Atidarom McDonalds namuose


Čia draugas neseniai pasakė, einu namo, valgyti vaikams padarysiu. Šventė. O o o. Aišku išklausinėjau, kas ir kaip. Ir pabandžiau namie pasidaryti.

Imam gabalą jautienos. Pagal rekomendaciją reikia imti ne pašiauštą. Pašiaušta: tai čia taip – ima mėsos gabalą meta į spec. skalbimo mašiną su adatėlėm ir pripumpuoja vandens.  Perki ne mėsą, o vandenį. Gerą, ne pašiauštą, atseit, parduoda prie Prisma parduotuvėlės. Sumalam. Žodžiu, neturiu malimo mašinėlės, o dėl vieno pabandymo nenorėjau pirkti. Taigi pirkau jau maltą. Pridedam druskos, prieskonių. Darom ploną paplotėlį ir kepam. Paskrudinam duoną. Dedam: duonos riekelė, sūris, salota, jautiena, agurkėliai, svogūnai, majonezas, pomidorų padažas, sūris, duonos riekelė. Ir ką gaunam:

Gaunam McDonalds namuose. Dukrai patiko. Kaip gi kitaip. Žmona antro paprašė (žinau, kai badas į akis žiūri, viską valgo). O man nepatiko. Per daug mėsos, per daug duonos, per mažai daržovių. Na, bet, kokia nors vaikų proga galima paįvairinti stalą.

10 comments

  1. Taip aš tikras kulinaras. Gyvenimas privertė, gal net kada parašinėsiu kaip juo tapau.
    Pas mane visi greitai (arba lengvai) pagaminami. Aš vis su siaubu prisimenu skaitytą receptą apie sriubą, kurią reikia virš 2 val. gaminti.
    Aš ir du suvalgyčiau, jei man žmona padarytų 🙂

    Like

  2. VenusOfAir o ką aš parašiau receptas? Pala, patikrinsiu. Aha. Nepaminėjau tokio žodžio. Bet šiaip, kai kada paprastos mintys neateina į galvą. Kaip šiuo atveju, kad duoną galima paskrudinti skrudintuvėje ir turėti šiltus sumuštinius.
    GLUOSNIS – aha. Tik šis konkretus pavyzdys to neparodo 🙂 Kiekvienas, na, ok, beveik kiekvienas gali padaryti karštą sumuštinį.

    Like

  3. Na, aš nesikuklinu, tiesiog tikrai aš gerai darau, vaikai, ką mama padaro net nevalgo. Ir svečiai kai ateina, aš darau. Ir krikštynom dariau. Be galo gerai gavosi – kepta lašiša, dabar vienas iš mėgstamų šventinių patiekalų. Visa paslaptis prieskoniuose, bet, ok, kai padarysiu, nufotografuosiu ir surašysiu, kokie ten prieskoniai. Deja, su glutomatu. Reiks arba pačiam pasidaryti be skonio stipriklių arba ieškoti kitų.

    Like

Leave a comment