Tags

, , ,


Mane dažnai patraukia prie rūgštelės, todėl mėgstu rūgštynių sriubą. O darau paprastai. Imu kalakutinienos faršą, įpjaustau svogūną. Jei faršo nededu, tai tada būtinai reik šiaip svogūno į sriubą įdėti. Pridedu prieskonių – pipirų, druskos, gal dar kokių nors. Darau kukulaičius, metu į vandenį ir verdu. Kol verda, nulupu kelias bulves, supjaustau kubeliais. Mėsa jau būna apvirus, todėl sumetu bulves. Šiek tiek druskos. Dar šiek tiek paverdu, kol bulvės išverda arba beveik išverda. Supilu rūgštynes. Žiemą šviežių negausi, bet parduotuvėje galima nusipirkti konservuotų. Yra įvairių firmų, kiek bandžiau, galima rinktis pagal kainą, t. y. pigiausias. Supilam rūgštynes į puodą, paverdam pora minučių, pilstom, dedam grietinės, valgom. Beje, nededu kiaušinių, nors pagal klasikinį receptą reiktų. Man gaunasi va tokia tiršta:

Advertisements