Tags

, , , ,


Jau rašiau apie kalakutiena įdarytą papriką, o dabar su varške. Aišku galimi įvairūs variantai, aš pateikiu išbandytą. Prieš kelias dienas dar patikrinau.

Taigi reikės:

4 paprikos (na pas mane keturios burnos)

0.5 kg varškės. Kiekį pateikiu, kad žinoti kiek reikia ant 4 paprikų maždaug. Perku, kad nebūtų per daug grudėta, bet ir ne per daug šlapia.

Pakelio ‘Rūkyta šoninė spirgučiams’ – berods Utenos mėsos. Čia aišku iš tingėjimo pačiam ieškoti skanios šoninės ir pjaustyti. Aiškų šoninė sugadina dietiškumą, bet ką padarysi.

Svogūno laiškų rišulėlį (po 100 g. berods pardavinėja)

Gamyba paprasta. Į varškę supjaustom svogūnus, paprikos nupjautas viršūnėles, sudedam šoninę, šiek tiek druskos, dar kokių nors prieskonių. Išmaišom.
Prikimšam paprikas. Likučius suvalgom. Įdaras skanus ir nekeptas. Čia privalumas, kad įdaro likučius gali suvalgyti, ne taip kaip žalios mėsos. Dedam į įkaitintą orkaitę.
Kepam apie 180 laipsnių apie 50 min. Viskas valgom. Galima pomidorų padažo užsipilti.

Advertisements