Tiesiog yra tokių žmonių, kurių logikos filtro alegorijos apie auksinius kiaušinius dedančias vištas nepraeina.

    Like

  54. Atsiprašau jei nuskambės sarkastiškai, bet kodėl tu čia įsivaizduoji kad aš plėšausi dėl tavęs? Įsijautei per daug ir prisifantazavai, kad esi pasaulio bamba ir dėl tavęs čia viskas aplink darosi? Gal ir pasnigo už lango dėl tavęs? 🙂

    Like

  55. pirma – aš nesėdžiu čia.
    antra – užeinu čia kai randu kokios nors mokinukės ar “versliniko” paistalus apie AMWAY tam, kad kiti žmonės (kurie skiria pelus nuo grūdų, fantazijas nuo faktų, logiką nuo emocijų) rastų ne tik vėjus, bet tikrus faktus.

    o kokio velnio tu čia sėdi ir bandai išsivartyti po įrašo apie seminarą? Supratom tavo nuomonę, supratom tavo patirtį versle ir ačiū. 🙂

    Like

  56. Pirma — ar čia tik man vienai atrodo, ar tamstai sunku su bent kiek perkeltinės prasmės turinčiomis išraiškomis, kurios mokykliniame vadovėlyje nebuvo pateiktos skyriuje „Frazeologizmai“?

    Antra — dažniausiai jų „paistalai“ būna geriau pagrįsti nei tamstos bandymai „padėti atskirti pelus nuo grūdų, fantazijas nuo faktų, logiką nuo emocijų“ (kas daroma pagal principą „grūdus — lauk, pelus — sukišam vėploms, kurių smegenys neturi elementaraus logikos filtro“).

    Tai tu ten parašei tą kliedesį po įrašu? Ar paprašei girto, vidurinės mokyklos nebaigusio bukapročio draugelio, kad patalkintų? Kad ir kaip ten bebūtų, tai vartytis ne man, o tamstai (tamstos hipotetiniam bendrininkui) reikėtų, nes, atvirai sakant, net ir tarp jūsų-Amway klapčiukų taip žioplai rašančių veikėjų retai pasitaiko.

    Like

  57. Tau vienai atrodo. Klysti.

    Kai šitaip pasakys dar bent dešimt žmonių (pastaba: ne tų, kurie net ir gresiant sutrumpėti per galvos ilgį apie Amway nė vieno blogo žodžio nepasakys, o mąstančių logiškai), tada galėsi ką nors taukšti, kad čia man „vienai atrodo“. O kol kas nekalbėk už visus — neturi teisės.

    Ir prašyčiau atsakyti į labai paprastą ir elementarų klausimą, į kurį net trimetis vaikas galėtų atsakyti:

    Panasu i tai, kad zmones pozityviu mastymu netiki. Tikriausiai negatyviu netiki taip pat. O klausimas, ar zmogus rases si straipsni apskritai tiki kokiu nors mastymu? Speju apie finansini issilavinima taip pat nieko nezino. Tikriausiai laiko save labai turtingu, nes kalbant apie verslus reikia tureti tvirta versla norint analizuoti kitus verslus. Ar cia Baltuma labai auksto lygio verslas? (Kiek zinau, tai dvieju zmoniu redakcija ir 1500lt biudzetas. Ar gal norit pasigirti desimtimis tukstanciu?) Keista, bet tokie smulkus verslininkai kaip Warren Buffet, Donald Trump, Robert Kiyosaki, Bill Gates (Microsoft ir IBM turi 40% Quixtar.com akciju – o is to puslapio nukreipimas tiesiai i amway.com) si versla laiko labai rimtu, o Dexter Yager organizacija turi ~70% visu Amway kompanijos apyvartu. Pagrinde Dexter Yager organizacijoj vertinama ISC (Internet Services Corporation) ir ja vertina labai daug kompaniju. Cia galima sutikti net ir Amerikos prezidentus. Keista, bet kompanija visu krizes laikotarpiu augo (2008 – 8.2 milijardai doleriu, 2009 – 8.4 milijardai doleriu, 2010 – 9.2 milijardai doleriu, net tikiu, kad 2011 metu statistika nebus mazesne). Noreciau, kad Baltuma pasidalintu savo verslo augimu siuo laikotarpiu ir kompetencija finansu srityje. Zmones, kurie dirba samdoma darba ar uzsiima smulkiais „ skurdo ribos“ verslais bando vertinti kompanijas, kurios net ir tada kai visi smunka augo. Pasakyti savo nuomone gali visi, o kalbeti faktais Baltuma ir pamirso. Pas Baltuma konsultuotis verslo klausimais tas pats, kaip pas mezgimo meistre Ona konsultuotis suvirino darbu klausimais. Ir speju Baltuma gali kontroliuoti savo Baltuminiskus komentarus, tai sis komentaras tikriausiai bus cenzuruojamas, pateikiamas, kaip neteisingas, bet faktu paneigti neina. Atleisk, Baltuma, jei netycia izengiau i asmenine erdve pasakodamas apie jusu didziules ribas. Visi komentarai rasomi arba Baltuma arba ENORCA autoriu. Pasidalinkit savo atsiliepimais 🙂

    Pastebekit mieli zmones, kad
    Baltuma Facebook’e
    Patinka 8

    ŠITO KLIEDESIO AUTORIUS ESI TU? Va, net paryškinau, kad netyčia nepraleistum. Laukiu atsakymo į klausimą.

    Beje, kadangi jau tęsiam šitą pseudodiskusiją (priešdėlis „pseudo“ dėl tamstos pastangų padaryti iš jos cirką), tai gal vis tik pakomentuosi tą „kompanijos merginos iš aptrrnavimo skyriaus“ laišką?

    Like

  58. na teisę turiu rašyti laisvai, kaip ir tu beje. Balsavimo reikia tau, ne man 🙂 Kita vertus aš ne prieš. Tau gi ne sunku sugalvoti kelis skirtingus nickus ir prabalsuoti “prieš Aleliuja kliedesius”. 🙂 Tik ar gyvenime tai ką nors pakeis?

    To “kliedesio” autorius esu ne aš. Rašau kabutėse, nes iš tikrųjų ten informacija (bent jau pateikti faktai, skaičiai) yra tiesa. Nesusitapatinu su kai kuriomis autoriaus mintimis ką jis ten rašo apie tave, nežinau visos diskusijos, bet matau, kad žmogus teisingas – rašo taikliai ir argumentuotai.

    Pakomentuoti laišką galiu, tik kad nelabai suprantu kas ten neaišku, labai paprasta anglų kalba parašyta viskas. Nebent išversti tau jį? Galbūt esmė, ką mergina norėjo parašyti, kad kol kas dar nesibaigęs įėjimo į rinką etapas ir Amway produktų pardavinėti Lietuvoje oficialiai negalima, tik galima pirkti savo vartojimui (apie trai buvo straipsnis delfyje oficialus iš Amway Europe direktoriaus), todėl logiškai galima daryti išvadą – visi žmonės kurie pardavinėja, veža ypač iš Anglijos pigesnes prekes (kontrobandines) tai daro nelegaliai. Jei kompanija pagauna, uždaro licenzijas visose rinkose be teisės kada nors ją turėti vėl. Jau uždarė >600 licenzijų UK. Jei turguje pamatau žmogų prekiaujantį AMWAY – fotkinu ir siunčiu į kompaniją, nes tokie nelegalai savamoksliai gariūninkai gadina kompanijos ir mūsų (sąžiningai dirbančiųjų pagal taisykles ir su kompanijos priežiūra) įvaizdį. Jei kažkas dar neaišku iš to laiško – klausk tiesiai kas, kuris išsireiškimas/terminas.

    Like

  59. Didesnė tikimybė, kad skirtingi nick’ai balsuotų „už Aleliuja kliedesius“, nes vien tai, jog taip parašei, reiškia, kad nežinai, jog atfatf prie valdymo skydelio tokius pokštus labai lengvai gali pamatyti. Balsavimo kaip tik reikia tau, nes kol kas tik tu vienas svaidaisi tokiais skambiais pareiškimais kaip „Tau vienai atrodo“. Taigi, jei negali pasidalinti jokia oficialia statistika ar nuomonėmis, kad „man vienai atrodo“, tai tavo „Tau vienai atrodo“ turi lygiai nulį pagrįstumo ir yra niekiniai.

    žmogus teisingas – rašo taikliai ir argumentuotai

    Sveikinu pasiekus naują idiotiškumo lygį: pats nė velnio nesistengdamas argumentuoti šneki apie argumentavimą. Ir elementariai nusišneki. Man įdomu, tu buvai nors kartą nosį įkišęs į universitetą? Nes jei būtum, tai greičiausiai būtum girdėjęs apie tokį dalyką kaip argumentavimo klaidos. Va, panagrinėk, kai turėsi laiko. Dar neprarandu vilties, kad yra tavo galvoje veikiančių pilkųjų ląstelių ir pavyks suprasti, apie ką šis tekstas: http://skeptikas.org/logika-ir-argumentai/

    Visas komentaras yra elementariai nugrybautas į pievas (įrašas apie seminarą, šiek tiek — apie naudojamų smegenų skalbimo mašinų modelius ir minimaliai apie šansus ką nors uždirbti, pakomentuota apie pačią kompaniją ir jos apyvartas (kliedesių apie mano blog’o komerciškumą net nesinori komentuoti, nes už juos tam neraštingam idiotui reikėtų užmaukšlinti kepurėlę su užrašu „Imbecilas“ ir palaidoti su ja)). Na, suprantama: pastebėjau, kad jūsų kompanijos minusus generuojantiems „lakstytojams su tašytėmis“ labai sunku atskirti save nuo korporacijos viršūnėlių ir brangakmenių skrynelės.

    Vienintelė „į temą“ dalis yra šita: Panasu i tai, kad zmones pozityviu mastymu netiki. Tikriausiai negatyviu netiki taip pat. O klausimas, ar zmogus rases si straipsni apskritai tiki kokiu nors mastymu?. Bet vis tik tekste buvo nuoroda, po kuria slypėjo tekstas, kuriame labai aiškiai ir išsamiai buvo paaiškinta, kas yra tas jūsų „pozityvus mąstymas“ ir kam jis skirtas.

    Kitas klausimas: esi IBO ar elementariai melavai, kad esi IBO?

    Like

  60. Baltuma, įsijautei į savo susikurtą internetinį vaidmenį kietos merginos, perdaug įsijautei. Net tingiu čia ginčytis ar ką nors įrodinėti žmogui, kuris užsiima demagoginį vaidmenį ir “vemia žodžiais” – geras terminas (ne mano sugalvotas) apibūdinti visiems tiems paskutiniu metu išlindusiais blogeriams, intelekto nesužalotiems rašytojams, reiškiantiems “savo nuomonę”.
    Jau kas kas, bet litovcai tai viską išmano 🙂 Atsimerk. Neapgaudinėk savęs. Mus tai apgauti lengva, bet savęs neapgausi.

    [WORDPRESS HASHCASH] The poster sent us ‘0 which is not a hashcash value.

    Like

  61. Seniai berašiau apie Amway. Bet va, dabar kilo mintis. Kaip žinot dabar pasinešiau į religiją. Ir gerai, be visa ko daug ką supratau. Kad ir šis ginčas už ir prieš Amway, tai tas pats kas tikinčių ir netikinčių ginčas ar yra Dievas. Jei man dabar bandytumėte įrodyti, kad Dievo nėra, tai kažin ar net diskutuočiau. Aš manyčiau, kad geriausiu atveju jūs nieko nesuprantat, o blogiausiu atveju, kad čia Šėtono darbas, jo bandymas sugundyti. Todėl skaitau man tinkamas knygas, žiūriu tokius filmus, kurie patvirtina Dievo egzistavimą, liudijimą, tikėjimą. Religine tema bendrauju tik su tikinčiaisiais. Ar yra kokių šansų mane argumentais įtikinti? Ne. Nes paremta tikėjimu. Labai panašu su Amway. Net nikas – Aleliuja 🙂

    Like

  62. Nelygink tikėjimo aklo kur tu tiki ir viskas, argumentų logiškų, paaiškinamų nėra. Ir kur tu tiki argumentais, faktais ir akivaizdžiais dalykais.

    Beje tikėjimas gerai… 🙂

    Like

  63. Pa smane nėra aklas tikėjimas. Link jo ėjau daug metų. Ir abejonės pastoviai apninka, bet net Benediktas XVI yra pasakęs, kad mes pastoviai renkamies tarp tikėjimo ir netikėjimo, pastovi kova. Ir kiek dabar skaitau religinių (savimotyvacinių) knygų, žiūriu kinų, susitinku su panašiais žmonėmis (kartą į savaitę), važinėju į rekolekcijas (čia kažkas panašaus į savimotyvacijos seminarus, kur mes atstatom ir palaikom tikėjimą), klausom liudijimų. T.y. mano tikėjimas irgi paremtas faktais, argumentais ir gal ne tokiais akivaizdžiais dalykais. Aš taip pat pripažįstu autoritetų nuomonę, jei jau žymūs mokslininkai įrodinėja, tai ką aš mažas pieška galiu neigti. Be to jų įrodymai man akivaizdūs, paremti faktais ir argumetais. Ui, sakiau, nediskutuosiu religine tema. Nebediskutuoju. Bent jau ne prie Amway temos.

    Like

  64. Ok, perskaičiau ne visus komentarus, nes diskusija gana ilga tiek laiko, tiek pačių komentarų atžvilgiu (antrasis aspektas pagrindinė visko nesuskaitymo priežastis). Nors greičausiai pasirodysiu kaip ta višta, įmesta kambarin (ar kur ten…), gal galit man, kvailelei, paaiškinti, kas konkrečiai per daiktas yra tas Amway? Pavadinimas lyg ir girdėtas, diskusijos aštrios, bet kas per padaras tikslaus apibrėžimo ir nesugaudžiau.

    Like

  65. Ž. M. tai ir neverta skaityti, kol su tuo nesusidūrei. Bet kai paskambins ir pasiūlys nerealų darbą tarpautinėje organizacijoje, kai per 15 minučių papasakos apie milijonus, tada prieš pasirašant sutartį perskaityk viską, ką čia surašėm, tai padės priimti tau tinkamą sprendimą. Lyg ir paaiškinau trumpai 🙂

    Like

  66. Ž.M.- internete tu nieko padoraus neišsiaiškinsi, logiškai mąstant tai akivaizdu. Nori – kalbėkis gyvai su profu tos srities, tada daryk išvadas, ieškok “informacijos” internete ir t.t.

    atfatf – Baltumos įrašas apie išgalvotus veikėjus ir išgalvotus įvykius po pirmos pastraipos pasirodė lėkštas būdas “atkeršyti” naudojant žodžių vėmimo stilių. Sorry, toliau neskaičiau, nes po pirmą kartą tokio stiliaus pasirodžiusios istorijos aka “katino dienoraštis” visos kitos kopijos nejuokingos.

    kitas įrašas apie seminarą – perskaičiau viską įdomumo dėlei, nes aš tame seminare buvau irgi, tai įdomu palyginti kaip viską matoji, ir kaip viską matau aš. Bet informacijos tame įraše nulis, teisingos nei su žiburiu nerasi. Iš serijos “što vižų, to pajų” 🙂

    Like

  67. Oi kaip čia seniai buvau. Aleliuje vis dar bando įrodinėti, kad visi šmeižia Amway. Patikėk ne. Niekas jos nešmeižia, bet iš jos mokosi.
    Darote vakarėlius, keliate į aukštybes kažką pasiekusius ir t.t. Darote. Ne vienas tokiame vakarėlyje yra buvęs. ir dažnai tai būna vieši renginiai su svečiais. Kad parodyti pavyzdį,kad juos motyvuoti.
    Kaip tai atrodo iš šono?
    . Dar, ko gero nedaėjo visa tai iki dviračių šou ar kaip ten dabar apie tuos varguolius ta laida vadinasi su laiku daeis.
    Juk tai, sutikite, yra vidinis kompanijos reikalas. Bet vidinius jūs darote dar juokingiau. Visos kompanijos nuo jūsų tai kopina.
    Juk, mes daugelis perėjom į internetą,kad nedaryt ir nedalyvaut tokiuose šou. Nes, normaliam žmogui tai yra baisu.
    Tai dabar esu gan įdomioje kompanijoje iš Z raidės ji vadinasi. aukcionas. Pagal trafiką užima pirmą vietą pasaulyje. Kas norės ras apie ką aš.
    Bet vakar sužinojau naujieną,kad kompanija kategoriškai draudžia tokius šou ir dar draudžia žadėti aukso kalnus ir net baudžia už tokius dalykus. O šiandien sužinojau, kad bus egzaminai kaip suvoki kompanijos taisykles.
    Aš iš viso to supratau,kad ši sritis įžengia į naują etapą, naują lygmenį. Tiesa, kompanija partnerystės ir MLM principus įdiegė tik prieš metus kai nepasiteisino įprasta reklama. Bet kai jie įvedė partnerinę reklamą ir dalinius MLM principus tai reitingai staigiai pakilo. Taigi, susipažinkit ir ateikit pažaisti. Yra duodami ir nemokami bidai ką tik atėjusiam žaidėjui. Tiesa, aš nesiūlau niekam stoti, paprasčiausiai ateikit ir pažaiskit. turiu filmuką apie tai kaip reikia žaisti. ok ate.

    Like

  68. Auriau, nieko aš neįrodinėju, tik rašau faktus, ar pataisau klystančius akivaizdžiai ten kur aš žinau.

    Smagu, kad tu vėl žaidi naujoje kompanijoje, tikriausia jau 135toje per paskutinius metus MLM darai biznį 🙂 sėkmės.

    Beje AMWAY mokymo sistemos ir žmonių dirbančių akreditacija daroma jau belenkiek metų, anokia čia naujiena.

    Dar paklausk savęs, kodėl visos kompanijos nuo mūsų kopijuoja tai, ką mes darome?

    Like

  69. joa, pirmiausia kas netiki savimi, tam sunku patiketi siuo verslu. O siam verslui reikia laiko, ko dauguma neturi ir taip nori gauti greita rezultata. Laikas tai amzinas, taciau ateinate ir iseinate jus.

    Like

  70. Aleliuja, taip gini, aukstini amway. 2010m. Lapkricio men. siame forume pirmi komentarai. Juose ir tu dalyvavai…. Praejo beveik 2 metai, forume tave randu vėlei. 2 metai ne tiek jau mazai. Per siuos metus smarkiai pasikeite tavo role sioje kompanijoje ? pakilai auksciau laipteliu ? Smarkiai padidejo pajamos, ar jau gali isgyventi is ju be jokio papildomo darbo ? Jei nenori, gali neatsakyti…asmeniski klausimai cia, nebutina skelbtis visiems…

    Like

Leave a comment