Ar norite pasijusti kaip Tony Soprano?


Parašiau komentarą Piccolo Canopi ir pagalvojau, ei, o kur mano dienoraštis, ką kur komentavau neprisiminsiu. Taigi įrašas į mano dienoraštį. Šiandien buvau Piccolo Canopi. Vienas iš pirmųjų lankytojų nuo jos atsidarymo. Ir jausmas nerealus. Pasijutau kaip koks Tony Soprano. Sėdžiu, o man pats šeimininkas, pats virtuvės šefas gamina valgyti. Gerai, kad nesitariau iš anksto, bučiau tiesiog skaniai papietavęs, o dabar toks geras jausmas. Gavau valgyti sriubą su daug mėsos ir spaghetti. Anksčiau galvojau, kad skaniai pagaminti spaghetti nesudinga, klydau. Pasirodo galima labai skaniai.

//horecagroup.blogas.lt/
Foto paimta iš http://horecagroup.blogas.lt/

Tik išėjęs pagalvojau apie kainą, kažkaip nebrangu, ypač už tokį jausmą. Matyt, vėliau turės padėjėją, tai bus kitaip. Reik paskubėti dar kartą ateiti, kol viskas taip gerai. O gal bus kaip Italijoje, ten tokių šeiminių restoranėlių pilna. Italijoje, kai šeimyna susėda valgyti, tai šventa, daugiau niekas jiems neegzistuoja.

Tony Soprano 🙂

9 comments

  1. ladymadonna, ačiū, kad priminei, jog aš nemoku rašyti. Perskaičiau tavo klausimą, dar kartą perskaičiau, ką parašiau, na ir rimtai, bl…, prasideda veiksmas, kila intriga ir kulminacija – nebrangiai sumokėjau. O mintis tai kita visai kita, apie jausmą, kurį patyriau, kai man daro spaghetti pats šeimininkas. Galėjai paklausti, kodėl kaip Tony Soprano, juk aš esu teigiamas, o čia, va, patinka filmas apie blogiečius. Kokia sriuba, kas buvo dar be mėsos? Ir kuo tokie ypatingi spagečiai, kad man taip skanu buvo. Kaip jaučiasi šeimininkas, ar kažką kalbėjom? Kaip jam sekasi? Ar daugiau buvo žmonių? Ar buvau Italijoje? Kodėl sakau, jog jiems maistas šventas? Na, apie ką nori, tik ne, kiek tai kainavo.

    Na, suklydau, tai tęsiu toliau klaidą. Valgiau ir gėriau:

    Balta kava – nesu kavos mėgėjas, geriu kartais dėl kofeino, bet man skani buvo. Kiek žinau kitur pigiausiai – 3,50 Lt.

    Sriuba – be galo daug mėsos faršo, tiršta, su grybukais ir kažkuo kas duoda skonį. Šiek tiek mažiau nei Irmanto sriubose arba Panoramoje Dienos sriuba ar kaip ten jie vadinas, tai šiek tiek mažiau nei 10 Lt.

    Spaghetti – su grybukais, vynuoginiais pomidorais, kažkokiu spec. aliejumi, dar kažkas. Kokioje Čili picoje būtų apie 11 Lt.

    Taigi sudedam, jei bučiau valgęs kitur – 24.50 Lt.

    Sumokėjau 12 Lt + Tips.

    Taigi. O tu, kiek mokėjai, kiek mokėjai.

    Ir vaikai, jei paskaitysit šią kainą, nepradėkit aiškinti apie savikainą, pasidomėkit rinkos kainodara prieš ką nors aiškindami.

    Hrrr. Tony Soprano 🙂

    Like

  2. Ei, ei, atsargiau su “kaip ten jie vadinasi”. 🙂 Sriubos diena. Čia mūsų restoranėliai buvo, visai neseniai pardavėm :).

    Tikrai nenorėjau nieko rašyti apie stilių ar dėstymą, mane tik kaina domino, bukuoju būdu ir užklausiau :). Na, tikrai labai maža kaina. O jei maistas buvo geras, tai net neįtikėtinai maža kaina. Kad tik išsilaikytų jie su tokiom kainom iki kol grįšiu į darbą ir reikės kažkur pietauti kasdien… Iki to laiko liko 8 mėnesiai. Jei kainos išliks tokios pat, aš už juos nestatyčiau…. 😦 O būtų gerai…

    Like

  3. Dėl Sriubos diena – mat kaip 🙂 Aš ir žiūriu, kodėl blogėti ten pradėjo. Joke. Nors šiaip rimtai neseniai kai buvau, tie pakeitimai, kažkaip keistai man susirodė. Bet ne apie tai.
    Tikėkimės išliks, čia tik pradžia. Man neramiau ne kaina, o vietų skaičius. Kainą pakels, jei matys, kad apsimoka. O vietos lengvai nepraplėsi. Na, anyway, sėkmės jiems.

    Like

  4. Ačiū už toki gražų įvertinimą. Jei pameni, sakiau, kad pateikti sąskaitą man yra pati neįdomiausia dalis. Ir štai tau įrodymas, tikrai visko nepaskaičiavau. Taip išeina, kad pavaišinau patį kava 🙂 Buvo malonu.

    Like

  5. Tadai, juk pinigus gauti malonu 🙂 Ačiū už kavą ir ne tik. Už tą tokį malonų jausmą. Neskaičiau paskutiniu tavo įrašų (užsiėmiau daug veiklos), paskaitysiu, parašysiu pas tave. Paskutinį, kur skaičiau, tai buvo probolemos, linkiu išspęsti jas. Ir tikiuosi mėnesio pradžioje užsukti, praktiškai tik kartą per mėnesį būnu netoli.

    Like

Leave a comment