Tags

, , , ,


Kažkaip pagalvojau, kad reiktų susirašyti visus patiekalų receptus, kad nepamirščiau, nes praeina kiek laiko ir nors ir paprastas ir
elementarus vis tiek neprisimeni (taip yra su keliais patiekalais, kad nebeprisimenu kaip padaryti 😦 )

Taigi nusiperkam kalakutienos faršo. Perku paprasto, dabar taupymas, o ne krutinėlių, be to ir skirtumo skonyje bent aš nejaučiu.

Imušu kiaušinius (kilogramui kokius 2-3 ), seniau kepdavau ir be jų, bet tipo reikia, kad suliptų, ai, man lipdavo ir be jų 🙂

Druskos, pipirų arba šiaip kokių prieskonių su druska, na, žodžiu ne taip svarbu. Ir kepam ant mažos ugnies. Galima uždengus dangtį.
Iškepa greitai, koks pusvalandukas.
Visi pas mane šeimoje labai mėgsta.

Tą patį galima su vištienos faršu. Matyt ir su kiaulienos galima, nebandžiau, kiaulienos vengiu 🙂

Kitas variantas, dabar naujai atsirado, akcija, pardavinėja kalakutienos guliašą. Šiaip kažkada bandžiau kepti kalakutieną tai juodai sausa
gavos, tai bijojau ne faršą. Bet pabandžiau, tai uuu skanumėlis gavos. Taigi imam tą kalakutienos guliašą, įdedam prieskonių
(mano įprasti druska ir juodieji malti pipirai) ir kepam/troškinam keptuvėj. Gal dėl to, kad troškinau, o ne kepiau ir gavos labai skanu.
Vandens nemažai, praktiškai riba tarp virimo ir troškinimo, t.y. beveik apsemta buvo. Patiekiau su kinietišku saldžiarugščiu pomidorų padažu.

Niam niam. 🙂

Papildymas. Per daug vandens negerai. Bandžiau savaitgalį, tai kol nenugarinau ir šiek tiek nepakepiau, kažkokia neiškepus mėsa buvo.
Ir pateikiama su virtais ryžiais.

Advertisements